Jak jste se starali o nastřelená ouška?

sabor
28. srp 2014

ahoj maminy, jak jste se starali o nastřelené ouška? Mi bylo řečeno, neotačet a 2krát denně umýt ouška. jak je to u Vás? děkuji

zuza01
28. srp 2014

Nedělali jsme nic, jak nám dr. poradila. A bylo to bez problému 🙂 Říkala hlavně nemazat.

ajuszka
28. srp 2014

Nám dr. říkala, že první den nenamáčet a potom aspoň jednou denně protočit. A ničím nemazat.

lenkaef
28. srp 2014

Také jsem nijak neošetřovala a v pohodě.To neotáčení...no nevím.Já určitě párkrát otočila🙂

silwin
28. srp 2014

Ahoj, nesmi do toho prijit kremy, pokud chces oisi necim osetrovat, tak lze pouzit peroxid, solny roztok (voda + lzicka soli), na vaticku a at to zatece do dirky, nausnicky klidne otacet, zatese to tam lepe. Kdyby hodne ousska hnisaly, tak kapky Betadine.

silwin
28. srp 2014

A samozrejme nenamacet, aby se tam nedostala infekce🙂 Delam piercingy, takze to mam vsechno ozkousene. V postate ale u ucha neni potreba nejaka zvlastni pece.

sabor
autor
28. srp 2014

@silwin kolik vody na jednu lžičku soli?

sabor
autor
28. srp 2014

@silwin
@silwin takže jak dlouho nemýt hlavičku? aby se ouška nenamočila

elana
28. srp 2014

mě bylo řečeno naopak 1x denně protáčet, nemazat, nenamáčet (ale hlavičku jsem normálně myla, prostě jsem dávala jen míň vody, aby jí nemohla na ouško dosáhnout a vymačkanou žínkou přejela vlásky).

silwin
28. srp 2014

@sabor staci ti trocha vody, takze zteba do malyho panaka 0,04 lzicku az dve, cistit dvakrat az trikrat denne. Pak vecer vylit a namichat znovu, peroxidu staci par kapek. Muzes vybrat co pouzijes🙂
U toho namaceni jde o to, ze kdyz ma clovek novy piercing, nesmi do vody, vany, bazenu atd. kvuli tomu, ue muzou chytit infekci a pak to hnisa apod... ale umyvat se muze, bez mydel - ty vysusuji pokozku kolem nausnice. Takze namocit ano, ale nerozmocit, klidne umyvat, ale s rozumem🙂 treba u propichnuteho pupiku se doporucuje ve sprse umyvat antibakterialnim mydlem. Ale u icha to neni az tak potreba, to se hoji rychle, behem par dni az tydnu, ve vyjimecnych pripadech.