Jak naučit dítě na lahvičku a kterou značku?

lucka1206
25. dub 2012

Prosím o radu. Musím začít večer přikrmovat, malej má hlad a mně se už večer nevytvoří tolik mléka. Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost. Kojím plně od porodu, ale přes kojící klobouček kvůli malým bradavkám. Nemáte někdo zkušenost, jakou značku lahvičky zkusit ? Avent máme 3 x a vůbec to nejde.
Díky 🙂

baris
25. dub 2012

ahoj @lucka1206 , to ti asi nikdo přesně neporadí, protože každému miminku vyhovuje něco jiného 🙂 🙂 Moje holky aventy zavrhly - nechtěly je ani omylem. U nás vítězil NUK - ten "s placatou savičkou 😀 (později jsem používala z DMka ty jejich flaštičky - mají stejný tvar, i savičky, jen jsou levnější. A používat jsem musela ty normální - ne ty široké - ty taky zavrhly.

Chce to zkoušet. Můžeš se třeba řídit podle toho, jaký používáte cumlík - aby tomu bylo nejpodobnější.

elana
26. dub 2012

@lucka1206 přesně jak je psáno nade mnou, každému dítěti vyhovuje něco trochu jiného. Přímo pro kojené děti je určena Medela Calma, má unikátně řešený systém savičky, kdy to neteče samo, ale dítě aktivně saje jako z prsu. Jinak ve 4.5 měsících už je chlapeček dost "starý" na to, aby měl zvládnutou techniku sání, takže nejspíš by mu stačila i obyčejná flaška, doporučuju zkusit, když nechce Avent, tak Tommee Tippee, ty mají savičku, která vypadá úplně přesně jako prs s bradavkou a dvorcem.

beruska24.9.
26. dub 2012

@lucka1206 - podobná diskuze nebo otázka se tu objevila nedávno (něco ve smyslu jak naučit 4m. dítě na láhev nebo tak nějak). u nás značka NUK, široké láhve. starší jsem naučila ve 4m. pomocí dudlíku, se kterým se snad už narodila 😀 mladší jsem učila v 1m., ta se naučila i bez pomoci dudlíku, i když dudlík už také měla.

lucka1206
autor
26. dub 2012

Tak jsem dnes koupila MaM a super 🙂 povedlo se nám to hned. Říkala jsem si, že když používáme dudlíky MaM, tak že by mu to mohlo jít a klaplo to.
Moc děkuju !
🙂