Jak naučit dítě pít z láhve?

klecanda
20. srp 2019

Ahoj holky, mám ročního syna, stále ho kojím přes noc a taky usíná u prsa, večer výhradně tak. Teď mu začaly růst stoličky a začal mě dost kousat, chtěla jsem vydržet ale už mám prsa úplně bolavá. Taky bych byla ráda, kdyby se naučil večer usnout s někým jiným, než se mnou.. aby mohl třeba uspat i tatínek. Nikdy ale neměl dudlík a lahve mi odmítá. Máte někdo zkušenost s tím, že se Vám podařilo dítko na flašku naučit? Jak? Zkoušet nabízet? Úplně večer sebrat prso?😊 díky za rady

martiniquest
20. srp 2019

Ja kojila do 22m a kdyz jsem potrebovala, uspal v pohode manzel - tedy za predpokladu, ze jsem nebyla doma a proste si poradili sami. Takze vyrazte nekam ven a nechte to na manzelovi. Na flasku bych neucila, prijde mi to zbytecne, pokud nemate v planu zrusit kojeni uplne

krachken
20. srp 2019

Já přestala dceru kojit když měla 14 měsíců a na flašku jsem ji už neučila. Jedla všechno, vodu pila z lahve s brčkem. Doktorka říkala, že pokud jí dost mléčných výrobků tak Sunar od roka dávat nemusím, když nechce. Normálně jsem jí přes den už nekojila a naučila ji tak usínat sice vedle mě, ale bez prsa. A potom jsem přestala kojit i večer, byla zvyklá z odpoledního spaní, že už se nekojí, místo toho si mi začala hrát s vlasama. Tak od té doby usíná takhle, na prso si ani nevzpomněla, bylo to bez vzteku a řvaní, všichni spokojení. Takže i bez flašky se to dá, já do té doby vyzkoušela asi sedm druhů, různé velikosti saviček, různé druhy umělého mléka, peněz to stálo a stejně to dcera odmítala. Takže bych to asi nelámala přes koleno a pokud ti hezky jí a pije třeba z hrnku nebo tak, tak bych se na UM vykašlala.

klecanda
autor
20. srp 2019

@martiniquest manžel uspí, ale po pár hodinách neskutečného řevu 😔
@krachken ani tak mi nejde o to UM, jakože nevím, jak jinak večer uspat.. přes den usne buď v kočárku, v šátku a nebo u prsa. Večer u prsa..

makronka222
20. srp 2019

Jezis to jste fakt ani jen tak nedali ditet na stul lahev s pitim? Pres den prece tahat cecek nemusi, mohli se na lahev ucit uz davno🙄. Kor v roce... tohle je fakt ujety, pak se nedivim, ze skolkovy dite vidi poprve sklenicku s cajem.

klecanda
autor
20. srp 2019

@makronka222 nikde nepíšu, ze přes den kojim 😉

kafr
20. srp 2019

@makronka222 jde pouze o uspávací flašku s dudlíkem (savičkou) a s UM... @klecanda nikde nepíše o pitném režimu obecně. Nebo se pletu?
Máme stejný problém, jen ještě k tomu blbě baští a mléčné výrobky nejí vůbec. Mudr zatím doporučuje kojit, ale jak to jednou budu odebírat, to netuším 🙄
Ještě polopaticky: dcera pije z uciciho hrnku, lahve s brčkem, hrnku, sklenky.... Ale ne um z flašky, to prostě nedá.

hanka_333
21. srp 2019

@klecanda A jak pije pres den? Nemohla by si dat vecer v posteli proste trochu vody, caje nebo i UM treba z hrnku nebo z lahve s brckem? A pak ji treba muz uhoupe v nositku.

dominikaromanova
21. srp 2019

@makronka222, jaj, další přechytrala krasavice co neumí poradne číst. 🤦‍♀️

dominikaromanova
21. srp 2019

@klecanda, obavam se, ze pokud odmítá večer láhev budeš muset ještě chvíli vydržet. Můžeš vyzkoušet místo lahve hrnecek nebo panakovku, popřípadě různé lahve (se savickou, s brckem, s nejlacinější vickemod vody Rajec atd.), ale myslím si, ze pokud mu rostou zuby, bude Ti bojkotovat vše. Alespoň u nás to tak je.

klecanda
autor
21. srp 2019

@kafr
@hanka_333
@dominikaromanova
on přes den pije z uciciho hrnku nebo normální sklenice, ale večer/ v noci mi prostě vodu nebo caj nechce.. Dožaduje se 🐐🐐. Už jsem z toho hotová.

kittyy17
21. srp 2019

@klecanda prostě mu to prso nedávej. Jestli můžeš odstrikat, dej mu do lahve odstrikane, lehni si k němu, a až bude v polospanku, proved bleskovou výměnu kozy za flašku, zůstaň s ním ležet jako kdyby se dál kojil. Nebo mu dej umělé, ale oslazene...

kittyy17
21. srp 2019

@klecanda nebo to zkus s klobouckem, a až si zvykne na chuť silikonu, vezme i flašku... Nasadis klobouček, trošku do něj odstriknes mliko a on zjistí, že z toho taky teče

mafig
21. srp 2019

@klecanda
my malou naucili pit z lahve v nositku. zpivali jsme u toho ukolebavky a chodili/pohupovali.. ale byla mensi (10 mesicu) a obecne prijimala vsechny nove veci v pohode..

dominikaromanova
21. srp 2019

@kittyy17, tak to jsou ty nejvetsi tupe kecy jaké jsem kdy slyšela. 🤦‍♀️

kafr
21. srp 2019

@klecanda jj, dát jí večer nebo v noci vodu, tak následuje hysterický řev, to nám za to nestojí. Takže zatím trpím rozźužlané bradavky. Dobré je, že za chvíli bude mít všechny zuby venku a pak budu Herodes!

iulia
21. srp 2019

Ono je to někdy boj, malá usínala večer pouze u prsa, s láhvičkou jsme to nakonec vzdali a co čert nechtěl, musela jsem zůstat se synem v nemocnici a najednou cácorce nezbývalo než vzít láhev na milost. Ale byla starší 18 měsíců.

hanka_333
22. srp 2019

@klecanda No mozna je pro syna jeste brzo, aby se vzdal vecerniho kojeni.

Ja dlouho uspavala kojenim, kdyz byl syn unaveny, symbolicky cucnul a za chvili spal. Ted bez kojeni sice pada unavou a je protivny, ale nezabere. Vypravime pohadky, zpivame... uspavani casto trva i vice nez hodinu. Tak s materskym mlikem, ac me to nekdy uz taky obtezovalo, to byla vlastne pohoda. Tak bych si u rocniho ditete neslibovala od flasky nejaky velky posun k lepsimu.