Jak naučit dítě usínat?

sovickova13
20. led 2018

Ahoj chtěla bych nějakou radu jak naučit dítě usínat? Máme 7 měsíční miminko a nikdy neusne sám, ikdyby byl vzhůru celý den, tak prostě neusne. První tři měsíce nonstop plakal, měl tříměsíční koliku, takže se to dalo pochopit. Teď už leze, staví se, takže energie vydá opravdu hodně a prostě nic. Uspavame na sobě u kojení nebo houpanim a nebo v kočárku. Poslední dva měsíce uspim a do 20 minut je vzhuru a zacina ten samý kolotoč, půl hodina uspavani a do půl hodiny vzhůru, takhle to proběhne asi 4-6x za noc.Koupeme vždy ve stejnou hodinu. Pak kojim + UM a uspat.Už jsme zkusili i metodu z knížky každé dítě může dobře spát a vůbec to nepomohlo. Navíc spí pouze na břiše, tak o to je těžší ho odložit do postýlky, jelikož se hned v 90% vzbudí. A ještě bych dodala, že má problémy i přes den, spí 3x20-30 minut.Takže celkem naspi , tak 9 hodin maximálně a to takhle už od narpzeni. Nikdy nespal přes den dyl než pul hodiny. Už jsem opravdu zoufalá a nevím co dál. Tenhle kolotoč už psychicky nezvladam. Nemůže mít nějakou poruchu?

ajja87
20. led 2018

Určitě poruchu nemá, nám se spaní upravilo až tak kolem desátého az jedenacteho měsíce a to ani teď ve čtrnácti měsíců není zázrak (nechci tě strašit).V noci se mi stále dokaze budit i po půl hodině.Jedine přes den si udělala režim a už dokáže spát v kuse 1,5 hodiny po obědě.Ale jak říkám změnu jsem začala pociťovat až tak kolem desátého jedenacteho mesice.Hodne sil a neboj ono se to upraví.😉

ajja87
20. led 2018

A nerostou mu třeba zuby?

nafuka
20. led 2018

A co je to za metodu? Já to neznám. Já jsem malé pouštěla šumění pacifických vln až mi to lezlo na nervy.

hapovab
20. led 2018

Oddelej bocnici u postylky a priraz postylku k te tvoji, tim ti odpadne odkladani po usnuti, protoze budes porad vedle nej.Jinak teda radu nemam.