Jak oblíkat novorozence - listopad?

macekzmalacek
11. lis 2017

Dobrý večer,
tak máme náš uzlíček doma, narodil se začátkem listopadu a řešíme, jak ho nyní oblékat..

Doma nosíme bodíčko s dlouhým rukávem a polodupačky a balíme do zavinovací peřinky.. přijde mi, že to peří ho krásně zahřeje, takže oblečení je dostatečné... bříško má teplé..

při kojení jej ze zavinovačky vyndávám.. jednak je to pohodlnější.. a druhak mi při kojení usíná, když je navlečené..
Nicméně dle babičky je bodíčko a polodupačky málo? v bytě máme okolo 23 stupňů..
Jak oblékáte svá dítka doma vy?

A jak oblékat, když jedete třeba k lékaři?
z porodnice jsme jeli v bavlněném overálku, na tom teplou zimní kombinézku a v autosedačce takový lehčí fusak.. je to moc, málo? oblékáte spíše více tenčích vrstev nebo je ok, když mám overal a na tom tu zimní kombinézu?
Čeká nás návštěva lékaře, tak tam nechci moc zápasit s x vrstvami, protože malá většinou u převlékání pláče (pokud není čerstvě nakojena, pak je jí to jedno).. skočme do auta, kde míváme též okolo 22 stupňů a vyskočíme před ordinací.. tak nevím, jak moc obléct..?

A jak oblékat do kočárku? Dnes bylo krásně, v lese ani tolik nefoukalo, měli jsme na sobě triko s dlouhým, dupačky, lehké tepláčky, ponožky, lehký kabátek, flísovou čepku, rukavice a celá ve starém fusaku z beránka.. bylo to málo, moc? venku jsme byli prvně, takže jen asi 30 min.. jak oblékáte nyní do kočárku prosím vy?

Děkuju

chocolady
11. lis 2017

Jejdamane 🙄
Vsecky babicky teticky a dalsi vsevedouci pribuzne necht nadale oblekaji vlastni deti a ostatni at nechaji na pokoji. :D
Miminko urcite zimou v 23 stupnich netrpi..my jsme meli v byte 16 stupnu a stejne se maly v zavinovacce v body a dupackach pekne zahral. Kdyz jsem pak zapalila v krbu tak mi jedna teticka tez davala dobre rady a pro jeji klid v dusi jsem ho teda navlekla aby pak videla ze se v tech vrstvach pomalu vari.. 🙄

Na prebehnuti mezi barakem a autem malemu dam akorat fleecovy kabatek, v pripade velke zimy ho zabalim do deky. Za minutu nezmrzne ;)

Vubec se netrap, verim, ze mas dost zdraveho rozumu a miminko ti doma nezmrzne ani ho neuvaris. To urcite poznas, jestli se klepe, ma studene rucky, nebo se poti.. 🙂

mikiva
11. lis 2017

Mne do toho sice nikdo nekecal 🙂 ale vzdycky jsem mela pocit, ze ostatni miminka jsou nabaleny jak pumpy.
Na doma body s dlouhym, dupacky, prip. ponozky. Na spani overal a rychlozavinovacka. Mame taky tech 23 stupnu cca.
Na ven body s dlouhym, dupacky, plysova kombineza lehce vyteplena a zimni fusak od Emitexu.
Zima mu urcite nebyla, na zatylku teploucko. Naopak se mi v kocaru jednou opotil na zadech. A u doktorky to bylo na svlikani jednoduchy.

sirka1
11. lis 2017

Doma máme cca 22 - 23 stupňů. Takže malý má body s dlouhým rukávem a punčochy nebo tepláčky. Na ven mu dávám ještě fleesovou kombinézu z Lidlu a čepičku. V kočárku má slabší deku a je vždy krásně teplý. Rukavice nedávám, zatím ještě není moc zima a navíc má ruce schované. Až se ochladí, pořídila jsem fusak. Zatím mi ještě nepřijde nějaká extra zima. Je sice fakt, že našemu chlapákovi už je pět měsíců, ale oblékala bych stejně i malé mimčo.

marketa11112
11. lis 2017

Ahoj, tak nasi jsou uz 4 mesice. Doma ma ted body s dlouhym rukavem, upletova katata, ponozky, na spinkani prehodim flis dekou, v obyvaku, kdyz topim v krbu, tak jen plinkou. Na ven ji necham jak je, navleknu teplou kombinezku a cepicku, v kocarku prehodim flis dekou..jednoduche mame pak oblekani i svlekani, v zime navic pridam fusak.....nevedu rifle, laclace, bundy a pod...jen bavlnu a uplet...pohodlne, nejlepe pruzne vecicky....moje deti porostou v teplakach...
Jinak dle nasi pediatricky si deti od trech kilo drzi teplotu, staci vrstva navic, protoze lezi. Ruce mohou mit studene,ale zatylek teply..jinak

monaluza
11. lis 2017

Doma podobna teplota, syn ma vetsinou jen overal (podle mne nejpohodlnejsi a nejpraktictejsi kus detskeho obleceni, takze jich mame hodne a ne jen na spani), kdyz usne, hodim pres nej decku. Prvni to mel take tak a prezil 😉.

Ven davam na overalek kombinezku a cepicku, na to tenky flisovy fusak a navrch tenkou decku a takovy ten "poklop" na kocarek. Obcas je az zpoceny, takze zatim to bohate staci.

ariadna12
11. lis 2017

Doma mame cca 23 az 26 stupnu, dite spi v overalku ci bodicku plus ve vyssich ponozkach. Diteti je 7 tydnu, rozkopavalo nam zavinovacky a spaci pytle ho privadeji do zurivosti, takze spi pod rozlozenou rychlozavinovackou. Navenek davame navic silnejsi mikinku s kapuci a zandame do zimniho fusaku s berankem nebo v bodicku dame do zimniho overalu s kapuckou z Lidlu (vevnitr krasne chlupaty). Takhle to delame od prichodu z porodnice a zatim dobry. Jen nam sestra u pediatra rika, ze doma staci i nizsi teplota, nez tech 25 ci 26 stupnu, ze mame davat tak, jak jsme zvykli my.

dominika1986
11. lis 2017

Pokud je doma dítě v peřince, tak mi to oblečení přijde ok. Já dávám na den kalhoty a bavlněné bodýčko a přes to lehčí svetřík nebo mikču, ale dítě už není do ničeho zabalené nebo přikryté (5 měs.), max když spí a třeba se větrá, lehká flís deka přes nohy. Jinak jsem četla takovou radu, že nejlépe se to, zda je dítěti teplo či zima, kontroluje dotykem na zátylku - pokud je tam zpocené, 1 vrstvu ubrat, pokud studené, přidat. Myslím, že to docela funguje.

hanih
11. lis 2017

Já bych nekoukala na rady okolí, ale na to, co vyhovuje miminku. Každé dítě to má jinak, některé má rádo tepleji, jiné ne. Takže bych kontrolovala, jestli není studené na zátylku a na ručičkách (nemyslím dlaničky, ale paži v rukávu - když měla dcera studené dlaničky, ale pak výš ruku teplou, neřešila jsem, pokud byla výš studená, přioblékala jsem). Jinak doma míváme mezi 21 a 22 stupni a dcerka jako novorozeně nosila body s krátkým rukávkem a overálek, v postýlce byla přikrytá lehkou dekou nebo plenou, na noc jsme měli 18 stupňů a to jsem jí dávala ještě ponožky, teplou deku a čepičku. Na ven jsem se řídila heslem, že miminko má mít o jednu vrstvu víc, než dospělý, plus jsem ještě vozila pod kočárkem v tašce deku, kterou jsem přidávala, když mi přišlo, že už je moc chladno.

swetlusska
12. lis 2017

K lékaři jsem mu dala co nejlíp oblékací overálek a rychlozavinovačku 🙂- místo fusaku i místo kombinézy nebo svetrů.....Prostě aby se to rychle dalo sundat...

marenkav
12. lis 2017

Doma mame 22 stupnu a mala (2 mesice) nosi bud body s kratkym a overalek nebo body s dlouhym a puncosky. Kdyz spi, ma pres sebe decku.
V kocarku je oblecena jako doma plus davam jeste jeden overal, ne uplne vytepleny, ale trochu hunatejsi a cepicku a soupnu ji do berankoveho fusaku. Neparam se s kalhotama a mikinkama. Overaly jsou pro me nejpraktictejsi 🙂
Kdyz jdeme k doktorce, tak zase jako doma plus zimni teploucky overal a cepicka. Nosim ji tam v autosedacce.
Taky porad vlastne nevim, jak ji spravne oblekat, kontroluji to na zatylku, jak uz zde bylo psano.

lida9
12. lis 2017

jee uplne jsi mi pripomnela me loni... tapu co dat malymu na sebe, prisel manzel a proc ho jako neoblikam, ze mu je uz urcite zima a ja se tam uplne rozbrecela, ze nevim co mu mam oblect😀 jinak my oblekali: body a polodupacky, na ven jeste tenci triko a chlupaty teply overal, cepicku a sup do fusaku a kocarku.... urcite oblekate taky vporadku, nenech se nikym vystresovat, ze bys snad neco delala spatne!