Jak podat miminku lepek?

calvac
12. zář 2018

V jake podobe jste davali svym mimcum lepek? Mam syna skoro 7 mesicu stareho a vaham. Susenky pro mimca jsem obkoukla ruzne a moc se mi nelibi slozeni. Cukr,palmovy olej atd. Jak to tedy udelat? Doktorka mi radila prave ty susenky.

vladienka
12. zář 2018

@calvac kuskus 🙂 netreba ho ani mixovat nic, len zmiesat so zeleninkou

calvac
autor
12. zář 2018

@vladienka Jee,to me nenapadlo a muze ho v tomto veku??? Dekuji.

vladienka
12. zář 2018

@calvac samozrejme 🙂 aj ja som dala prvykrat lepok v 7. mes. Idealne je podat ho do ukon 7, a dalej kojit, vtedy je male riziko alergie

leniczka23
12. zář 2018

nastrouhala jsem piskot do presnidavky😉

chumlee71
12. zář 2018

Dát mu cucat kurku od chleba nebo rohlík

jenny91
12. zář 2018

Taky dávám chleba nebo rohlík. Dřív jsem dávala tu kůrku, teď už spíš střed, protože mu to zachutnalo a občas se tím pak i trochu nakrmí. Obecně nám jdou lépe příkrmy, které si může sám vzít do ručky a dát si je do pusinky (je mu sedm a půl, ale nechce se ode mě nechat krmit, musí si to sám osahat 🙂 ), takže třeba i nějaké těstoviny zkoušíme - dám je před něj, chvíli se s nimi pohraje a pak je spapá. (Doktorka nám radila piškoty, ale taky se mi nelíbí ten cukr, to už mu radši sem tam upeču něco vlastního, u čeho hlídám složení.)

hanih
12. zář 2018

Já jsem nakoupila různé obilné vločky a zaváděla jsem je podle množství lepku, které obsahují. První byly ovesné vločky, pak myslím ječné, žitné a nakonec pšeničné, tam je ho nejvíc. Vždycky jsem trošku vloček rozvařila a přidala do masozeleninového příkrmu. Přílohy s lepkem jako kuskus, těstoviny, pečivo apod. nebo piškoty, jsem dávala až později.

petrak15
12. zář 2018

Ja kupovala instantni kase pro miminka od 6. mesicu. 7zrnou nebo tak.

janey007
13. zář 2018

Za mě je nejšetrnější právě zmiňovaný kuskus 🙂

kittyy17
13. zář 2018

Piškot do přesnídávky je nejjednodušší

1lenuska1
13. zář 2018

Nam doporucovala doktorka piskot, ale ja nechtela davat cukr tak brzy, tak jsem mu do presnidavek primichalava kasicky. Z ruznych krupic - pohankove, ryzove, spaldove, klasicke... a v pohode. Ale ten kuskus, jak pisou vyse, se mi taky libi, zkusim 😉

bella15
23. zář 2018

kuskusem. Zmiňované piškoty, rohlíky, chleba, to fakt není vhodný pro tak malé dítě, výživově vůbec.

vanea
23. zář 2018

kuskus, těstoviny, různé kaše..🙂

alcar
23. zář 2018

Bulgur, kuskus, ovesne vlocky, piskoty, chleba, rohlik nebo kase, kde je lepek. Zase tak slozite to zavedeni neni.

hanih
24. zář 2018

Rohlíky, piškoty apod. bych miminkům lepek nezaváděla. V piškotech je jednak spousta cukru a druhak celá vejce včetně bílku, který by dítě mělo dostat nejdřív v roce. Rohlíky zas obsahují sůl, na kterou má tak malé miminko taky dost času. Těstoviny, pokud nejsou bezvaječné, taky obsahují celá vejce. A ještě k ovesným vločkám - ty jsou vhodná na začátek zavádění, určitě bych pak pokračovala vločkami z jiných obilovin. Oves totiž sám o sobě lepek neobsahuje, ale ovesné vločky jsou jím kontaminovány ve výrobě, kdy se ve stejném prostředí vyrábí vločky z různých obilnin. Teoreticky se vám můžou do ruky dostat i vločky, kde není lepek vůbec žádný.