Jak poznám růstový spurt?
Ahoj holky,založila jsem tohle téma, protože můj syn nyní 3tí den chce stále být u prsa a myslím si, že má růstový spurt. a tak bych se chtěla svěřit a poradit s jinýma maminkama o příznacích tohoto spurtu...
Mému synovi bylo v pátek 7týdnů a již od pátku přes den téměř vůbec nespí, usne třeba jen na max. 4 hod. denně a to většinou v kočárku a v noci se budí po 3 hod. a zase hezky usnu, jinak když nespí přes den,tak si hraje a co půl hodiny kojím. Myslím si, že jde o růstový spurt,ale jistá si tím nejsem ani trošku. Taky mám strach, že se mi třeba vytváří méně mlíčka,ale doufám,že je to pouze spurt. Chtěla jsem se i vás ostatních maminek zeptat,co už jste třeba spurt zažily, jak dlouho vám trval? Nám zatím 3 dny.
Mému synovi bylo v pátek 7týdnů a již od pátku přes den téměř vůbec nespí, usne třeba jen na max. 4 hod. denně a to většinou v kočárku a v noci se budí po 3 hod. a zase hezky usnu, jinak když nespí přes den,tak si hraje a co půl hodiny kojím. Myslím si, že jde o růstový spurt,ale jistá si tím nejsem ani trošku. Taky mám strach, že se mi třeba vytváří méně mlíčka,ale doufám,že je to pouze spurt. Chtěla jsem se i vás ostatních maminek zeptat,co už jste třeba spurt zažily, jak dlouho vám trval? Nám zatím 3 dny.

•
11. dub 2010A ještě dodám, že od pátku se syn nevyprazdňuje,ale pomočených plen má dost...
0
já teda nevim co to je růstovej sprut a vlastně jsem o tom ani neslyšela... nám jsou čtyři a půl měsíce, malej tedka taky nespí v noci tak po třech, po dvou i po půl hodině.. jí naopak teda hrozně málo, ale taky pořád.... ale jinak to mám podobné jako ty, ale u nás tomu přisuzuju zoubky... jo a od včera se taky ještě nevyprázdnil, což u něj neni normální, normálně má v plínce několikrát denně...
no,ja jsem právě četla,že růstový spurt je v 3-6 týdnu a pak 3-6 měsíc. a že miminiko jako rychleji roste a tím potřebuje často jíst... Nevím,jestli můj syn jí málo nebo hodně, nemám váhu,takže nejsem schopná říct,ale jí fakt hodně často. a tvuj syn má teploty? většinou,když rostou zoubky, jsou i teploty,nebo ne?
nezdá se mi, dneska se mi zdá teplejší tak ho asi změřim... ale nespí už jsem byla právě docela ráda, že už se celkem vyspim a tedkons spim zase max 4,5 hodiny denně... a slintá, ale jinak má dobrou náladu, hrozně hezky se směje a blbne a tak 🙂 ... nevim co to je, o růstovém sprutu jsem neslyšela, proto si myslím, že jsou to zoubky a ty teploty myslím nejsou pravidlo...
tak ja som myslela že každé dieta si musí prejst rastovým spurtom 🙂 ako píse rimmel - babatko proste viac papa, ked napr.papalo každé tri hodiny, pri spurte to može byt aj každú hodinku,aj každú pol hodku 😎
U nás to trvalo niečo vyše týždna, ale nebolo to presne podla tabuliek, niekedy v 8-mom týždni a potom tuším ešte 2x 😃 proste davaj papat ako si pýta, aby sa ti tvorilo viac mliečka
U nás to trvalo niečo vyše týždna, ale nebolo to presne podla tabuliek, niekedy v 8-mom týždni a potom tuším ešte 2x 😃 proste davaj papat ako si pýta, aby sa ti tvorilo viac mliečka
ahoj holky,děkuji za příspěvky,já jsem zjistila,že u nás to asi není růstový spurt,ale nedostatek mlíčka. 😞 Minulý týden jsem totiž dostala menstruaci a malej i v tu dobu přestal tolik spát,sice spal,ale ne tolik jako dřiv. no a posledni 4 dny nespi přes den vůbec a včera jsem si všimla,že i když jsem ho měla pořád u prsa, vůbec neměl bílý jazýček od mlíčka,tak jsem usoudila,že nemám mlíčko...nevíte,jestli můžu kvůli menstruaci ztratit mlíčko?
já to poznala tak, že mi během týdne najednou ze všeho vyrostl 😃
venuss - a nestalo se taky něco jiného? nemáš nějaké starosti, stresy? To se kolikrát na množství mlíčka podepíše až neskutečně... Příchod menstruace neznamená ztrátu mléka. Zkus si v nějaké lékárně koupit homeopatikum ricini communis 5CH, to podporuje laktaci, ber 5 kuliček 3krát denně (nechat rozpustit pod jazykem, chvíli před tím nejíst, nepít, nekouřit, to samé tak půl hodiny po), hodně pij (melta, kojící čaje, ne mátový, máta laktaci staví) a než se to rozjede, tak prostě přikládat, přikládat, přikládat... Ještě k tomu homeopatiku, musí to být opravdu 5CH - dělá se i 9CH, 15CH a 30CH. Nevím, co dělají 9 a 15, ale 30 naopak laktaci zastavuje. Ne všichni lékárníci to vědí. Pokud to nebudou mít, můžou Ti to objednat a do odpoledne, v horším případě do druhého dne to tam mají...
venuss - a nestalo se taky něco jiného? nemáš nějaké starosti, stresy? To se kolikrát na množství mlíčka podepíše až neskutečně... Příchod menstruace neznamená ztrátu mléka. Zkus si v nějaké lékárně koupit homeopatikum ricini communis 5CH, to podporuje laktaci, ber 5 kuliček 3krát denně (nechat rozpustit pod jazykem, chvíli před tím nejíst, nepít, nekouřit, to samé tak půl hodiny po), hodně pij (melta, kojící čaje, ne mátový, máta laktaci staví) a než se to rozjede, tak prostě přikládat, přikládat, přikládat... Ještě k tomu homeopatiku, musí to být opravdu 5CH - dělá se i 9CH, 15CH a 30CH. Nevím, co dělají 9 a 15, ale 30 naopak laktaci zastavuje. Ne všichni lékárníci to vědí. Pokud to nebudou mít, můžou Ti to objednat a do odpoledne, v horším případě do druhého dne to tam mají...
venus jestli máš menstruaci tak se ti mění hormonální hladiny a některé děti jsou na to hálkivé a nechtějí mlíko pít, zejména kluci - stane se že třeba týden MM vůbec nechtějí, pak zas vše OK.
jinak na našem mrněti jsem spurt skoro nepozorovala a když, tak rozhodně ne v obdobích 3-6, jak se píše 😃 takže to je asi individuální :-N
jinak na našem mrněti jsem spurt skoro nepozorovala a když, tak rozhodně ne v obdobích 3-6, jak se píše 😃 takže to je asi individuální :-N
holky děkuji vám moc za rady.
collette, ty homeopatika mam a uzivam ode dneska a kojící čaje piju neustále už od porodu.no,zkrátka vůbec nechápu,co se to stalo... přikládám neustále, střídám prsy, ale prcek křičí hlady...no a protože jsem si neudělala zásobu mlíčka,tak jsem mu dala nutrilon.😞 bych to nevydržela na něj koukat,jak křičí hlady....no,a navíc z flašky,protože nemáme stříkačku,ale hned zítra ji poletím koupit....
collette, ty homeopatika mam a uzivam ode dneska a kojící čaje piju neustále už od porodu.no,zkrátka vůbec nechápu,co se to stalo... přikládám neustále, střídám prsy, ale prcek křičí hlady...no a protože jsem si neudělala zásobu mlíčka,tak jsem mu dala nutrilon.😞 bych to nevydržela na něj koukat,jak křičí hlady....no,a navíc z flašky,protože nemáme stříkačku,ale hned zítra ji poletím koupit....
@venuss tak u nás byl spurt tak jak píšou , první jsem myslela, v tom 3 týdnu, že nemám mlíčko a chvíli jsme dokrmovala a pak mi to známa pověděla a hned jsme byla klidnější 😉 Kojila jsaem co půl hodiny a normálně co 2 hodiny a při MS se změní chuť mlíčka , já jsme MS dostala 4 měsíce po porodu , nevzdávej to , koj koj 😉 Já kojila do 18 měsícu syna a to jsme fakt mysela v tom 3 týdnu , že končím 😉
@veverka_ třeba to syn mít nebude, někdo to opravdu ani nepozná 😉 Třeba od ségry malá je naprosto v klidu 😉
@p.e.t.u.l.k.a ahojky,psala jsem to už loni.Od 4tého měsíce nekojím. 😢 Syn měl zdravotní problémy a nevytáhl si tolik mlíčka co potřeboval,tak jsem musela dokrmovat a jak si čuchl k flašce,už nechtěl prso.. 😢 ale jsme zdravi,to je hlavní.🙂
ahoj holky, jen k tomu dokrmovani...my dokrmujem Krystofka asi od tretiho tydne, a to lahvickou se specialni savickou MEDELA CALMA, a malej rozhodne zajem o prso neztratil...strikackou to bylo fakt na palici, co vam budu povidat...jo a ted je nam ctyry a pul mesice🙂, jen tak pro info, abyste verili, ze nam lahvicka mliko nezastavila.
Ahoj jsem tady nova. Mam dotaz nas maly necelé 3 mesice do ted docela hezky spal, najedl se ve 20hod usnul ve 20-30 a vzbudil se az treba v pul 5. A ted k dotazu posledni dva dny se budí v noci stejne jako v 6ti nedeli to je kolem pul 1 a pak ve 4. Vyžahne pokaždé 150 UM, jedna se o spurt??? Za 9 dni mu jsou 3 mesice. Dekuji vsem
Začni psát odpověď...

Odešli