Jak poznat virózu u miminka?

agnes_123
6. čer 2020

Dobrý den,
ve čtvrtek jsme byly s 2 měsíční holčičkou v poradně u doktorky. Řešila jsem s ní, že malá zvrací. Už ne ublinkává, ale zvrací. Doktorka, že je to normální, a když přibývá, neřeší. Bohužel stále váhám a přemýšlím. Poslední dny spí, moc nepije, za 6 dnů přibrala jen 60 g. Teď začala kakat 3x denně, což taky není u ní zvykem. Bojím se, že o víkendu něco chytla, doktorka to bere z dlouhodobého hlediska a já mám 100 chutí tam v pondělí znovu jít, ať ji pošle vzorky do laboratoře, že mi to prostě přijde divný Jak se pozná nemocné miminko? Teplotu nemá. Občas zakašle, to má už od narození.

puhelin
6. čer 2020

Se zvracenim temer stejne stareho miminka jsem byla na pohotovosti. Byl vikend, do pondeli jsem cekat nechtela, mela jsem strach z dehydratace. Mel kasel a jak jeste kaslat moc neumel, slo mu to ven zvracenim.
Pokud ma dr. problem s vysetrenim, nechala bych miminko prohlednout jinym lekarem. Klidne i s pripadnou hospitalizaci. Lepsi k lekari jit a odejit s klidem domu, nez neco zbytecne podcenit.
Drzim pesti, at je to jen banalita.

theuska29
7. čer 2020

@agnes_123 Ublinkávání je v rámci možností normální, ale zvracení už ne. Může jít jen o nějakou virózu, ale také třeba potravinovou alergii (pokud kojíte). U UM zase nemusí sedět mléko (i to, které třeba ze začátku sedělo). S mojím raráškem řeším spoustu věcí, ale každý doktor jiný názor, tak je někdy těžké se vůbec dobrat výsledku.

zuzkasim
7. čer 2020

Jestli myslíš střevní virózu, tak tu opravdu poznáš. Dítě nejen zvrací celý obsah žaludku, ale zvrací pak samozřejmě i jen kyselé šťávy (tak jako dospělý), protože žaludek je už prázdný. Stolice je zapáchající, zcela jiná jak běžně. Pokud prostě ublinkává víc a přibírá (byť se ti zdá, že málo), stolice je vcelku normální (může být až 6x denně), je to zcela normální. Jak píše někdo nade mnou, může mu něco nesedět z tvého jídla či UM.