Jak řešíte tohle teplo a miminko?

petulebe
11. srp 2015

Holky, jak jste připravený na prcka v tomhle teplu? Máme doma nehorázný vedro a máme problémy samy se chladit natož kdybych teď porodila, vůbec nevím jak se
to dá zvládnout ... možná tak přestěhovat se do sklepa 🙂 tam je fajn...

helen_ka
11. srp 2015

To by mě taky zajímalo, sice rodíme až v únoru, ale pokud budou příští rok taková vedra, tak to bude masakr.
Už s přítelem řešíme klimatizaci ... Prozatím si musíme vystačit s ventilátorem. 😎

jitavrtule
11. srp 2015

malá dává tyhle hicy líp jak já. dá se to - je hodně nahatá a bez pleny, párkrát za den jí svlažím ve vaničce, hodně pije - kojím co hodinu max, spíš i častěji. a občas nabídnu i převařenou vodu, ale tu nechce.
u sebe to praktikuju podobně - hodně piju, sprchuju se a válím se doma polonahá. pořád lepší být už "bez zátěže" než v těhle hicech těhotná.
všechny těhule v tomhle počasí fakt lituju, musí to být děs.

petulebe
autor
11. srp 2015

je to masakr. Právě jsem přemýšlela nad tím jesti jí je líp v bříšku nebo kdyby byla venku... A pak jsem si představila jak budu v ložnici v podkroví vytvářet max.22 stupňů, nebo kolik by to vůbec mělo být, a fakt netuším, asi si pořídím mrazák a nebudu ho zavírat...

sikulik
11. srp 2015

holky, miminko je v bříšku v teple (teplota těla cca 36,5°C), takže tyhle vedra snášejí mnohem líp než dospělí, akorát asi víc kojit, budou mít víc žízeň. V žádném případě bych je nedávala do místnosti s klimatizací nebo ventilátorem. Max. ho občas svlažit ve vaničce s vlažnou vodou

jitavrtule
11. srp 2015

@petulebe ber to tak, že oddělení šestinedělí jsou v porodkách snad všude brutálně přetopený, v Podolí bylo rozhodně víc jak 22, spíš tak 24-26 - fakt teplo. Novorozený miminko vylejzá ze 37 stupňů, tak bych selským rozumem řekla, že se s teplem vyrovná líp jak s velkou zimou.

karrison
11. srp 2015

Ja mam 9mesicni miminko a zvlada to naprosto bez problemu...deti to az tak neprozivaji

zo_ja
11. srp 2015

Dá. Necháš mu jen plínku nebo k tomu lehký bodyčko s krátkým rukávem. Kdy jindy se můžeš tulit s nahatým novorozencem kůže na kůži, aniž by mu bylo chladno 😉

tyf
11. srp 2015

Teď už to jde, ale s první dcerou jsme bydleli ve střešním bytě a to byl masakr, 31 st celý den i celou noc. Balila jsem jí do mokré plíny, pouštěla na ní větrák, koupala jí, všude po bytě jsem měla nádoby s vodou.... Radši jsem riskovala, že nastydne, než aby se přehřála.

markyf
11. srp 2015

řeším to stejné, příští týden mám termín porodu. Celou noc větráme do průvanu, což asi nebude pro miminko nejlepší, ale kdy jindy schladit dům!? I tak máme doma 27 stupňů. Taky se bojím, aby se nepřehřál a "přetopeno" je nebezpečné pro SIDS... Tak doufejme, že se to počasí trochu zlepší a pak v září už by to mohlo být OK. Máte v noci otevřená okna dokořán v místnosti, kde spí miminko?

karlajasmine
11. srp 2015

@markyf Pruvan bych neresila.. zase takovy pruvan neni a pokud by fakt foukalo tak ty okna proste date na ventilacku nebo na chvili zavrete.. daleko nebezpecnejsi je to prehrati.. obcas kdyz vidim nektery maminky tak mi zustava rozum stat.. dneska jsem byla v buse a byla tam maminka, ktera mela holcicku v rychlozavinovacce a na hlave cepici... fakt mimo...holcicka spala jak kdyby byla v bezvedomi z toho vedra. A vedle ni byla maminka, ktera mela miminko jenom v plince a v bilem tilku, mimino vypadalo spokojene a rikala jsem si ''ta ma aspon zdravej rozum''.. Proste bych to odhadla podle toho, jak miminko vypada a jak mu je teplo.. pokud je cerveny a celej hori, tak je potreba zchladit.. pokud ma ''normalni'' barvu kuze a na dotyk za krkem neni teply ani studeny, je to spravne, a pokud je modrej a studenej tak je potreba prikryt.
V tomto pocasi miminko nenastydne ani v nocnim pruvanu.. nastydnuti bych se bala jedine v pripade, ze mate doma klimatizaci.

smallinka
11. srp 2015

Ochlazuji ve vlažné vodě ve vaně přes poledne, v bazénku na večer (to už je doma manžel tak mi pomáhá), malé miminko bych asi schlazovala mokrou plínou. Jinak na spaní jim dávám mokrou plínu přes postýlku a přes den jsou jen v plíně i v noci spí jen v plíně, okno na ventil.

terinda
11. srp 2015

Mám 4m miminko a zvládá to v pohodě. 🙂
Přes den je nahý (příp. v plínce) a max. přikrytý plínou na spaní.
Stačí dobře větrat a občas miminko otřít vlhkým hadříkem.

smallinka
11. srp 2015

@markyf dokořán ne ale na ventil ano. tak my máme i 29 stupňů tam kde spinkají...☹ Jde to poznat na jejich náladě, máme 10 měsíců a jsme ubrečenější, po vaničce jsme usměvaví zase na chvíli 😀 je to úmorné a miminka to poznají, také se necítí dobře....jsou ulepené atd.

bajana
11. srp 2015

Hlavne žiadne klimatizácie! V porodniciach je naozaj teplo, takže novorodenec je v teple v pohode. To staršie deti môžu mať vacsi problém. Vlani bol s nami na predpôrodnej priprave v pôrodnici jeden budúci otecko, ktorého zaujímala hlavne klíma - že má nejakú prenosnú a ci ju môže priniesť na pôrodný box a potom aj na izbu...pôrodná asistentka vyzerala uprine prekvapená...mimina majú skrátka radi teplo 😉

smallinka
11. srp 2015

@bajana přesně mimi po porodu bych asi zase tak neřešila jsou zvyklé na teploučko z bříška 🙂

ladyhacek
11. srp 2015

já bych teda žádnou klimatizaci nebo větrák na miminko nepouštěla. Malý má 4,5 měsíce přes den je jen v pleně a tak 4x za den bez pleny a chytám 🙂. Je na zemi kde je chladněji - doma máme 29-30°C přes noc máme otevřený okna a je tu asi o 2°C. Včera byl osypaný na zádičkách, ale nevím zda to nebyla i alergie.
Přes den usíná normálně jen v poledne nespí 2 hoďky ale půl hodiny nebo hodinu > ale to může být i věkem
🙂.
Večer koupu v chladnější vodě (né o moc). Ven chodíme min

petulebe
autor
11. srp 2015

děkuji, tak to já se budu dál chystat rodit, ne že bych to ovlivnila 🙂... ale vracím se ke svému nazóru, že do termínu čekat nehodlám...

paaja83
11. srp 2015

jsem taky ráda, že nejsem v tomhle vedru těhotná. stačil mi začátek června a třicítky a byla jsem polomrtvá. sedmitýdenní prcek snáší vedra ok - máme doma 28-30 a dává to asi líp než já 🙂 a v noci pořádně větráme a prcek spí jen v bodýčku s dlouhým rukávem, nepřikrytý u otevřeného okna a i tak si myslím, že je mu někdy moc teplo. Přes den někdy jen v plíně.

zubecek
11. srp 2015

Mimi snáší vedra asi líp než já (asi je to tou produkcí mlíka 😀 ). Doma máme 27-28,5, je jen v tílku nebo krátkým rukávku a v plínce, v kočárku v tílku, někdy jen v plínce. Také koupeme v chladnější vodě, někdy přes den osprchujeme. V noci všechna okna v celém bytě dokořán, bez toho se to neochladí. Někdy se to podaří vychladit v noci na 24,5, což hned ráno vyleze, ale alespoň se to nějak udržuje, že nemáme třicet. Také spí v krátkém, později mu navleču ponožky a k ránu přikryju tenkou dečkou. Potí se mu hlavně hlavička při spaní nebo kojení, kojí se tak po hodině, hodině a půl. Ven chodíme dopo za barák do stínu, tam je ráno i líp než doma, tak do 11, půl 12, a pak někdy večer, tak po sedmé. Když někam náhodou musíme během dne, tak je mi malého fakt líto, tak se snažím tyto cesty minimalizovat co nejvíc to jde.
Myslím, že novorozeňátka budou v pohodě, pokud budou malinká, jsou většinou neskutečné zmrzlinky, tak jim bude v teple jedině dobře.