Jak snídáte? Pečivo s čím? Dceři je 9 měsíců

Naší kočce už je devět měsíců pryč a chci jí zkusit dát k snídani nějaký to pečivo s lučinou.
Je lepší začít rohlíkem nebo chlebem? a čím tu lučinu nebo žervé obměnit, aby nedlabala pořád to samý? Poraďte jak snídáte? Je možné dát marmeládu?(bez cukru)
jenjanka
22. říj 2008
Ahoj,ja jsem začla davát kiri kiri syr s chlebikem
sylvar
22. říj 2008
já dávala chleba s lučinou či cottage nebo jen máslem, sem tam i s pomazánkovým.rohlík malé chutnal a chutná jen samotný, nenamazaný
ivulinda
22. říj 2008
holky a jak to pečivo malým dáváte???Já už jsem malá dala,ale bojovaly jsme 😃
simlenkaautor
22. říj 2008
já bych chlebík asi nakrájela na malý kostičky a namazala - jo a problém - my ještě nemáme ani jeden zoubek, takže u nás se asi to pečivko bude jen žužlat...

jo a taky když jsem byla malá a nechtěla papkat chleba, tak mi ho mamka vykrajovátkama na cukroví vykrájela třeba do srdíček a tak a dlabala jsem prej jak divá 😃
sylvar
22. říj 2008
Sofi si chce, teď už, ukusovat, jinak jsem krájela na čtverečky 😉
motol
22. říj 2008
říkají.že je lepší chleba než rohlík,ale my dáváme obojí,já to mažu bud lučinou a nebo kiri a postupně po kouskách odlomuji malému to tak vyhovuje,v obchodě mají i různé mazání pro děti,ale jiné sem zatím nezkoušela a marmošku taky ne
motol
22. říj 2008
ale jinak ty od sunarky kupujeme taky a sou dobrý 🙂
natalien
22. říj 2008
Nellce chutná ke snídani chleba, kupuju ji Šumavu, nebo tomu podobný🙂 Mažeme máslem, lučinou, dětským tav. sýrem, někdy s máslem a 45%eidamem, máslem a marmeládou.

Marmeládu miluje a moooc, kupuju v DM v Bio koutku, stojí asi 45,- a je fakt úžasná🙂 🙂

Rohlíky jak už někdo psal, taky jen suchý a ne ke snídani🙂
ivulinda
23. říj 2008
sim máš pravdu s tím,že ten chleba můžu nakrájet na jkostičky,tak mi už máme 4zoubky 🙂 takže už koušeme 😉
kristi
23. říj 2008
u nas nehrozi, namazanyho nesni nic...leda chleba s pastikou
simlenkaautor
23. říj 2008
a od kdy tu marmošku? může jí už v devíti měsících a máslo? přijde mi to totiž hrozně brzo...

jo a ještě ten chleba (já jsem spíš chlebová, takže asi začnem tím) může být čerstvý nebo radši z druhého dne, aby nenadýmal?
svoma
23. říj 2008
Simlenka já dávám chleba čerstvý i z druhého dne a zatím jsme žádný problém neměly. Jedině s tím,že ten čerstvý se blbě krájí na kostičky. 😉 A jinak zoubek taky ještě nemáme ani jeden a spapá to vpohodě. 😉
timbouctou
25. říj 2008
tak jsem malému začala dávat proužky housky s máslem, děsně se s tím vyblbne a moc mu to chutná. Ale my máme zubů pět 😃
bufina
26. říj 2008
Ahojte, já jsem malé dala poprvé rohlík nakrájenej na kolečka, se sýrovou pomazánkou (máslo a na jemno nastrouhanej eidam), to teda spíš házela na zem, ale po pár dnech už to jedla v pohodě, tak jsem zkusila i lučinu a teď většinou večeří rohlík s máslem a dětskou šunkou.
jandalinka
26. říj 2008
Mě se osvědčilo nadrobit rohlík do cottage sýru a lžičkou baštíme.Jinak jsme dost rohlíkový 🙂 a během procházky venku máme skoro každý den v ruce suchý rohlík a mlaskáme si a sníme tak půlku.
A také by mě zajímalo,od kdy marmeládku a jakou?! :-| Kupovaný jsou dost sladký,ne?' :-| A domácí jakbysmet :-N
kim
26. říj 2008
Ahoj holky
chtěla jsem se zeptat...všude možně se řeší, že tavený sýr nee, že je plný soli...nedávno jsem si tu přečetla, že dáváte ten cottage nebo lučinu, ale v obouch sýrech je sůl také!!! =-) Můžete mi to prosím vysvětlit, zda je teda v taveňáku té soli víc nebo proč taveňák nee a přitom lučinu jo =-) díky moc 😉
jandalinka
26. říj 2008
kim:hm,tak to by mě také zajímalo.Já jen vím,že tavené sýry jsou i dost zátěž na žaludek prcka než jemnější jako je cottage a lučina.A tavenáky obsahují i tvaroh,což je také zátěž,ale z tou solí jsem to netušila a zajímalo by mě to :-| 😉
natalien
26. říj 2008
Ahojky,

tak rozdíl mezi tavenými sýry a sýry typu Lučina a Cotage - v první řadě je velký rozdíl asi v tom, že tavené sýry jsou vyráběny ze "zbytků", obsahují přílš mnoho tuků, soli a i nezbytných konzervantů. Proto není vyjímka, že tavený sýr má dobu trvanlivosti i půl roku:/
Lučina - jsou sice vysokotučné tvarohové sýry, ale např. ta je bez konzervantů (a proto rychlejší spotřeba) a je tam rozhodně méně soli.

No a co se týče té marmelády, tak jsem hodně dlouho vybírala, až jsem narazila na tu z DM, sladká sice je to každá, ale je fakt výborná.

Ještě teda můžu doporučit marmošku, taky vynikající, sice dražší (cca 65,-/280g) - St. Dalfour, jsou bez přidaného cukru, a přislazená jen konzervovanou hroznovou šťávou. Teď naposled jsme dojeli borůvkovou, je fakt super, s kousky borůvek a v lednici vydží dle etikety až 4měscíe po otevření. Kupuju je ve zdravý výživě a včrea jsem je viděla i v Hypernově a myslím, že je má i Billa.

Kristi, jakou paštiku dáváte? Nella je hodně masová a tak si myslím, že by ji to mohlo šmakovat 🙂
kim
26. říj 2008
Nat díky za vysvětlení 😉 😉 x-)
lenkazdenek
26. říj 2008
ahoj,my dáváme chleba s lučinou nebo s žervé a jinýmy otvarohovýmy sýry,tavený nejíme ani ds manželem,občas udělám i pomazánku z lučiny a třeba rozmixovanou zeleninu 😉
iris
27. říj 2008
ahojky, my máme zubů 6, dávám rohlíky, housky i chleba, natrhám to na menší kousky a k tomu dávám ze lžičky kiri nebi kidiboo, už ochutnal i dětskou šunku, má povolené o pomazánkové máslo od doktorky, budu zkoušet lučinu a cottage 😉
simlenkaautor
27. říj 2008
já jsem i četla, že ty soli z taveňáků paradoxně brání vstřebávání vápníku a proto taveňáky NEE - ještě nevím jak je na tom sýr KIRI, ale řekla bych, že asi taky nic moc...

Natalien odkdy jste tu marmeládku začli dávat?
lenkazdenek
27. říj 2008
Nám teda doktor taky říkal že taveňáky v žádném případě........
JO my zkusily marmeládu o víkendu,jen trošičku a straně jí to šmakovalo :-N
natalien
27. říj 2008
Sim, marmeládu jsme dávali asi od 10ti měsíců 🙂 Pod to máslíčko a šamakovalo moc moc moc 😃
zevina
27. říj 2008
taveňáky se doporučují až od 3 let, tvrdé sýry od 2 🙂
lučina, cottage jsou v pohodě, žerve stačí malinko přichutit na výborné pomazánky (např drcený kmín+troška červené papriky, pokud mimi netrápí prdíky tak ždibec cibulky a vajíčko-pro menší jen žloutek, s rybičkama je taky fajn-asi od roku, taky můžete dát nakrájenou řeřichu, pažitku, trošku rajčatového protlaku, nastrouhaná, klidně i vařená mrkev...) fantazii se meze nekladou a vždycky to vypadá i chutná jinak 😉
natalien
28. říj 2008
Zevi, tvrdé sýry typu Eidam se doporučují už od 8mi měsíců :-N Pro vysoký obsah vápníku, čím víc tučný, tím lepší, myslím tím tuku v sušině 😉
zevina
28. říj 2008
Natalien, vůůůbec mě nepřekvapuje, že se informace z různých zdrojů liší, já se řídila nejvíce radama na www.kojeni.net a tam ty tvrdé sýry právě doporučují až od 2r 😎
a např. naše mudra neuznává ani dětskou šunku, která se může vcelku brzy, říká že do 3 let raděj ne 😕
holt si každá mamina nakonec musí všechny více či méně moudré rady nějak přebrat a najít nějakou zlatou střední cestu podle svého uvážení 😉
radka.m.
28. říj 2008
ahoj holky,taky se nejvíce řídím tím,co se doporučuje na stránkách kojení,kolikrát jsem si tam i napsala o radu,když jsem něco nevěděla.ty tvrdé sýry tam doporučují až od dvou let,jak píše zevina,tak je raději ještě nedávám.
kim
28. říj 2008
Nat, díky za typ na marmošku, St. Dalfour jsem dnes koupila - v BILLE!!!!a je teda vynikající, měli teda malý výběr, vzala jsem hruškovou a už jsme posvačili a teda moc mu to chutnalo x-) x-)
kristi
28. říj 2008
natalien: ji nakou sojovou pastiku a kdyz neni zbyti, tak klidne Majku. Vim, ze to neni ok, ale ja jsem fatk rada, ze aspon neco sni

Začni psát odpověď...

Odešli