• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Jak snídáte? Pečivo s čím? Dceři je 9 měsíců

30. října 2008 
naší kočce už je devět měsíců pryč a chci jí zkusit dát k snídani nějaký to pečivo s lučinou.
Je lepší začít rohlíkem nebo chlebem? a čím tu lučinu nebo žervé obměnit, aby nedlabala pořád to samý? Poraďte jak snídáte? Je možné dát marmeládu?(bez cukru)
22. říj 2008 v 10:38  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahoj,ja jsem začla davát kiri kiri syr s chlebikem
22. říj 2008 v 11:31  • Odpověz  • To se mi líbí
já dávala chleba s lučinou či cottage nebo jen máslem, sem tam i s pomazánkovým.rohlík malé chutnal a chutná jen samotný, nenamazaný
22. říj 2008 v 11:35  • Odpověz  • To se mi líbí
holky a jak to pečivo malým dáváte???Já už jsem malá dala,ale bojovaly jsme :grinning:
22. říj 2008 ve 12:02  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
já bych chlebík asi nakrájela na malý kostičky a namazala - jo a problém - my ještě nemáme ani jeden zoubek, takže u nás se asi to pečivko bude jen žužlat...

jo a taky když jsem byla malá a nechtěla papkat chleba, tak mi ho mamka vykrajovátkama na cukroví vykrájela třeba do srdíček a tak a dlabala jsem prej jak divá :grinning:
22. říj 2008 ve 12:42  • Odpověz  • To se mi líbí
Sofi si chce, teď už, ukusovat, jinak jsem krájela na čtverečky :wink:
22. říj 2008 ve 12:44  • Odpověz  • To se mi líbí
říkají.že je lepší chleba než rohlík,ale my dáváme obojí,já to mažu bud lučinou a nebo kiri a postupně po kouskách odlomuji malému to tak vyhovuje,v obchodě mají i různé mazání pro děti,ale jiné sem zatím nezkoušela a marmošku taky ne
22. říj 2008 ve 12:46  • Odpověz  • To se mi líbí
ale jinak ty od sunarky kupujeme taky a sou dobrý :slight_smile:
22. říj 2008 ve 12:47  • Odpověz  • To se mi líbí
Nellce chutná ke snídani chleba, kupuju ji Šumavu, nebo tomu podobný:slight_smile: Mažeme máslem, lučinou, dětským tav. sýrem, někdy s máslem a 45%eidamem, máslem a marmeládou.

Marmeládu miluje a moooc, kupuju v DM v Bio koutku, stojí asi 45,- a je fakt úžasná:slight_smile: :slight_smile:

Rohlíky jak už někdo psal, taky jen suchý a ne ke snídani:slight_smile:
22. říj 2008 v 15:01  • Odpověz  • To se mi líbí
sim máš pravdu s tím,že ten chleba můžu nakrájet na jkostičky,tak mi už máme 4zoubky :slight_smile: takže už koušeme :wink:
23. říj 2008 v 10:57  • Odpověz  • To se mi líbí
u nas nehrozi, namazanyho nesni nic...leda chleba s pastikou
23. říj 2008 v 10:58  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
a od kdy tu marmošku? může jí už v devíti měsících a máslo? přijde mi to totiž hrozně brzo...

jo a ještě ten chleba (já jsem spíš chlebová, takže asi začnem tím) může být čerstvý nebo radši z druhého dne, aby nenadýmal?
23. říj 2008 ve 13:53  • Odpověz  • To se mi líbí
Simlenka já dávám chleba čerstvý i z druhého dne a zatím jsme žádný problém neměly. Jedině s tím,že ten čerstvý se blbě krájí na kostičky. :wink: A jinak zoubek taky ještě nemáme ani jeden a spapá to vpohodě. :wink:
23. říj 2008 v 18:57  • Odpověz  • To se mi líbí
tak jsem malému začala dávat proužky housky s máslem, děsně se s tím vyblbne a moc mu to chutná. Ale my máme zubů pět :grinning:
25. říj 2008 ve 21:09  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahojte, já jsem malé dala poprvé rohlík nakrájenej na kolečka, se sýrovou pomazánkou (máslo a na jemno nastrouhanej eidam), to teda spíš házela na zem, ale po pár dnech už to jedla v pohodě, tak jsem zkusila i lučinu a teď většinou večeří rohlík s máslem a dětskou šunkou.
26. říj 2008 v 09:07  • Odpověz  • To se mi líbí
Mě se osvědčilo nadrobit rohlík do cottage sýru a lžičkou baštíme.Jinak jsme dost rohlíkový :slight_smile: a během procházky venku máme skoro každý den v ruce suchý rohlík a mlaskáme si a sníme tak půlku.
A také by mě zajímalo,od kdy marmeládku a jakou?! :unamused: Kupovaný jsou dost sladký,ne?' :unamused: A domácí jakbysmet :sweat_smile:
26. říj 2008 v 10:32  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahoj holky
chtěla jsem se zeptat...všude možně se řeší, že tavený sýr nee, že je plný soli...nedávno jsem si tu přečetla, že dáváte ten cottage nebo lučinu, ale v obouch sýrech je sůl také!!! :confused: Můžete mi to prosím vysvětlit, zda je teda v taveňáku té soli víc nebo proč taveňák nee a přitom lučinu jo :confused: díky moc :wink:
26. říj 2008 v 10:46  • Odpověz  • To se mi líbí
kim:hm,tak to by mě také zajímalo.Já jen vím,že tavené sýry jsou i dost zátěž na žaludek prcka než jemnější jako je cottage a lučina.A tavenáky obsahují i tvaroh,což je také zátěž,ale z tou solí jsem to netušila a zajímalo by mě to :unamused: :wink:
26. říj 2008 ve 13:29  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahojky,

tak rozdíl mezi tavenými sýry a sýry typu Lučina a Cotage - v první řadě je velký rozdíl asi v tom, že tavené sýry jsou vyráběny ze "zbytků", obsahují přílš mnoho tuků, soli a i nezbytných konzervantů. Proto není vyjímka, že tavený sýr má dobu trvanlivosti i půl roku:/
Lučina - jsou sice vysokotučné tvarohové sýry, ale např. ta je bez konzervantů (a proto rychlejší spotřeba) a je tam rozhodně méně soli.

No a co se týče té marmelády, tak jsem hodně dlouho vybírala, až jsem narazila na tu z DM, sladká sice je to každá, ale je fakt výborná.

Ještě teda můžu doporučit marmošku, taky vynikající, sice dražší (cca 65,-/280g) - St. Dalfour, jsou bez přidaného cukru, a přislazená jen konzervovanou hroznovou šťávou. Teď naposled jsme dojeli borůvkovou, je fakt super, s kousky borůvek a v lednici vydží dle etikety až 4měscíe po otevření. Kupuju je ve zdravý výživě a včrea jsem je viděla i v Hypernově a myslím, že je má i Billa.

Kristi, jakou paštiku dáváte? Nella je hodně masová a tak si myslím, že by ji to mohlo šmakovat :slight_smile:
26. říj 2008 v 16:14  • Odpověz  • To se mi líbí
Nat díky za vysvětlení :wink: :wink: :dizzy_face:
26. říj 2008 v 19:56  • Odpověz  • To se mi líbí
ahoj,my dáváme chleba s lučinou nebo s žervé a jinýmy otvarohovýmy sýry,tavený nejíme ani ds manželem,občas udělám i pomazánku z lučiny a třeba rozmixovanou zeleninu :wink:
26. říj 2008 ve 20:05  • Odpověz  • To se mi líbí
ahojky, my máme zubů 6, dávám rohlíky, housky i chleba, natrhám to na menší kousky a k tomu dávám ze lžičky kiri nebi kidiboo, už ochutnal i dětskou šunku, má povolené o pomazánkové máslo od doktorky, budu zkoušet lučinu a cottage :wink:
27. říj 2008 v 08:52  • Odpověz  • To se mi líbí
autor
já jsem i četla, že ty soli z taveňáků paradoxně brání vstřebávání vápníku a proto taveňáky NEE - ještě nevím jak je na tom sýr KIRI, ale řekla bych, že asi taky nic moc...

Natalien odkdy jste tu marmeládku začli dávat?
27. říj 2008 v 11:02  • Odpověz  • To se mi líbí
Nám teda doktor taky říkal že taveňáky v žádném případě........
JO my zkusily marmeládu o víkendu,jen trošičku a straně jí to šmakovalo :sweat_smile:
27. říj 2008 v 11:12  • Odpověz  • To se mi líbí
Sim, marmeládu jsme dávali asi od 10ti měsíců :slight_smile: Pod to máslíčko a šamakovalo moc moc moc :grinning:
27. říj 2008 v 18:09  • Odpověz  • To se mi líbí
taveňáky se doporučují až od 3 let, tvrdé sýry od 2 :slight_smile:
lučina, cottage jsou v pohodě, žerve stačí malinko přichutit na výborné pomazánky (např drcený kmín+troška červené papriky, pokud mimi netrápí prdíky tak ždibec cibulky a vajíčko-pro menší jen žloutek, s rybičkama je taky fajn-asi od roku, taky můžete dát nakrájenou řeřichu, pažitku, trošku rajčatového protlaku, nastrouhaná, klidně i vařená mrkev...) fantazii se meze nekladou a vždycky to vypadá i chutná jinak :wink:
28. říj 2008 v 00:24  • Odpověz  • To se mi líbí (2)
Zevi, tvrdé sýry typu Eidam se doporučují už od 8mi měsíců :sweat_smile: Pro vysoký obsah vápníku, čím víc tučný, tím lepší, myslím tím tuku v sušině :wink:
28. říj 2008 v 07:51  • Odpověz  • To se mi líbí
Natalien, vůůůbec mě nepřekvapuje, že se informace z různých zdrojů liší, já se řídila nejvíce radama na www.kojeni.net a tam ty tvrdé sýry právě doporučují až od 2r :sunglasses:
a např. naše mudra neuznává ani dětskou šunku, která se může vcelku brzy, říká že do 3 let raděj ne :fearful:
holt si každá mamina nakonec musí všechny více či méně moudré rady nějak přebrat a najít nějakou zlatou střední cestu podle svého uvážení :wink:
28. říj 2008 v 10:26  • Odpověz  • To se mi líbí
ahoj holky,taky se nejvíce řídím tím,co se doporučuje na stránkách kojení,kolikrát jsem si tam i napsala o radu,když jsem něco nevěděla.ty tvrdé sýry tam doporučují až od dvou let,jak píše zevina,tak je raději ještě nedávám.
28. říj 2008 v 10:54  • Odpověz  • To se mi líbí
Nat, díky za typ na marmošku, St. Dalfour jsem dnes koupila - v BILLE!!!!a je teda vynikající, měli teda malý výběr, vzala jsem hruškovou a už jsme posvačili a teda moc mu to chutnalo :dizzy_face: :dizzy_face:
28. říj 2008 v 19:49  • Odpověz  • To se mi líbí
natalien: ji nakou sojovou pastiku a kdyz neni zbyti, tak klidne Majku. Vim, ze to neni ok, ale ja jsem fatk rada, ze aspon neco sni
28. říj 2008 v 19:54  • Odpověz  • To se mi líbí
Tvůj příspěvek