Jak ulevit bolavému bříšku u tříměsíčního chlapečka?

jitkav1984
10. črc 2018

Zdravím a prosím o radu.Mame skoro 3 tydenniho chlapečka a dnes od 6 rano porad breci,propina se.Nekolikrat jsme ho v náručí uspali,ale kdyz jsme ho polozili do postýlky,za chvíli se vzbudil a zaclo to nanovo.Masirovali jsme bříško,cvicili,dokonce dali rektalni rourku,po ktere se 2krat pokadil,tak jsme si rikali,ze uz to bude ok,ale ne.Porad se chce nosit a usne jedine u prsu,tak si rikam,ze kdyby ho stále bolelo bříško tak bebude chtit ani jist.Co myslíte?

terka2018
10. črc 2018

@jitkav1984 krouti se i u kojeni? A kapicky pouzivate? Bude to pravdepodovne brisko.

jitkav1984
autor
10. črc 2018

@terka2018 u kojeni ne,to je v klidu.Ihned potom zacne vyvadet.Davame espumisan.

daanuush
10. črc 2018

@jitkav1984 ahoj, mám 5-ti týdenní holčičku a máme to podobně..myslím, že to bude kolika, malá jí má taky , kňourá , řve , propíná se , takže přesně masáže , nahřívací pytlík a tak.. kojení neodmítá , to sání a mlíko jí dělá spíš dobře a kroutit se začíná většinou až potom.. espumisan nám celkem dobře zabírá , aspoň trochu potom prdi , ale nestačí to.. bez rourky se nevykadi, teď to ještě vypadá na alergii na bilkovinu kravského mléka.. takže taky parada.. zkus dávat dál espumisan a dělat cviky, popřípadě nic nezkazíš probiotiky..popřípadě můžeš zkusit i jiné výrobky jako Sab simplex, Babycalm a tak.. každému zabírá něco jiného a nebo taky nic..z mé zkušenosti ti nikdo přesnou radu nedá , musí se to vydržet , ono to zase přejde ..

jitkav1984
autor
10. črc 2018

@daanuush premyslim,ze zkusime Babycalm.Maji dobre recenze a jsou prirodni.Ted usnul,tak snad bude spat aspoň 3 hodiny.

daanuush
10. črc 2018

@jitkav1984 určitě zkus.. nám nezabral, ale každému fakt něco jiného.. jinak naše malá přes den nevydrží tři hodiny nikdy, tak ať se zadaří 🙂

1nelinka
10. črc 2018

@jitkav1984 zkus dodrzovat 2-3h mezi kojenim..nasi male to hodne pomahalo..boli je v brisku nestravene mlicko..espumisan bych nedavala je to sajrajt nebo aspon nas pediatr nam ho zakazal..zkus nejaka probiotitika..ja pouzivala biopron baby

garalela
10. črc 2018

@jitkav1984 nemusi ho bolet brisko vubec, pokud je ve vasi naruci klidny, muze mit zvysenou potrebu kontaktu. Mam takove miminko, jen starsi nez vy a dodneska lituji, ze jsem mu neco davala na prdiky,kdyz kvuli nim neplakal a ja myslela,ze ano, respektive si tim byli jisti vsichni kolem mne a ja tedy plac resila jako prdiky. Kojeni muzes kojit kdykoliv chce, michani mlicka plati pro tezko strsvitelne umele mleko, MM se netyka.

bartche
10. črc 2018

Obě holky do 4 měsíců 😖 sohrnem: masáž bříška krémem Pupík, pokládání na bříško (krátce), cvičení s nožičkama (lehce), nahřáté polštářky, kapky Biogaya, BabyCalm. Při krajním a neutěšitelném i rektální rourku, ale to bylo tak 3x... Přeji pevné nervy! Je šílené, že jim není někdy pomoci... Ale jednou to skončí... 👍

barusilonka
10. črc 2018

@jitkav1984 Baby calm a od 1 mesice i Biogaia. Jinak ja si delam kminovou polevku a ta nam taky pomaha ☺️

lida9
11. črc 2018

u nas kapicky nemeli moc efekt... jedine co zabiralo a byli jsme pak opravdu bez boleni briska byla moje prisna dieta ( vypozorovala jsem, ze treba ani slaby caj, brambory atd.. jsem nemohla ). ze me opravdu omezujici, ale za klid malyho mi ta dieta stala!

jitkav1984
autor
11. črc 2018

@daanuush když ho nic netrapi tak dokaze spat i 4 hodiny,v noci 6.To ho jeste musim budit na jidlo.Dnes spi po 3 hodinach,tak snad uz to bude dobré.

jitkav1984
autor
11. črc 2018

@bartche taky si rikam,ze to musi preci jen jednou skončit😊😊

jitkav1984
autor
11. črc 2018

@garalela když je nejhůř,tak ho uspim jedine u prsa,ale nechci aby mel navyk.

daanuush
11. črc 2018

@jitkav1984 to bude dobré , když takhle krásně spinká ;) .. někdy zaplakat taky musí, takže když to nebude pořád, tak fajné 😉

garalela
12. črc 2018

@jitkav1984 na opravdovou koliku ale ani prso nepomuze,zkuste vypozorovat chovani, jestli ma opravdu tvrde brisko a snazi se tlacit, prijde mi zbytecne neco davat i tam, kde to je plac jiny. Kdyz koliky opravdu jsou je lepsi si hlidat jidlo. Prso davejte jak casto chce,ty moudra o rezimu 3 hodin apod jsou davno prezitek, pro miminko to neni jen strava a tekutina,ale cely vesmir,ujisteni,ze je vse v poradku

lajla
Autor odpověď smazal
Zobraz
ahanka
12. črc 2018

Ahoj, asi nepotěším, ale chce to prostě vydržet ten kolotoč pomůcek. Moje dítěta měla koliky přes půl roku. I když nejsem příznivcem různých preparátů a tak, nakonec jsem toho docela dost vyzkoušela, ale myslím, že to bylo o něčem jiném než o kapkách. I když espumisan mi přišel jedinej trochu funkční, stejně jsem musela třeba 6x denně používat r. rourku. Prostě jinak to ze sebe nedostala. Ani prdy ani kakání. Z ruky mi taky nechtěla. Můj muž byl něšťastný, že ji tak hodně nosím, ale když jsem viděla, že má bolesti a jen u mně je v klidu, tak jsem jí chtěla ten klid dopřát. Samozřejmě oleje na bříško, cvičení s nohama - hlavně na bříšku taková žabička (to mi ukázala pediatrička), atd. Ale stejně....chtěla být u mně, byla jsem její útěcha. Bylo to hold těžký období. Myslím, źe díky tomu, že mi mohla věřit a spolehnout se na mě, že jsem s ní, ji pomohlo věřit sama sobě a rozhodně se z ní nestala závislá bytost, naopak mne překvapuje svou nezávislostí.
A tak prostě vytrvejte, zkoušejte děťátku ulevit, jednou to přejde! I když to může trvat...

Jo a na jídlo nebuďte, ni si řeknou, že mají hlad.
Já musela krmit teda spíš častěji, i v noci, takže jsem vyčerpaná usínala a dítě se mnou u prsu. Ani jsem neměla sílu přemýšlet o hrozbě návyku 🙂 odstavila se ve 3 měsících, dudel používá jen, když bolí prořezávání zubů. Tak uvidíte. Dejte na svůj instinkt a poslouchejte/vnímejte své dítě. Samo vám řekne, co potřebuje. 🙂

packaf
18. črc 2018

@ahanka konečně rozumná slova. Maminka je pro toho sviště celý svět, chce být s ní, cítit ji a přitulit se, jak bylo zvyklé v břiše a teď mu to někdo odpírá, jak se má cítit?
@jitkav1984 noste ho, mazlete, mluvte s ním. Je mu u vás dobře, tak proč mu to nedopřát, nebude to trvat věčně. A pokud vás opravdu hodně trápí prdíky, tak nám hodně pomohl třezalkový olej, nejlépe domácí a nošení v šátku/nosítku nebo občas ho položím na bříško.

sisina352
1. srp 2018

Měli jsme stejný problém. Malý 3m je kojeny a až když jsem chytila střevní chřipku dva dny nejedla vůbec nic z kravského mléka, tak malý začal prdet jak dospělý i bez kapicek a absolutně bez problémů. Kravskou bílkovinu nahrazují mlékem,jogurty a smakounem. Nedávno jsem zkusila opět pomalu najet na normální mléko a začali obrovské hysterické výstupy, musela jsem znovu vysadit. Doufám, že s příkrmem se situace zlepší.