Jak vám manžel (přítel) pomáhá s péčí o dítě?

iv123
10. únor 2012

Ahoj, zajímalo by mě, jak vám manžel (nebo přítel) pomáhá s péčí o dítě? (Hraní, přebalování, koupání atd...)

mysiiickaaa
10. únor 2012

@iv123 jen když mu řeknu, sám od sebe si ji vezme jen když už mu udělám hysterický výstup 😠

1983hr
10. únor 2012

Manžel mi pomáhá jak s dětma tak s domácnosti🙂Nejmladšího (9mes.)v pohode sam vykoupe,nakrmí,uspí

terkao
10. únor 2012

@iv123 pomáhá a hodně moc, někdy mám pocit, že se startá sand víc než já 😀 . Automaticky přebaloval už v porodnici a automaticky v noci vstával k malému on, já kojila a starala se přes den, když byl v práci a když příjde z práce, tka se hned taky věnuje malému. Když má volný den, tak se věnuje taky a já si dělám den pro sebe. Není to nic na čem by jsme se domluvvili nějak dopředu, prostě on je takový a příjde mu správné se takhle věnovat 😉 . Jsem za to moc ráda, nedovedu si představit, že bych neměla chvilku pro sebe a musela jen já všechno obstarávat .

mysiiickaaa
10. únor 2012

@iv123 ale je fakt, že uklízí a sem tam i uvaří a nakupuje 🙂

denousek
10. únor 2012

manžel chodí do obchodu když nevylízám ven-on jede z práce kolem obchodu .. jinak maliho koupe večer ..to už jsem si tak nějak zavedla ... jinak celkem nic... ven si ho vezme jen kdyz mu ho vnutim.. 😀 ale ja nic jinyho nepotřebuju..

terkaz
10. únor 2012

manzel mi pomaha se vsim, dela to sam od sebe 🙂 Koupal a prebaloval od zacatku. Jsem rada, ze mam takoveho chlapa a moc si toho vazim 🙂

cuci25
10. únor 2012

Mě přítel pomáhá strašně moc. Ze začátku se mnou i v noci vstával k malé, když jsem nakojila, poslal mě spát a šel uspávat jí. Pokaždé se mnou koupe, když přijde z práce, hned si jí vezme k sobě, já jdu třeba uklidit, nebo připravit véču. Nedávno mě poslal za kamarádkou, ať si prý oddechnu a přijdu na jiné myšlenky a dvě hodinky s ní byl sám. Někdy mi přijde, že to s ní umí líp než já 😀

beruska1989
10. únor 2012

tak to já vám zavídím, ten můj ji koupal asi 2x, a to jsem ho musela ukecávat, přebaloval snad 1x, v noci vstávám jen já, on nikdy, když byla malinká tak jsem se odstěhovala do obýváku protože strašně vřískala, do 2 do rána jsem jí nosila na rukách, zatímco on si šel spát. a tak je to doteď, když přijde z práce dřepne si k televizi, nebo počítači, a s malou si hraje jen když udělám scénu. sám od sebe to je výjímka.

sidynka
10. únor 2012

Ahoj, manžel chodí do práce od 9 do 18..ale když je doma,tak pomáhá moc. Ráno po spánku pravidělně přebaluje, chodí domů na oběd,tak to malého krmí a já zatím ohřívám a nabírám..v těch šest si s ním až do koupání hraje. u koupání sme všichni tři, já pak jdu dělat mlíčko a táta malého natírá a oblíká.
o víkendech mám většinou volno, jsem doma,ale dělám si svoje, kluci si hrajou spolu. On ví, že dítě sme chtěli oba, je naše,tak se zapojit musí..ale on chce.
v noci vstávám většinou já, přece jen- kdybych chtěla,tak si můžu jít lehnout,když přes den spí malej..ale někdy se z únavy vstane, že neslyším prcka a jde on,ale to jen vyjímečně.

sidynka
10. únor 2012

@beruska1989 a malá po něm sama nevyžaduje větší zájem? už je velká? hele, narovinu, je to přece vaše dítě, tak by si s ní měl hrát,když nechce přebalovat atd. nebudou mít spolu žádnej vztah..

beruska1989
10. únor 2012

@sidynka ona i přesto je z něj celá hotová, už jsem s nim o tom mockrát mluvila a nehlo to s nim. on mi řekne že jeho táta si s nima taky nehrál a nic nedělal a je to vyřízený, ale čím je malá starší tak bych řekla že je to lepší, tak snad se to časem srovná uplně.

sidynka
10. únor 2012

@beruska1989 tohle už jsem párkrát u kamarádek slyšela tohle můj táta nedělal...i můj to občas řekne,ale spíš v jiné situaci..zlepší, protože malá mu pak sama nedá pokoj,bude si s ní chtít hrát a bude to větší partačka.
můj chlap se malému věnuje hodně,ale víš jak, občas spolu koukaj na telku, občas je malej u táty na klíně u počítače..to se snažím nekomentovat, jsem ráda, že jsou spolu

jeudi
10. únor 2012

manzela mam pres tyden pryc koupani prebalovani krmeni je na me beru to jako povinost ze to proste mam delat ja .manzel si s detmi pres vikend hraje nebo je bere ven malokdy pohlida.budeme mit treti mimco a nak mi neprijde ze bych to nemela pres tyden zvladat.zvykla jsem si ze vse delam sama 🙂

1983hr
10. únor 2012

Muj muž naopak tátu neměl a matka ho vychovavala tak že musel doma pomahat.Je tedy naučený z domova a pomáhá mi,s dětmi dělá lumpárny.Je to super.Sestřenky muž na vše kašle a taky to zvlada a to má velky statek a 3děti

anidomi
10. únor 2012

náš taťka taky pomáhá moc.. Od přebalování,po koupání,dlabání.. Když jsem přišla z porodky,tak malýho oblíkal-já se na něj bála sáhnout-měla jsem strach,že mu ublížim.. Má i lehký spaní-slyší malýho kňoukat,občas mi ho i přinese..Zkrátka si v tomhle nemůžu stěžovat..

iv123
autor
10. únor 2012

@beruska1989 Já to mám úplně stejně jako ty :( Proto jsem tu napsala tento dotaz, zajímalo mě, jestli to tak je jen u nás nebo jestli to má někdo taky tak. To se dobře radí, ať ho zapojím, ale vždy, když se o to snažím, tak mi odpoví, že on narozdíl ode mě chodí do práce. Vždycky to skončí tichou domácností.

lenka5731
10. únor 2012

@iv123 uf, tak to by mi muž řekl jednou... 😠 ☹ on si myslí, že ty doma celý den jen odpočíváš? někdy o víkendu ráno bych se sebrala, někam odešla nebo odjela a vrátila s večer nebo i druhý den, ať si doma s dětmi - dítětem hezky odpočine 😒 Pokud nemáš odvahu na radikální kroky, tak se o tom s ním snaž mluvit, tichou domácností si moc nepomůžete.

Muž se v domácnosti moc nepředře, ale rozhodně se zapojuje, moc po něm ani vzhledem k jeho vytížení nechci, ale jakmile večer přijde domů, postará se o dceru, koupání, udělat mléko, vyčistit zuby, čtení pohádky nebo spolu koukají na televizi ... pokud ještě večer pracuje, tak mu s tím trochu pomůžu. 🙂 O víkendu se jí věnuje, bere ji třeba i do dílny nebo na návštěvu, kam já nejedu. K domácnosti ho musím "nutit", se střídavými úspěchy 🙂, ale dceři se z 99% věnuje sám od sebe.

beruska1989
10. únor 2012

@iv123 přesně chodí do práce, já sem doma tak at se starám, vedet to dřív tak si s ním dítě asi rozmyslím☹

katka_mel
10. únor 2012

@lenka5731 @iv123 Ahoj. Můj přítel to měl taky tak. A než aby byl s malou, tak raději udělal domácí práce a strašně se divil, že jsem večer K.O. Tak přesně jak řekla Lenka. Jeden den jsem ho nechala starat se o malou s tím, že já jsem nakojila nebo nachystala jídlo a dělala jsem si svojí práci. Odpoledne už kňoural a večer byl absolutně hotový. Od té doby už chápe, že je to vyčerpávající a kdykoliv si řeknu, tak je s malou a já jdu klidně spát. Kašlu na to, že je doma nepořádek. Prostě když musím načerpat síly, tak kašlu na všechno. 😉 Na procházky nechodí. Vždycky si ji vezme do nosítka a jde asi 5 min k jeho rodičům, kde ji předá bábi a on si dělá svoje v garáži. Ale i to mi hodně pomůže. Nikdy bych nevěřila, kolik se dá za hodinu udělat práce. 😀 Jinak nepřebaluje ani nekoupe ani neoblíká. Ale když příjde z práce, tak si s ní hraje sám nebo všichni tři. V podstatě spolu tak trávíme čas. Do práce odchází už v 5 a vrací se kolem šesté. O víkendu dohání práci kolem domku, takže co může, tak se Dance věnuje.
Jinak přítelovi(manželovi) bych vysvětlila, že chlapi to nedělávali, ale měli jiné práce dost a neseděli u PC nebo TV, tak se to dalo chápat. Ale že dnes je jiná doba a že jestli si myslí, že on chodí do práce a ty se válíš, tak ať si to zkusí. Že Ty makáš 24 hodin denně, vstáváš i v noci a to teda není zrovna dovolená, jak se rádo říká!!!!

romcovaklarka
11. únor 2012

@katka_mel Hm, dobrej plán, ale u nás by asi nezafungoval, manžel nemá absolutně problém s tím, aby si dělal něco na PC a malej vedle v ohrádce řval ☹ Na to mi řekne, že se nemusí tomu dítěti někdo věnovat nonstop, že si taky někdy může hrát samo. Zajímavý, že to musí být vždycky zrovna když ho má pohlídat on 😠

Jinak on většinou koupe a to je asi tak všechno. Sám od sebe si s ním pohraje max. tak pár minut, když mu řeknu tak třeba půl hodiny.

katka_mel
12. únor 2012

@romcovaklarka Já myslím, že celý den ho plakat v ohrádce nenechá. Brzo by mu to lezlo na nervy... 😉

romcovaklarka
12. únor 2012

@katka_mel No jen aby si nedal muziku do sluchátek 😀 Jinak on mi taky říká, že neví, jak si s malým má hrát. A když mu říkám, co s ním dělám já, tak mě chvíli poslouchá a pak řekne "No jo, ale já todleto neumim" 😠 Ale příští sobotu mám narozeniny a jako dáreček bych mohla chtít, aby se ten den postaral o špunta (kromě krmení samozřejmě) 😵

jajik25
12. únor 2012

U nás manžel teda nepomáhá a nikdy to nedělal ikdyž občas uvařil on ale to je asi tak všechno.

zazulka
12. únor 2012

Můj manžel je naprosto plnohodnotnej rodič, postárá se stejně dobře jako já jako o dítě, tak o domácnost 😵

camelinka
12. únor 2012

Manžel si s malou hraje, koupe,vlastně kromě kojení mě naprosto zastane, to stejný s úklidem a vařením.můžu na půl dne zmizet a vím, že se postará 🙂

ffiinnkkaa
12. únor 2012

Pomoc..ono je to pro něho spíše radost 🙂 Koupou se spolu, hrají si 🙂

naty
12. únor 2012

tak co se týče malýho, tak nijak...nidky ho nepřebalil, nevykoupal, nenakrmil, o hraní moc řeč být nemůže...asi od 21m ho asi 2x týdně hlídá hodinu, když jdu cvičit, ale to většinou jedou nakoupit...no, už sem si zvykla...má nějakej blok vůči malým dětem, doposud se mi nepodařilo zjistit, jakej...ale leností nebo tím, že by ho neměl rád to není...tak nevím...

blanka.k
12. únor 2012

Zvládá jak syna, tak domácnost na 99% 😉 V porodnici byl na pokoji se mnou a po CS se o malýho staral+pomáhal mě na WC, sprchy, doma také, byl s námi celkem 3 týdny ze začátku, jinak bych musela být s popordníma komplikacema v nemocnici, plus od 5měsíců malýho doma pracuju, takže když mi dojdou klienti, tak se ty cca 2 hod. stará, zvládl i celodenní starání se, při delších zakázkách, do toho zdrav.komplikace, takže když jsem po celodenním objímání WC mísy KO, tak mu taky nic jiného nezbyde , než být rodič na 100%. I když přes týden je do večera v práci, tak ty víkendy funguje fakt suprově. 😉 Ovšem do roku věku ho to fakt moc "nebralo", to sám přiznal, to fakt, kdybych nepracovala a neměla zdrav.problémy, tak se k malýmu dobrovolně moc nehrne.Ale teď v necelých 2 letech malýho už je to super, už se spolu zabaví.
Hodně myslím dělá to, že tchánovci pracovali na 24směny, takže se o kluky a domácnost staral ten, kdo právě byl doma, takže měl doma super vzor 😉 Kdežto pro moji rodinu (ženská dělá vše doma, chlap se stará o zahradu, dobytek,....) je manžel podpantoflák a "chudáček", že doma vaří, nakupuje a malýho hlídá 😅

katka_mel
12. únor 2012

@romcovaklarka Jo. Tak to by mu pak asi nevadilo.Ale myslím, že jako dárek by to bylo super. 🙂

kocanda2009
20. únor 2012

@romcovaklarka Tohle jsem si taky přála k narozkám, když bylo malému 9 měsíců...no asi jsem to málo zdůrazňovala. Takže doporučuju to chlapovi nějak jasně vysvětlit, co je tvé jediné narozeninové přání 🙂 Jinak u nás teda chlap raději uvaří a poklidí ...