Jak zabavit 15měsíční dítě?

savagegirl
31. led 2017

Ahoj, máte, prosím, nějaké rady a tipy, jak zabavit 15měsíční dítě? Dcera je děsně aktivní a potřebuji ji přes den nějak utahat.
Už umí chodit, ale venku ve sněhu nechce - asi jí to klouže a taky je v téhle zimě strašně moc nabalená, takže chodí jak kosmonaut. Doma se nudí, všechny hračky viděla stokrát. Zkouším je obměňovat, ale moc to nepomáhá. Nejradši má nové prostředí a nové lidi. Na podzim jsme chodily na cvičení a plavání, ale vždycky na těch lekcích dělala něco jiného, než co se zrovna mělo, tak mi to přišlo jako vyhozené peníze. Teď jdeme občas do herničky, ale ne každý den.
Snažím se s ní stavět z kostek, kopat si míčem, ukazovat v knížkách, předvádím říkanky a tak, ale už mě to samotnou nebaví. Jednou za den jedeme aspoň na hoďku na procházku v kočárku, ale taky už to zná a nevydrží moc sedět v klidu. Už jsem úplně zoufalá a nevím, co s ní mám celé dny dělat (a to je na dvě odpoledne v týdnu u babičky).
Díky moc za rady.

karlajasmine
31. led 2017

@savagegirl vidím, že bydlíš, Praze, tak bych vyrazila do herny! V Praze jich je tolik.. Nebo popojet tramvaji na jiné místo, jít na prochazky tam, kde to nezná..kulturní a mateřské centrum - nějaký kurz hudebky nebo vytvarky, zkus najít v okolí maminky s dětma a navštěvovat se nebo podnikat výlety spolu.. Vyrazit do Zoo, na boby..těch možností je tolik 🙂!!

karlajasmine
31. led 2017

@savagegirl jinak zkus určitě i ty herny obměňovat.. My to pořád střídame.. Nebo výlet do lesa apod..s tím, že nechce chodit venku, netlačí jí boty? Syn nechtěl chodit venku než mi došlo, že ty boty mel moc úzký a neohebny..teď už ma lehounky široký ohebný a tapka krásně..

lenkas1982
31. led 2017

Jako kdybys mi mluvila z duše. Dceři je 14 měsíců. Až se trochu oteplí a skončí tenhle marast, smog a chřipková epidemie, tak věřím, že to bude o hodně lepší. Budeme mnohem déle venku, na hřišti, vyrazíme na výlet někam po Praze apod. Ale teď je to fakt na palici. Kde v Praze bydlíš?

lucyp13
31. led 2017

Ted je to tezky..zkusit herny,zajit ke kamarádce,dceri se třeba libi jezdit autobusem,metrem..tak jet proste jen tak,priste bych na procházku vzala misto kočáru sanky/boby

stastnablcha
31. led 2017

ja som uz volala malemu kamaratov🙂 boli sme ako sekta, 5 zien sme rodili v rovnakom case a tak boli deti stale spolu. inak aj napriek tomu ze vraj dieta sa dokaze spolocne hravat okolo 2 rokov (neviem ci je to tak, ale tak som citala) moje bolo vdaka tomu total socializovane. a hodne sme chodili. sice sme v malom mestecku, ale pasli sme ovce, chodili sa sankovat... teraz mam dceru o trochu starsiu ako ty, ale sme stale vonku a chodi. obzerame psikov tancujeme a ked ja upratujem ona mi asistuje. sice je to niekedy na slucku, ale potom je unahanana..

ssandy
31. led 2017

Boby, hriste ve snehu, bazen nebo v nositku na bezky, to nasi spolehlive utaha. Doma ma motorku a skakaciho oslika, jinak jeste malujeme, strasne skotaci na videa fiha tralala, pripravuju prekazkovy drahy, prenasi drobnosti-treba stavi komin z kostek a po jedne je nosi, cteme, ukazujem zviratka, ucime pohybovy basnicky, pomaha s vesenim pradla, cte si casopisy-treba katalog bambule, hraje si s miminkem, zatlouka hrebiky, zkousi ruzne hudebni nastroje, hlavne, kdyz to dela zvuk.U vseho vydrzi chvili, kdyz se do neceho zabere, nechavam ji hrat si samotnou.

karlajasmine
1. únor 2017

Jinak me jeste napada - zkus si aktivity vymyslet dopredu, dat si je do kalendare a pak je dodrzet. Aquaparky, herny, srazy s maminkama, krouzky pro miminka atd.. Me se mnohem hur vymysli aktivita v dany den, kdyz se probudim a nemam nic v planu, nez kdyz to mam dopredu naplanovane, vzbudim se, a vim presne, co budu delat 🙂 A zkusila bych dite nabadat k te chuzi venku, hlavne vyberem vhodnych bot, protoze pak nez dojdete napr.do supermarketu nebo do drogerie tak mas program na 1,5hodiny vymysleny :D