Jak zvládat noc bez monitoru dechu?

30. čer 2021

Holky..dcera (bude mít 7m) začala lézt, tudíž nám večer několikrát houká monitor dechu. Dnes jsme se rozhodli, že ho přestaneme zapínat, protože to teď postrádá smysl a navíc já mívám infarktní stavy. Dcera se narodila po termínu, zdravé, prospívající miminko, ale pro klid duše jsme monitor používali. Teď jsem z té změny úplně neklidná, pořád ji kontroluji.🙄 Zajímá mě, kdy jste přestali monitor požívat vy? 🤷🏼‍♀️

zelenaesmolda
30. čer 2021

Nikdy jsem ho nemela

rejalin
30. čer 2021

Někde kolem 5m začal malý spát s náma v posteli, tak jsem monitor dala pryč. Ale už předtím jsem párkrát přespávala u babičky bez něj a jako měla jsem trochu nervy, takže tě chápu. Ono si zvykneš, co jiného ti také zbyde 😁 🙂

treasurka
30. čer 2021

Přestali jsme používat právě když se tam začaly děti dakhle šmrdolit, aby to zbytečně nehoukalo. Člověk se musí smířit s tím, že prostě nemůže mít všechno pořád úplně pod kontrolou, dělej všechny ty ostatní věci, co slouží jako prevence SIDS, a šance, že by se neco po... je mizivá 🙂

anetka9
30. čer 2021

Ja ho dala pryc dele, synator se nejak nestavel a nebyl problem, byla to zmena, ale proste musis si rict, ze jednou to tak jako tak prijde, takze jednou se s tim stejne budes muset naucit szit tak jak to je, bez nej🙂

andelka
30. čer 2021

V podstatě jsme ho používali tak první dva tři týdny, občas. Všichni tři mi spali nakonec v posteli.

areh
30. čer 2021

Taky jsem ho neměla. Pár nocí a zvykneš si 😉

merope
30. čer 2021

My ho používali až asi do roka a kus. Ale máme menší postýlku, takže to chytalo spolehlivě + malý byl nedonošený, takže riziko SIDS tam bylo.

journals
30. čer 2021

Zarid si serizeni monitoru a druhou desku k tomu. My jsme pouzivali az skoro do roka, syn byl v postylce extra akcni a monitor nehoukal NIKDY.

gingermom
30. čer 2021

Nikdy jsme nepoužívali a vše v pořádku 👍

lennus
30. čer 2021

U prvního nedonošeného půl roku, půjčený z porodnice, u druhé jsme ho už neměli

emamaira
1. črc 2021

Asi taky kolem půl roku. Ale kontrolovala jsem ho ještě dlouho potom, jestli dýchá.

michaela666
1. črc 2021

Mám půjčený z porodnice na 6 měsíců a příští měsíc vracím. Pokud jedeme někam na noc nebereme ho s sebou, takže už jsme si zvykli kontrolovat pokaždé když se vzbudíme.

bessinka
1. črc 2021

R měl monitor do roka a kousek.byl narozený o měsíc dřív,byla jsem víc v klidu.od narození spí sám.
ty první noci po vyndání monitoru jsem se furt budila,pak už ok.

malinkaelinka
1. črc 2021

Dcera nedonosena, používali jsme doma asi mesic, pak ležel ladem monitor i postylka. Já ho stejně zapominala zapínat nebo naopak vypínat, takže u nás moc neposlouzil. Nijak nervózní jsem nebyla.

klokanka31
1. črc 2021

Já ho přestala používat před měsícem a půl (to byl malé rok). Ze spaní se bouchala o dřevěné tyčky od postýlky, takže z normální postýlky jsme ji museli dát do cestovní postýlky, kde nemá šanci se praštit. Tam nejde dát monitor, byla jsem z toho hlavně ze začátku na nervy, ale už jsem si zvykla. Ale stejně malou několikrát za noc kontroluju jestli je v pořádku.

ema90
1. črc 2021

Mame doma petitydenni dvojcata. Doma monitory mame, ale kdyz jedeme k moji mamce na barak na vikend, tak tam spi dvojcata v jedne postylce spolu a monitory nemame. Byvame tam i nekolik noci.
Nebojim se, to je asi zaklad toho, jak dat monitory pryc 🤷🏼‍♀️😀.
Nebo spis takhle… pokud je clovek zmatkar a zacne plasit a neumi spravne podat prvni pomoc, tak to, ze zacne houkat monitor je k nicemu.

Pokud jste z toho ale vystrasena, ze byste ho meli uz prestat pouzivat, tak co zkusit ty monitory za plinku? Pro klid v dusi.

carameels
1. črc 2021

Dlouho jsem nad ním uvažovala, nakonec jsme do něj nešli. Takže od narození spí syn (skoro 3 měsíce) sám v postýlce bez monitoru. Než usnu, tak ho kontroluju a pak se ještě občas v noci probudím a kouknu. Pár nocí ze začátku jsem byla možná trošku ve stresu, ale teď už jsem si zvykla.

sigyn
1. črc 2021

Do 13. Měsíců, ale já jsem hodně úzkostlivá.

terezia10
1. črc 2021

Ted v 8 měsících jelikož se se postýlce točí ráno ji najdeme úplně jinde a nechtěla jsem dostávat infarkt z toho zvuku 😀

fandysek_1
1. črc 2021

Koupila bych druhou desku pokud je to pro tebe stresující. Mám ho od narození a teprve teď kolem půl roka spala bez a byla jsem nervózní. Koupila jsem si chůvičku s kamerou a když jsem v jiné místnosti alespoň jí sleduji. Bohužel u nás po epizodě s dušením jsem víc na nervy a nechám monitor dokud to půjde..

katule1990
1. črc 2021

Syn je nedonošený s nízkou porodní váhou. Monitor jsme sice měli, nicméně syn za žádou cenu nespal v postýlce, jen s náma v posteli. Radost jsem z toho neměla, nicméně všechno naštěstí v pořádku. Teď (8m) už někdy po přenesení v postýlce vydrží, ale monitor už ani nezapínám. Po 6m je riziko SIDS minimální, největší riziko je mezi 2.-4. měsícem.

lilian2111
1. črc 2021

Do roka.

jako_mala_holka
1. črc 2021

My používali skoro do roka, líp se mi spalo... Ale pak jsem si zvykla hodně rychle, že tam nic nemá a vše ok, teď spí často i s náma v posteli 🙂

jane46
1. črc 2021

Nemeli jsme. Obe deti zdrave a donosene (to ze prakticky hned spaly s nami, postylka prirazena k te nasi zela prazdnotou na to nemelo vliv). A stacilo mi v porodnici, kdy jsem uz mela mimco u prsu a teprve ten monitor spustil, vzdycky jsem ho zapomnela vypnout... 🤦‍♀️ Na to bych nemela nervy.

marti89
1. črc 2021

U prvního nedonošence do roku a půl, s druhým donošeným do 4 měsíců, od té doby spí se mnou v posteli.

loylii
1. črc 2021

Nikdy jsem ho neměla, dvojcata. Snažím se vše si ulehcovat a pro mě je to prace navíc. Kromě detí hlidat ještě monitory. Už v porodnici mě to obrezovalo.

lenka421
1. črc 2021

Taky jsme ho nemeli ani pro jednu dceru. Zdravym a v terminu narozenym detem ho nedavaji ani v porodnici kde jsem rodila.

me_druhe_ja
1. črc 2021

Nikdy jsem ho neměla. Nějak v tom u donošených a zdravých (srdce, plíce) děti nevidím smysl.

andelka
1. črc 2021

@lenka421 u nás ho dávají do všech postýlek,bez rozdílu. ( Jenže moje děti v postylkach nespí jen co přijdou z porodnice,ačkoli snaha byla)

jjasmina
1. črc 2021

Nikdy jsem ho neměla, zbytečný.. nu pro vlastní klid, to je spíš v podvědomí, ono pokud by se jednalo a náhle úmrtí , tak je,stejně už pozdě