Jaké mléko dítěti po odstavení?

karolinafox
23. kvě 2016

Maminky, mám 10-ti měsíčního syna, kojeného. Chci kojení po roce ukončit. Moje otázka zní, co jste dětem dávaly za mléko potom? Dávaly jste Sunar (nebo jiné UM) nebo klasické ,,kakao'' (kravské mléko s kakaem). ? Děkuji moc za odpovědi.

bajana
23. kvě 2016

@karolinafox Sunar, kravské nám dr.na pitie odporúča až od 2r... bohužiaľ ho pila asi len pol roka, už dlhšie odmieta akékoľvek mlieko, našťastie je jogurty a kaše....pri druhom zabojujem o dlhšie kojenie, aspoň do 1,5r.

faberka23
23. kvě 2016

Po odstaveni som davala nutrilon comfort je jemnejsi na brusko proti zacpam. A popritom som varila po roku krupicu. Kase z nizkotucneho mlieka kravskeho. Neskor cca po mesiaci sme z comfort nutrilon presli na obycajny nutrilon.

konidana
23. kvě 2016

Žádné. Děti odstaveny v 15 a 13 měsících a jakékoli mléko v tekuté formě odmítaly nejméně do 2,5 roku. Jedly bílý jogurt a sýry. Mléko (čerstvé kravské plnotučné) leda tak v jídle. Horší to bylo s pitným režimem, hlavně u dcerky.

verka4d
24. kvě 2016

Nutrilon. Chutnal třem dětem,čtvrtý po roce kojení jakékoliv mléko odmítal,tak nám doktorka řekla,že tedy stačí aspoň dávat mléčné výrobky,jogurty,sýr... a jedl mléčné kaše s příchutěmi.

katyxq
24. kvě 2016

dítě není tele, takže žádné 😉, na chuť třeba různá rostlinná.
http://www.margit.cz/potrebuji-deti-mleko/
https://www.modrykonik.cz/kravske-mleko

ninive211
24. kvě 2016

Dávám UM Hami a jsem ráda, že mi ho pije, protože jinak tomu pitnému režimu moc nedá. Kaše mi kolem roku přestala jíst (dávala jsem hlavně nominu - jáhlovou, rýžovou, ovesnou, pohankovou...), krupičku jsem zkusila jednou a snad ani neochutnala, se lžičkou je poslední dobou problém, takže nedávám ani např. jogurty. Takže jsem ráda, že má ráno a večer to svoje mlíčko. Je pravda, že kdo je schopen zajistit nahrazení živin z UM plně jinak, tak UM není vůbec potřeba, ale já ho dávám a min. do 2 let dávat budu. Mám tak jistotu, že dostává to, co potřebuje.

mrskato
24. kvě 2016

Ahoj, vzhledem k tomu, že moje dcera UM nechtěla, dávala jsem jí obyčejné kravské plnotučné mléko, a to jen občas, protože na to moc nebyla. Dodnes mi nechce jíst sladké kaše (ani jakékoliv jiné sladké jídlo, kromě palačinek). Má ráda obyčejný bílý jogurt, jinak nic moc. odstavovala jsem ve 14ti měsících a bylo mi to schváleno i laktační poradkyní.