Jaké potraviny jsou bohaté na železo?

renny13
20. led 2015

Milé maminky, poraďte prosím které potraviny mají hodně železa.
Syn 1,5 roku má podle krevního obrazu nedostatek železa.
Masíčko má rád ale co přidat dalšího do jídelníčku.
Za odpovědi předem moc děkuji 🙂

morgan
20. led 2015

@renny13 třeba v luštěninách, já je hodně dávám do polívek, to by ti malý mohl jíst, taky je železo ve švestkový štávě. Potom je důležitý, aby měl dostatek vitamínu C, aby se železo dobře vstřebávalo a někde se i uvádí omezit mléčné výrobky....

pizamar
6. dub 2015

Luštěniny (fazole např.), avokádo, řepa,brokolice, sušené ovoce (meruňky např.), mořské řasy + zmiňované C (třeba zapíjet vodou s citronem)

jitavrtule
6. dub 2015

játra, mák, sušené houby.

lin18
7. dub 2015

To se snad da vygooglit, ne?

pepajosef
7. únor 2023

Souhlasím s tím, že je skvělé mít tyto informace o železe a o tom, jak jsou důležité pro naše tělo. Moje rodina a já také doplňujeme naše železo jak přirozeně, tak potravinovými zdroji, jako je listová zelená zelenina, ořechy a semena, a ve formě vitamínů. Zjistili jsme, že užívání vitamínu nám pomohlo zůstat zdravý a udržet si hladinu železa. Webová stránka https://prozdravi.eu/nedostatek-zeleza-jake-jso..., poskytuje skvělý zdroj, který pomáhá lidem pochopit důležitost železa a jak ho získat.

xxx3d
7. únor 2023

já bych možná sáhla po nějakým vhodným minerálu z lékárny a doplnila bych to pestrou stravou, jak už tady holky psaly, luštěniny, sušené ovoce (meruňky, švestky), listová zelenina (špenát)