Jakou rybu bez kostí pro batole?

Mate nake tipy a recepty?
hancas
14. lis 2009
vendeta...já dávám pangasa na másličku s brambůrkem,trošku papriky sladké,kmínu a je to a mňamka jak hrom,nebo zkus lososa
minea
18. lis 2009
Já dělám pangase v páře. Je to tak dobrá ryba, že je sama o sobě jakoby slaná, takže ji vůbec ničím nedochucuji. Dám to normálně klasicky na pařák do kastrolu a přiklopím. Přidávám k tomu ještě pár růžiček mražené brokolice, pařím to 15 minut, ale stačilo by asi i deset. S bramborovou kaší to nemá chybu.
beruska2x
18. lis 2009
no ja jsem zase tady cetla ze pangas neni vubec "zdravy" chova se v nejspinavejsich vodach :-S takze mi ani neni lito ze malej ryby nesmi, ale lososa bych se nebala dat kolem toho 1,5 roku, kousek 😉
syraell
18. lis 2009
Nejlip zadnou. ryba je dost vyraznej alergen a nedoporucuje se davat detem do tri let...
pavlina05
19. lis 2009
pangas 😉 je sladkovodní ryba a bez kostí 😉
syraell
Zase bych to tak nedramatizovala, to bychom už nesměli dávat nic :-N
lehna
19. lis 2009
kamarádka dělá malému hejka, ten má jen páteř,která se dá lehce oddělat jak se ryba udělá.
mirin
11. pro 2009
Holky pangase určitě NÉÉÉ!!! Tohle si přečtěte:
Pangasius je chuťově celkem dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá; jako každá sumcovitá ryba trpí tzv. kožovcem, kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní. Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit.

Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, což znamená:

1) Má méně jodu, protože je sladkovodní

2) Mekong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu. To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ni Amíci naházeli ve válce s Vietnamem a do které taky tečou špíny z továren co jich jenom ve Vietnamu je.

Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT !!! Ve všech článcích, se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá
kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská. Není to pravda.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekongu, v teplé vodě hodně rychle
dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena je
vietnamským tajemstvím. Opravdu není cítit po rybách - není, protože je plná
vody (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50 a víc % vody).

Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta (ta vlastně u nás neexistuje), je to vyrobeno rozmražením - čerstvý Pangasius se sem vůbec nedodává. A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz když je z Vietnamu je cesta dlouhá? A proto vezměte rozum do hrsti a kupte si na vánoce raději našeho kapra.
jabber
11. pro 2009
Je to hoax 😉 a patří mezi nejrozšířenější 😃

http://www.hoax.cz/hoax/aktuality/
duch
6. led 2010
holky s pangasem bych to nedramatizovala - taky mi přišel ten úžasný email v jakých podmínkách se chovají...
ale před koncem roku,nevím už zda v listopadu nebo dřív ukazovali testy výsledků právě na přítomnost té malachitové zeleně a ty m,ražené,co se unás prodávají dopadli dobře
mahulena
7. led 2010
holky, nejakej jinej tip nez pangase? V rodine ho nemame radi, nechutna nam, takze ho nejak nemam chut davat ani maly. Klidne i rybu s kostma, to nejak poresim... Diky 😉
pajenka
28. bře 2012
@mahulena Aljašská treska od Findusu
llluckaaa
28. bře 2012
Já kupuji filé od Nowaca nebo čerstvého lososa v Albertu.

Začni psát odpověď...

Odešli