Je lepší na každodenní používání Rybilka nebo Sudocrem?

nonfood
12. čer 2018

Dobrý večer maminky, chci se zeptat jestli je dobrá na každé namazání zadečku miminka rybilka. Nebo jestli pokaždé používat sudocrem. Slyšela jsem, že ten se hodí spíš na opruzeniny.. Děkuji předem za odpověď.

preiba
12. čer 2018

Obojí je dobré... 🙂 To jsou zrovna kvalitní přípravky oba .. takže si můžete vybrat 🙂

nonfood
autor
12. čer 2018

@preiba a můžu rybilku používat pokaždé a sudocrem jen na silnější opruzeniny? 🙂 střídat to?

billythekid
12. čer 2018

@nonfood já třeba u prvorozeného používala Rybilku a Sudocrem normálně u každého přebalování a nic. U druhorozeného zase neexistuje použít něco jiného než Bepanthen. Takže třeba spíš vyzkoušet, si myslím.

preiba
12. čer 2018

@nonfood ano i tak to můžeš dělat 🙂🙂🙂

nonfood
autor
12. čer 2018

děkuju 🙂 ok,

obla
12. čer 2018

Já osobně jsem si nechala míchat v lékarně Lavarizin 🙂

zelenaesmolda
12. čer 2018

osvedcily se vam spis mastnejsi nebo hutnejsi kremy?mela jsem Hipp a byl takovy husty a ted mam rossmann,ten je ridsi ale mastnejsi.

margrethe5656
12. čer 2018

My jsme používali normálně Sudocrem a Rybilku na noc. Bylo nám to doporučeno lékařkou takto střídat právě kvůli těm opruzeninám. A takhle to fungovalo skvěle 🙂.

nonfood
autor
12. čer 2018

@zelenaesmolda já ještě nemám zkušenosti s ničím, čekám první mimi, tak se radím, at nekupuju zase všechno.. sudocrem mám ten veliký, ale sestra mi zase poradila tu rybilku, tak jsem nevěděla..

dora13
12. čer 2018

Nevyhoda rybilky je, ze dost smrdi po rybine. Mne to treba nevadi, ale znam pomerne dost holek, kterym to vadi a skrz to ji nepouzivaji. Ja jsem to stridala co mi tak prislo pod ruku, rybilka, sudocream, bepathen, sebamed a vyjimecne, v pripade velkych opruzenin imazol.

nonfood
autor
12. čer 2018

no, tak jestli to zapáchá ví, tak mě ryby vadí :D a když už jsme u té rybilky, co vlhčené ubrousky, nevíte jestli jsou bio? a také zapáchají? 🙂

kaneshiro
12. čer 2018

@nonfood já kupovala Bepanthen, sudocream jenom u velkých opruzenin, kterých naštěstí moc neměl, ale nejlepší je holý zadeček pokud to jde : - ) původně jsem chtěla Kalciovou mast, kterou měla sestra na dvojčata, ale v té době nebyla v prodeji, ani nevím, jestli se opět prodává.

nonfood
autor
12. čer 2018

@kaneshiro jj děkuji, já mám zatím koupený ten velký sudocrem a kosmetiku značky sebamed, tak uvidíme. chtěla jsem něco nakombinovat s bio kosmetikou, ale nevím..

dora13
12. čer 2018

@nonfood zadne vlhcene ubrousky nejsou bio uz z definice :D nektere jsou mozna setrnejsi nez jine, ale vzdycky je to chemka. Pokud chces neco opravdu nezavadneho, tak doporucuju myci olej medvidek od eone a k tomu perlan 🙂

bayt
12. čer 2018

@dora13 no ja mam teda prirodni bio ubrousky, kupuju je na rohliku...

nonfood
autor
12. čer 2018

o tom perlanu taky přemýšlím, myslela jsem že třeba ubrousky onclé, ale vážně nevím, musím si o tom víc přečíst.

bayt
12. čer 2018

@dora13 Ted na to koukam. Jmenuje se to Attitude a neni v tom chemie a jsou ekologicke. Nevim zda jsou teda z organicky pestovanych latek, ale parabeny, parfemace, nic z toho.

nonfood
autor
12. čer 2018

@bayt mrknu se na to, díky🙂

nonfood
autor
12. čer 2018

tak jsem se na ně dívala a i cenově se dají.. tak je asi vyzkouším🙂

dora13
12. čer 2018

@bayt ok, v ramci vlhcenych ubrousku jsou asi setrnejsi nez treba pampers, ale furt je takovy jako bio v uvozovkach, asi jsou eko bio jakekoliv jednorazove pleny. ale jako jo, je mily, ze se v prirode rozkladaji jen sto a ne tisic let :D

nonfood
autor
12. čer 2018

@dora13 jj , i doma požívám jen pokud možno:D eko přípravky od eurony.. vím že 100procent bio ubrousky nejsou, ale chtěla jsem pro mimčo něco lepšího, zas né moc drahého, to je těžko, na trhu je toho víc a víc.

yelowangel
12. čer 2018

@nonfood Taky bych doporučovala spíš ten medvídek, náš malej má citlivou kůži a po vlhčákách se vždycky oprudil jak ... Samozřejmě nejlepší je omýt čistou vodou ale na cesty za mě teda medvídek. Chápu že chceš pro miminko to nejlepší ale vlhčáky jsou plný chemie a ten sudocrem a rybilka taky i když jsou na opruzeniny skvělý o tom žádná. Ale stejnou službu udělá i měsíčková mast z lékárny. Tolik chemie pro miminko není úplně vhodný..

prejeta_zaba
12. čer 2018

Selským rozumem je prostě nejlepší (a nejekonomičtější) co nejméně chemie, umývat pod vodou, vlhčené ubrousky jsou dobré na cesty, ale doma je to jenom o zvyku, jestli vezmeš mimino pod vodu nebo utřeš ubrouskem. A hlavně nechat úplně oschnout do sucha, takové to otřít mokrým voněným ubrouskem a hned do plínky, to zakládá na pořádné opruzeniny a plísně. Mazat po každém přebalení je čistě výmysl kosmetických firem, čím víckrát mažeš, tím dřív ti dojde mast, tím víc jim zaplatíš. Nedoporučuje se používat víc než je nezbytně nutné cokoliv s obsahem oxidu zinečnatého (ve složení jako zinc oxide)- např. v Sudocremu a v Rybilce (prý to může způsobovat v krajním případě až neplodnost), a taky zinek dost vysušuje kůži - dle mého naprosto zbytečné zakládat dětem na budoucí problémy jen proto, že mamince krém voní... Takže na opruzeniny dobrý, ale to opravdu nemá mimčo denně. Já jsem se s tím u dítěte setkala celkově tak 4 dny za jeho plenkové období... Pokud už něčím potřebuješ mazat, myslím Bepanthen nebo Welleda nebo i Ambidermann z lékárny nemají ten zinek, ale zase je to prostě jen mastný film, ne každému bude vyhovovat. Jo a Rybilka mě osobně fakt smrdí jak rybičky z konzervy! 😝

cherris
12. čer 2018

Malýmu vyhovovala jako prevence obyčejná bílá vazelína, pro druhé zkusíme lanolin, je zcela přírodní. Jinak když už byla opruzeniny, tak sudokrem. Opruzeninka jsem napsala schválně zdrobněle, protože se dělaly minimálně, měla jsem velkou tubu bepanthenu a po dvou letech jí vyhodila půlku, protože prošla.

bayt
12. čer 2018

@dora13 myslím, že se dají i kompostovat, ale vygooglila jsem, že existují i vyloženě bio ubrousky...

bayt
12. čer 2018

@prejeta_zaba Tak třeba já používám ubrousky I vodu...nějak si nedovedu představit vzít do náruče pokaděný mimino, to bych byla od hovínek možná i celá :D Nejdřív ho otřu ubrousky a pak ještě opláchnu.

bayt
12. čer 2018

@nonfood tyhle jsou třeba 100 % eko, bude toho ale i víc https://www.econea.cz/organyc-detske-vlhcene-hy...

kucci
12. čer 2018

Ahoj přikláním se k sudocreamu...je takový pěkně hustý a voní tak nějak antisepticky 🙂 mažu po koupání na noc a přes den jenom po stoličce (1x). Na každé mimčo platí něco jiného, po bepathenu se malý opupínkoval, rybilku mám doma taky - s tou nemažu, v tom teple teď opravdu dost smrdí. Přijde mi, že se horkem nějak vysrážel ten rybí tuk. Jinak prdýlku mu umývám pod kohoutkem v umyvadle, teď jsme začali s příkrmy, takže občas musím i pořádně namydlit (hipp). Jak píšou i ostatní, pozor na ty vlhčáky, dráždí pokožku a dělají opruzeniny. Pak je to začarovaný kruh... Já musím zaklepat, že se mi ještě nikdy neoprudil, takže po létě se chystám vyzkoušet vůbec nemazat ;)

kata267
12. čer 2018

Kazdymu vyhovuje jiny krem to bych resila az aktualne s vasim mimcem, me treba na opruzeniny trpi hodne takze za me rybilka, sudocream ok a pri velkych opruzeninach imazol, vsude mi prijde doporucuji.bepanten a ten je uplne k nicemu aspon u nas...

prejeta_zaba
12. čer 2018

@bayt no vidíš, já zase nesnáším se v tom matlat ubrouskama, ještě se v tom dítě celý vyválí a pak je zralý na sprchu všechno...Prostě mám chvat, který mě naučili v porodnici a fungoval jak na novorozenečka tak na dvouleťáka, strčím pod vodu a nic pokaděnýho není. 😝