Je plena Marwell stejná jako široké balení?

svatalu
24. zář 2015

Máte někdo zkušenosti s plenou Marwell? Dostali jsme na kontrole kyčlí v 6. týdnech naordinované široké balení (3 pleny). Přijde mi to hodně složité, komplikované, objemné atd. Plena Marwell se mi zdá jako elegantnější řešení, ale nevím, jestli to plní stejnou funkci nebo jestli to není už na závažnější vady. Mohu to dávat na dupačky? Má to stejnou funkci? Jak dlouho jste široké balení používali? Kontrolu máme za 6. týdnů, tak nevím jestli mohu čekat, že se toho zbavíme. V porodnici bylo vše v pořádku a teď zjistili nevyvinutí kyčle, tak snad nic závažného. Předem moc děkuji za váš názor a zkušenosti.

blondynka400
24. zář 2015

@svatalu kalhotky Marwell jsou vhodnější než široké balení. To je v podstatě o ničem, protože tlakem se mezi nožičkama stejně stlačí a kyčle pak nejsou v ideálním postavení. Když zvolíte správnou velikost, dítěti neublížite. Ale za mne jsou ty hrany docela tvrdé, široké balení je pro ně pohodlnější. Může se dávat na, já tedy dávala pod.
Je ale otázka, zda je toto opatření opravdu potřeba, ty názory se na to dost liší... Jak staré miminko je jaký byl název? Hodnoty úhlu a celkové hodnocení? Dost doktorů to dává co kdyby náhodou a to za mne není dobré řešení.

svatalu
autor
24. zář 2015

A nezkoušel jste někdo "Himerky"? Vypadají hezky a taky prakticky.

ivetkavysocina
16. bře 2016

Prosím radu kde koupit kalhotky marwell, lze na internetu? Nějak jsem je nenašla. Děkuji☺

svatalu
autor
22. bře 2016

Koupila jsem použitou na internetu, ale nevyhovovala mi. Je to tvrdé a tuhé. Zase jsem ji prodala. Osvědčili se nám kalhotky Himer. Jsou měkké a dost široké. Dostatečně suplují široké balení. Schválila nám je i ortopedka.

scruffy
22. bře 2016

Já tedy taky Marwell nedoporučuji, koupila jsem je a zkusila a jsou tedy děsně tuhé, moc si neumím představit, že bych je fakt používala celý den a noc, takže jsem je prodala, koupila jsem jedny svrchní kalhotky a ty jsem vycpávala 3 plenami a vše jsem oblékala až na oblečení. Jen tedy předesílám, že dcera žádné závažné problémy s kyčlemi neměla, na další kontrole už bylo vše ok.