Jeden spánek denně

luciezelinkova98
28. črc 2019

Zdravím,
Můj 15 měsíční syn právě přešel na 1 spánek denně, občas se zadaří, že obědvá ještě před spánkem, ale moc toho nesní a je unavený. Když se vzbudí po 7 ráno tak to jídlo ještě zvládne jakštakš, ale když se vzbudí dřív jako t 6:30 tak usne dřív než má oběd. Tak se chci zeptat jak to udělat, zda by nebylo lepší aby jedl až po spánku..Ještě kojim takže by dostal nakojit. 🙂 dekuji za rady.

vladienka
28. črc 2019

@luciezelinkova98 ak to nezvlada do obedu tak samozrejme daj obed az po, to je predsa uplne jedno... po par tyzdnoch uz vydrzi dlhsie 🙂

hezz17
28. črc 2019

Mě ještě v téměř 2 letech do oběda spíš nevydrží než vydrží. Ji potom.

pxtulka
28. črc 2019

V 17 měsících chodí spát jednou denně..
Před obědem 👍 netlacila bych se do poobedoveho spani😉

luciezelinkova98
autor
28. črc 2019

@pxtulka dekuju on mi dokonce jednou pri tom obědě usinal, taky si myslím že to bude lepší že bude obědvat po 🙂

ladyhacek
28. črc 2019

První syn měl oběd v 11 a pak šel spát.
Oběd klidně můžete dát po spánku třeba ve 14h

Teď mám 11mesicniho a ten má zatím 2 spánky. Po obědě spát nechodí spí posvacinach 🙂

"Jaký si to uděláš, takový to máš"

pxtulka
28. črc 2019

@luciezelinkova98 já taky párkrát zkusila vydržet do oběda. Ale syn byl tak unavený že vůbec nechtěl jist a navíc někdy po obědě ani neusnul a byl celé odpoledne pretazeny a protivný.... To radši jeden krásný dopo spánek👍

xxx3d
28. črc 2019

Ahoj, když ještě kojíš, což je super 🙂 tak mu ten oběd dej až po spánku.
Můj malej přešel na jednodenní spánek až v roce a půl, ale tím, že celkově jí málo, jen 4x denně, snídaně, pak až oběd, sváča a večeře, tak jsem mu ten oběd dočasně posunula na jedenáctou, než se to ustálilo, protože když se mi probudil třeba ve dvě, pak oběd... odpolední sváča se nekonala, a pak večeře, přišlo mi to blbý.

jade85
28. črc 2019

17 měsíční spí taky jednou denně, vstává mezi 8-9, trochu zobne se mnou snídani, pak venku nějakou svačinu - ovoce, kapsičku, jogurt, ovocnou tyčku, když přijdeme domů, tak je většinou hotovej, takže oběd ani nezkouším, v posteli se nakojí a u toho usne. Spí cca od 1 do 2, někdy i do 3, po probuzení chce zase kojit, takže není výjimka, že si dá oběd až třeba kolem 4 🙂 jediná výjimka je, když jsme na oběd nekde venku, tak to si dá se mnou a usne až pak. Každopádně myslím, že dokud kojíš, tak není třeba to nějak řešit, hladovej spát nepůjde 🙂

fandysek_1
28. črc 2019

@luciezelinkova98 u nas to taky tak bylo a zůstal nám oběd kolem 11 nebo větší svačina a jídlo po spaní . Jestli kojiš dej mu mlíko a po spaní oběd. Ono se mu to spaní třeba zase časem posune a vydrží déle. Tak to bylo i u nás.

sinicka
28. črc 2019

Ja davam obed vzdy ve stejny cas.. bud to vyjde a pojí nebo nevyjde a jde spat jen nakojeny. Taky spi 1x denne. (Syn ma 17m) a od tech 14-15 mesicu se mu to furt střídá. Někdy spi 2x, nekdy 1x...

luj89
28. črc 2019

rid se svym ditetem a ne tim, co ,,by se melo,, delat. Takze bud dat obed driv a jit spat driv, nebo dat obed po spani.

cuuza
28. črc 2019

Dávala jsem oběd po spaní, aspoň jsem měla klid na vaření...

malytlustyhroch
28. črc 2019

Taky u nas bylo obdobi, kdy to syn stridal. Bylo to myslim kolem dvou let a ten jeden spanek pres den trval 3 hodiny, takze nekdy jsme jedli v 11 nekdy ve tri. Kdyz vypadal, ze se najist nestaci, dostal jogurt a slo se spat, trvalo to nekolik mesicu, pak se to ustalilo na nejdriv objed, pak spani.

kuliseks
28. črc 2019

My casto doma s klukama obedvame v tydnu v pul jedenacte a po jedenacte nekdy chodi spat uz. Starsimu jsou tri a druhemu rok. Je to jak kdy.. nehrotim to

merope
28. črc 2019

Jen takové jemné rýpnutí - co to je vlastně ten "oběd" u kojeného 15 měsíčního dítěte? A v kolik hodin teda jako takový "oběd" má být? My doma vstáváme později - takřka vždy až po deváté (až na výjimky), než obstarám malého, co se mi budí tak v půl desáté (jo, před tím taky v sedm nebo v pět a tak...), tak je minimálně půl jedenácté a já snídám. Takže "vařené jídlo" míváme zpravidla tak ve dvě až tři. Anebo teda chlap řekne, že ho chce dřív, pokud vstávám náhodou dřív, tak se najím třeba před tou devátou a pak má chlap to "vařené" hned jako první jídlo dne. Počítám, že až bude drobek větší a začne jíst příkrmy (za pár dní), tak holt to bude o tom, že nějaké to jídlo kolem poledne bude zelenina. Protože teda zatím neskutečně záleží na tom, jaké je počasí a podle toho se budí tu po 2, tu po 3 hodinách a chce jíst. A opravdu nechci řešit, že se jí v přesných časech.

Takže bych prostě sledovala únavu dítěte, pokud bude jídlo hotovo, když bude ještě vzhůru, tak dala před spaním - anebo prostě rovnou rozhodla, že jídlo bude po tom spaní pravidelně (ať s tím můžeš počítat i ty a dát si pořádnou svačinu a jíte dohromady). A před spaním dát mlíko (to aspoň toho mého drobka docela uspí).

nafreya
28. črc 2019

Syn chodí spinkat před obědem. Když přešel na jednodenní spaní, do oběda by mi nevydržel. Vstával ráno brzo a někdy už před 11 spinkal. Když jsem mu zkoušela dávat oběd před spaním, moc tomu nedal. Kdežto po spaní si pojedl dost. A vydrželo mu to do teď, a to má skoro 3. Když vstane později. Dostane oběd před spaním. Ale většinou ji až po spaní a je spokojený. Aspoň jsem v klidu stíhala vařit. Ale do teď poslouchám "moudré rady tchýně", že by měl chodit spinkat najezený apod. Ale víte jak, jedním uchem tam, druhým ven, a dělám to tak, jak to synovi vyhovuje.

anetahozakova1
17. srp 2019

to máte holky jako rozdělené kojeni na snidaňové, svačinové obědové atd..? já dávala nakojit kdy měli hlad a spát kdy byli unavený, jen večer jsem udělala rituál že v 18.hod umýt, převléknout do pyžama, nakojit a spát.. Až když na oběd dostávaly příkrm tak jsem se snažila na ten oběd ale když bývali unavený třeba v 11. tak papali dřív aby se nevzbudily hladem 🙂 (Jsem ještě rozespalá tak jsem možná špatně pochopila a "jeden o koze druhý o voze" to se když tak omlouvám😀 )