Jídelníček 9měsíčního dítěte

suzanne_capulet
9. kvě 2019

Holky, jaký jidelnicek za cely den maji vasi 9 mesicni drobecci?😊 Potrebuji se inspirovat 😊 Dekuji

bayt
9. kvě 2019

@suzanne_capulet V devíti měsísích měl syn ráno kaši s čerstvým ovocem/a nebo ořechovým máslem a mlékem (akorát jsme s obilninami začínali). K obědu maso se zeleninou a přílohou (případně bezmasý oběd) - například losos se špenátem, citrónem, bramborem a koprem. A k večeři zeleninu s přílohou. Na zapití k jídlu jsem dávala čaj nebo vodu, ale tehdy ještě pil spíš symbolicky. Mezitím a v noci se vydatně kojil.

suzanne_capulet
autor
9. kvě 2019

@bayt dekuji.. my práve máme jeste na snidani jenom kojeni, pak obed prikrm a kojeni, svacina a kojeni, večere vacsinou kaše a kojeni a pak pred spaním jeste kojím.. jinak muze už lososa? cetla jsem že jenom sladkovodni ryby.. akurát ale zjistuji, že nekteri teda ziji i ve sladké vode, ne jenom v mori.. no nevim 😁 no a pije trochu vodu k tem prikrmum ale ne moc..

alcar
9. kvě 2019

V tom veku meli kluci na snidani UM, svacina ovoce ci presnidavka, piskoty, obed maso, zelenina, priloha, svacina jogurt, vecere mlecna kase a pred spanim jeste UM. Ryby (i morske) se muzou od 6.mesice.

terka555
10. kvě 2019

@suzanne_capulet syn ma k snidani jogurt s ovocem nebo presnidavku, k obedu zeleninu, prilohu a maso, ke svacine ovoce a vecer kasi a dojida se kojenim😊

ladyhacek
10. kvě 2019

Syn 8,5m ráno buď kojim nebo má banán/jogurt s ovocem/kaše s ovocem-to mi teď bojkotuje
Kojení
Oběd maso-zelenina, zelenina s přílohou
Kojení svačina ovoce - už najizdim na čerstvé ( nastrouháme jablko, kouky boruvek...)
Večeře kojení občas dostane na kousání rohlík třeba když večeřime tak chce taky.
Po tom 9m začnu dávat k večeři zeleninu.

(Jinak tohle mi první syn jedl někdy až v 15m 😀)

baracadkova
10. kvě 2019

@suzanne_capulet ráno snídaně kakao ze Sunaru k svačine ovoce k obědu měl to co my (papal už vše ) pak ke svacine jogurt a k večeři půdink ze sunaru nebo krupicovou kaši ze sunaru do flašky a mezitím přes den sem dávala brumika prednidsvky piškoty atak

bayt
10. kvě 2019

@suzanne_capulet No ja spis nedavam ty sladkovodni, ty nejsou tak zdrave 🙂

bayt
10. kvě 2019

@suzanne_capulet Jinak v ty dobe jsem jeste nedavala mlecne vyrobky, asi az od toho 10m. Svaciny az tak od 14m a to jeste jak kdy (je to holt velky milovnik kojeni 🙂))