Jídelníček děcka 5,5 měsíce - málo umělého mléka?

arwen_arina
22. bře 2017

Moje kočka slupne všechno, lžička nedělá problém, pohoda. Od 4.měsíce je na příkrmech, ale UM jí jede čím dál tím míň. Od narození je jen na Nutrilonu. Jídelníček vypadá takto:
6.00-6.30 (po probuzení) cca 200ml mléka
9.30 kaše s ovocem nebo jogurt s ovocem (lžička)
13.00 masozeleninový příkrm (lžička)
16.00 ovoce (lžička)
17.00 120-150 ml mléka
20.00 řídká kaše ze 180 ml mleka (do lahve, pije v polospanku)
Za celý den k tomu vypije 300 ml čaje nebo vody. Denně jí dávám Vigantol, 2 kapky, má třmínky na kyčle. Vše by bylo v pohodě, ale dostat do ní mléko je boj. Ostatní jidlo jí vzorně, čaj pije jak malinu,vodu taky. Mám jí toho mléka nutit víc,nebo to stačí?

janawaes
23. bře 2017

Některé děti to tak prostě mají, tak já bych ji do toho mléka nenutila, ale chtělo by to probrat to spíše s pediatrem. Ten má více informací a zná ho. Ráno ale pije mlíčko v pohodě, jen večer koukám, že méně, ale to mlže být tím, že má plné bříško kaše, tak se do něj už více prostě nevejde. Co zkusit vyměnit mléko s kaší místo mléka a nebo dát dvakrát po sobě jen mléko?

arwen_arina
autor
23. bře 2017

@janawaes jakoze vecer misto mleka s kasi jen mleko bez kase?

listopadka1
23. bře 2017

@arwen_arina mně doktorka říkala, že i kaše se počítá, když je z mlíka. Jinak moje malá toho vypije asi stejně a to je jí 9 měsíců. A víc do ní prostě nedostanu. Ale prospívá,má se dobře, tak to neřeším.

tery_s
23. bře 2017

@arwen_arina kolik toho sní z těch prikrmu? Na takhle malé mimi je ten jídelníček dost nacpany, mělo by ještě převládat mléko ne prikrmy. Takhle už je plna a na mliko nemá místo. Místo jedné svacinky bych dala mliko třeba trochu min a potom třeba trochu pyré nebo ovoce 😉

janawaes
2. srp 2017

@arwen_arina Jo tak jsem to myslela, ale myslím tím umělé mléko ne kravské, teda nevím jestli by to samotné mléko dítě zasytilo. Mléko s kaší je docela těžké na noc.

normalnimatka
2. srp 2017

no tak bodejt by chtěla mlíko, když má tolik normální stravy...zkusila jsi ubrat porce? já teda nevim, ale dítě aby v půl roce mělo mlíko dvakrát za den...? aspoň do roka by to měla bejt VĚTŠINA stravy... normální jídlo je příkrm, od slova přikrmovat.

ssandy
2. srp 2017

Asi by poradila doktorka, nase mala v pul roce mela jedno jidlo jako prikrm, vetsinou prave masozeleninu kolem poledne, az pozdeji jsme pridavali ovoce a jogurt rano nebo na svacinu. Jinak mela porad mleko. Ale kolik, to nevim, kojila jsem a nebylo, jak to zmerit. Ja bych ubrala prikrmu a nahradila mlekem.

ladyhacek
3. srp 2017

tohle jsem měli asi v 18m 🙂. Ale syn byl kojený a o příkrmy nejevil zájem asi v 8m jsem měli dva - oběd a ovoce. a kolem 12-15 měsíce jsem měli tři příkrmy.
Ale chápu, že u dětí na UM to je zase malinko jiné.
Jak se to tu píše na půlroční miminko je to ,,bohatý´´ jídelníček. Vynechala bych také jednu svačinu a dala UM, co jsem četla i co mi říkla naše mudr tak dítě by mělo jogurt asi o 7-8 měsíce