Jsou to zuby? Prcek v noci častěji pije

alisator
21. kvě 2018

Ahoj, prcek (5,5m) začal v noci častěji pít. Je tomu tak 2 týdny, hlásí se každé 2 hodiny, někdy častěji. Někdy vydrží to první spaní 3h.
Dřív se budil tak po 4-5h a pak po 3h.
Četla jsem si o tom a zjistila jsem, ze by měl už vydržet s 1-2 kojením přes noc (samozřejmě nechci škatulkovat, jen me udivila ta velká změna). Usiná ale v pohodě, pomerne vždy ve stejný čas a budí se také v podobný čas.

Začali jsme s ochutnávkou zeleniny před par týdny, par lzicek na oběd, jinak je plně kojeny a prospívá (ma už 8,5kg).

Tři dni zpět jsem objevila dírku v dásní. Tak si říkám, jestli to buzení je tím, nebo návykem?
Přes den nebreci (což od 2 měsíců nedělá nikdy) a dobre spi (většinou 3-4x po zhruba 1 hod, někdy méně, záleží na podnetech a lidech v okolí 🙂)

Koupila jsem Calgel, který si všichni chválí a zkusila jsem ho dávat pouze v noci, jelikož přes den je bez problémový.
Zkoušela jsem pochovat, hladit, to pomůže někdy (ale jen když ho nedám z ruky), ... ale uklidní se pouze u prsa. Napadá me, jestli kvůli zubum nemůže proste usnout, podobně chování mívá jako pretazeny, ze v postýlce brečí, takže ho musím trochu konejsit.

Zkoušela jsem změnu prostředí, Calgel, pochovat, dudlík (ale to vydrží tak 10 min a zas se vzbudí), nechat pobrecet opravdu jen chvilku a pochovat nebo napít (myslela jsem, zda třeba není tak unavený, ze se napije málo a zas se vzbudí hlady, ale nevypadá to, vydrží spát max 2h, i když pije hodně, nebo málo)

Je to návyk na prso (udělal si ze me dudlík) nebo to je tím zubem?

Díky za rady 🙂

chumlee71
21. kvě 2018

Ahoj u nás to bylo stejný. V noci se začal taky budit víckrát asi tak 3x(dřív usnul kolem 21 h a pak další kojení bylo kolem 5 h).přes den byl v pohodě vůbec neplakal jen začal hrozně slintat a asi za dva týdny jsem objevila dva zuby (jedničky dole). Teď to máme jak kdy když ho to hodně bolí tak je nevrlej a nespí a někdy je zase v pohodě. Taky jsem používala gel, ale ten nám zabíral jen na chvíli.

alisator
autor
22. kvě 2018

@chumlee71 Tsk dobrý 🙂 mne bylo divné, ze přes den je hodny :D ale slinta už nějakou dobu a říkáme mu bernardyn (ma dlouhý vlasy taky)

lida9
22. kvě 2018

malymu ty gely moc nezabirali, kdyz lezl zub tak se taky porad budil... kdyz bylo nejhur a vstaval s brekem snad kazdou pulhodinu, uz ani mliko pak nechtel, jen chovat, tak jsem mu dala nurofen na bolest a spal az do rana... to hned pak snasel dalsi noc lepe, protoze byl vyspali... dala jsem treba jen polovicni davku nurofenu a kdyz jsem vedela, ze opravdu breci a vstava kazdou chvili jen diky bolesti zubu...

veronikanel
22. kvě 2018

Může jít i o spurtík 😊
Pokud je jinak v pohodě,neřešila bych to.
Co se gelů týče,u nás nezabraly.Ani se nedivím,když mi rostla osmička,zkusila jsem ho dceři vzít a absolutně nic😂

alisator
autor
23. kvě 2018

@lida9 teda! Tak takhle to není. Spíše si pofnukava a nemůže usnout. Nebreci. Zub už kouká malinko.

alisator
autor
23. kvě 2018

@veronikanel :D Prý to dost pomáhá, sle asi jak komu. Řekla bych, ze ho to spíše svedi nebo trochu bolí, ze nemůže jen usnout. Sprut ? No to by byl dlouhý docela už 😳 ale napadlo me to taky. Ale přes den je dobrý 🙂