• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Jste ne/moderní matky? Jak často vaříte teplé jídlo?

27. března 2013 
www.novinky.cz/zena/styl/295510-moderni-matky-a-vareni-kombinace-ktera-se-casto-nevidi.html
Jak často jste na MD vařily teplé jídlo a jak jste s tím pokračovali po MD?
Já i před MD vařila 1krát za 2 dny(s manželem máme oba takové zaměstnání,kde nám zaměstnavatel nezajšťuje stravování),pokračuji stejným tempem i teď a po skončení MD to asi jiné nebude.Celkově mi to zabere 1,5-2 hodiny s tím,že si k tomu přidám i jiné činnosti,jako úklid domácnosti a péči o děti-prostě polévku přivedu do varu a než se uvaří,jdu dělat něco jiného apd. :wink: Nevím,jestli to vyjde levněji,než se stravovat po hospodách,ale určitě je to zdravější-vím,co si tam dám za suroviny apd..Dokud budou děti chodit do školky,nechám jejich stravování na MŠ,ale po nástupu do ZŠ budou na obědy chodit domů :wink:
26. bře 2013 ve 12:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
Na MD jsem vařila každý den nebo ob den ,ted jsem pracující a nevařím každý den,já se stravuji v práci a malej ve školce.Na obědy bude chodit i v ZŠ ,ale až bude větší bude chodit na obědy domů,kde bude mít nachystáno a jen si ohřeje. :wink:
26. bře 2013 ve 12:18  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Jsem sice na RD, ale pracuju. Obědy většinou beru ze školky, bohudík, že ta možnost je. Navíc u nás vaří dietně, zdravě a fakt výborně. Na večer se snažím vařit. I když nebývám doma, tak aby tu měly teplý jídlo. Jo, občas to odfláknu s tím, že jen upeču chleba a řeknu, ať si k tomu "něco" dají. A když je jó krize a práce se navrší, tak si taťka vždycky poradí :grinning: (kaše atd...). Myslím si, že je nutný o jídelníčku s dětma přemýšlet. A snažit se vařit zdravě, bez chemie a tak, aby všem chutnalo. Taky nemám čas a kolikrát lezu po zdi. Nevím, jestli dřív odejít do práce, makat u počítače, věnovat se dětem, uklízet nebo konverzovat s manželem :grinning: ale na vaření si čas teda vždycky najdu... :slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já jsem zatím na MD a jsem těžce nemoderní. Vaříme buď každý den nějakou rychlovku a nebo omáčku na 2-3 dny. Teplé večeře u nás být musí, nedej bože když přem MM postavím pomazánku a chleba a to chodí i na obědy v práci :slight_smile: Naštěstí můj chlap má dobrou pracovní dobu a umí moooc dobře vařit, takže snad o teplé večeře nepřijdeme ani po mém nástupu do práce :slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:22  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tak jsem asi taky nemoderní:slight_smile: Před MD jsem vařila každý den nebo obden na dva dny, manžel nechodil a nechodí v práci na obědy, ale nikdy mi to nevadilo. Na MD vařím stejně jako předtím, s tím, že vařím zvlášť pro nejmenšího a zvlášť pro nás a po MD to bude asi úplně stejné. Zabere i to jak kdy, podle náročnosti oběda, někdy půl hodiny někdy dvě hodiny, ale mezitím se dá zvládnout i něcojiného. Jinak stejně jako Ty, dcerka jí v MŠ, ale co bude jak bude ve škole se ještě uvidí:slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:22  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Já jsem na MD a vařím každý den nebo obden. Někdy toho navařím víc a jíme to dva dny, ale většinou se to hned ten den sní :grinning: A přesně jak píšeš, taky mezitím uklízím, peru nebo si hraju se svišťatama :wink: Vaření mě baví, teď mě docela vzalo i pečení :slight_smile: Neříkám, že si jednou za čas neobjednáme třeba pizzu, ale to je tak jednou za měsíc :slight_smile: Až bude dcera chodit do školky, bude jíst ve školce, ale vařit budu dál, přítel nemá v práci zajištěnou stravu. Nejdůležitější je pro mě to, že vím, co do jídla dávám, máme zahrádku, takže všechno je takzvaně bio, vajíčka odebíráme od tchánovců, maso kupuju výhradně u řezníka a snažím se nekupovat polotovary :wink:
26. bře 2013 ve 12:27  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
neříkám, že by bylo vaření zrovna mou vášní tak, abych vařila a vymýšlela menu na každý den, takže přes týden navařím na dva dny, většinou buď nějakou hustší polévku, nebo druhé jídlo,ale to se stravuju jen já a ml.syn, starší je v MŠ a manžel jí v práci), ale o víkendu to beru jako standart, že je celá rodina doma, takže poctivě vařím v sobotu i v neděli polévku a hlavní chod, a většinou i nějakou buchtu a tak. Chci aby kluci vnímali to, že se o víkendu jedlo společně doma, že máma vařila a pekla. Jsme hodně aktivní, jezdíme na lyže, kola, chodíme po horách, ale snažím se, abychom si tam někde dali polévku či svačinu a "pořádné" jídlo na nás čekalo doma...
26. bře 2013 ve 12:31  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
já na MD jsem a vařím buď každý den, nebo když toho udělám více tak je to kolikrát i na 3 dny :slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:31  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
vařila sem obden před mateřskou, vařím obden i ted :slight_smile: Jinak peču tak 2x za týden nějakou tu bábovku nebo buchtu :slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jsem na MD a vařím většinou na dva dny dopředu. Dceři už budou 3 roky a moc ráda pomáhá. Má svojí kuchařskou zástěrku, svůj šuplíček v kuchyni se svým nádobím a náčiním. Vedu jí k tomu, chci, aby věděla, že to doma voní dobrým jídlem a aby jednou sama uměla vařit. Už se nemůžu dočkat, až spolu budeme péct beránka na Velikonoce, jen se o tom zmíním a malá skáče dva metry vysoko radostí. :slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:37  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
já teda vařím na MD téměř každý den a to hlavně manželovi do práce.Má sice stravenky od zaměstnavatele,ale raději za to nakoumíme suroviny na vaření,než aby si šel na obědy do hospody.A hlavně domácí jídlo mu chutná mnohem víc :slight_smile: A mám plánu v tom pokračovat i po MD :slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:45  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
Většinou se snažím vařit na dva dny pro sebe i mladší dcerku(starší obědvá ve školce a manžel v práci), vyjímečně dělám teplé večeře-hotovky(ale to tak 1x-2x za měsíc) . O víkendu vždycky polévka a druhé-prostě chci,aby děti měly jakési návyky a zvyklosti zažité z dětství.
26. bře 2013 ve 12:47  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Jsem na RD a vařím skoro denně,podle toho,co se ukuchtí :slight_smile: Peču tak třikrát do týdne :slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:49  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Tak já jsem tak 50 na 50. Vařím zhruba obden a večeře máme většinou studené. Mít dvě teplá jídla denně, tak brzy přijdeme na buben :grinning: a jsou z nás koule . Manžel obědvá v práci. A občas uvaří manžel. Třeba guláš a rajskou má jedinečné. Nevím, proč by v dnešní době měla být kuchyně doménou pouze ženy. Když jsem ještě nebyla na RD, měla jsem stejně náročnou práci jako manžel. Mě teda vadí chlapi, kteří hrdě prohlašují, že připálí i čaj....
26. bře 2013 ve 12:51  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Vařím denně. Jsem na RD a pracuji, o víkendech občas uvaří manžel, což je pro mě hrozně fajn, ráda jím i něco jiného, než svoje jídla :slight_smile:
26. bře 2013 ve 12:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
Když jsem chodila do práce, tak jsem vařila tak na dva až tři dny (pokud mě ujela ruka s nějakou omáčkou nebo gulášem, kterýho bylo požehnaně), protože manžel pracuje kousek od domu a chodí domů na obědy a co jsem na mateřské tak se to nezměnilo, vařím obden :wink:
26. bře 2013 ve 12:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj já tedy vařím každý den teplé večeře - stejné to bylo i před nástupem na mateřskou, když jsem chodila do školy a do práce a to z toho prostého důvodu, abych se prostě vařit naučila :slight_smile: vdávala jsem se na svoje 22. narozeniny a vaření předtím nebylo zrovna moje hobby :grinning:.
Upřímně ale musím říct, že dvě teplá jídla bych k dceři a ke škole zvládala denně těžko, takže obědy si nosíme z místní MŠ, vychází to levně a vaří výborně. ( malé jsem tedy ještě donedávna dělala i obědy zvlášť, a teď ještě občas pokud je něco, co mi nepřijde úplně nejvhodnější).
26. bře 2013 ve 13:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
před MD jsem vařila asi jen 2-3x týdně, na MD vařím 6 dní v týdnu a po MD? kdo ví...bude záležet na spoustě věcí
26. bře 2013 ve 13:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jsem děsně nemoderní. Mám 2letou dceru která je 2dny v týdnu ve školičce, jinak s manželem, já chodím na plný úvazek do práce a vařím na každý den - ale ne každý den ( většinou 2-3jídla naráz, úspora času je obrovská). Peču do zblbnutí - většinou když dcera spí, ještě že si aspoň domácí pekárna poradí skoro sama...

Není to jen o času, je to o tom vím co jím.
26. bře 2013 ve 13:13  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
dokud jsme byli bez dětí, přes týden jsem nevařila...manžel pracoval v domově důchodců, 12ctky, takže oběd i večeři míval tam, nebo si něco uvařil sám - světe div se, i chlapy to zvládnou, od tý doby co máme děti (takže na MD a po MD) se vaří denně, protože se to většinou hned všechno sní :slight_smile:, málokdy zbyde jídlo na dva dny.....o víkendu se ve vaření střídáme, jeden den já, jeden den on....

tak jen teď nevím jestli jsem nebo nejsem ne/moderní :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
26. bře 2013 ve 13:32  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
já před MD vařila denně, přítel nasadil redukční dietu, takže bylo potřeba, aby měl denně teplé jídlo, což bylo fajn i pro mě, nerada vařím jen pro sebe...po porodu jsem to na několik měsíců vzdala, chvíli vařila tchýně, sem tam přítel, sem tam něco já, ale vesměs jsem s malou nedokázala ze startu vyčlenit přesný čas na to kdy budu vařit...znovu jsem začla až pět měsíců po porodu, když vařím maso, oddělám kousek pro malou, když vařím zeleninu, zase dám i malé, je to tak nejjednodušíí, ale přiznám se, že momentálně chutnější příkrmy jsou ze skleniček, ta zelenina v obchodech je hrozná, těším se na jaro, až budou trhy...takže zatím nám to vyhovuje takhle, chci, aby se dcera naučila normálně stolovat, chci, abysme se scházeli společně u oběda jako rodina, tím, že přítel může na obědy většinou přijet, tak o to je to jednodušší...
26. bře 2013 v 15:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
Vařím sice často(byť mě to šíleně neba :angry: ), ale třeba v létě, když jsem se holkama zdržela ve městě, tak jsme na oběd zůstaly párkrát na zahrádce v restauraci, měli tam malé hřiště, tak to bylo takové příjemné zpestření, někdy jsme se domluvily i s maminami a záměrně strávily hezké dopoledne s donáškou obědu pod nos :slight_smile:.
27. bře 2013 v 06:17  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Vařím každý den. Jsem na RD a nepracuji. Kdyz mam volnou chvilku, tak ji vyplňují varenim, pečením nebo pripravovanim pokrmů. Vlastně me to asi baví.. Neumím si představit, ze by se dítě do 3 let najedlo v restauraci. Ted jsme se tam z nějakých důvodů octli a byl by jinak rev, tak ten 3letej dostal pár vidlicek od taty :-/ a nekdy kdyz je pekne, tak se zastavíme ve vegetarianske restauraci Country life. To se neostycham dat ani tomu 1,5rocnimu. Ten článek se mi zdál blbost, ale pak jsem se zamyslela a hodně kamarádem kupuje polotovary nebo jim vaří matka/Tchyne. Ale ty počty se mi nezdaj.. ja mam navíc nejakou poruchu prijmu potravy asi, takze nejsem schopna jidlo pripravene jinde než doma sníst (kromě toho country life). :frowning2:
27. bře 2013 v 06:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tak já jsem taky hluboce nemoderní :slight_smile:. Na první MD jsem vařila denně, poté při nástupu do práce sice rychlovky, ale taky téměř denně a nyní neexistuje, aby manžel přišel z práce a neměl navařeno.... Má fyzicky náročnou práci většinou bez možnosti teplé stravy.
Kromě toho se staráme s mužem o malé hospodářství a tak 3x týdně pracuji cca 5hodin.
Ale stravovat se v restauraci? To bysme asi před výplatou žužlali suchý chleba....
V létě se "stěhujeme" ven a jídlo se většino připravuje na grilu nebo přímo ohništi a domů se chodí až spát :grinning:
27. bře 2013 v 07:16  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
tak to nevim jestli sem moderni či nemoderní ale vaření není moje hobby takže vařim jak kdy nekdy z nutnosti polevku pro malyho,manža chodi na obedy ale ji i doma,no nicmene vařim všehovšudy 3x týdně,peču tak jednou za mesíc a z toho třeba pul roku ne,na druhou stranu je vaření a vaření,uvařit třeba nejakou rychlou polevku moc za vaření nepovažuju.jinak přes léto jime určite v restauraci aspon 2x do mesice
27. bře 2013 v 07:34  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Když jsem byla na RD, tak jsem vařila, nekdy na dva dny, nekdy každý den.Co jsem nastoupila do práce, tak vařím minimálne.Přes týden má malej oběd ve školce a já jelikož pracuji ve školce, tak tam mám samosebou teplý obed taky.A o vikendu jak kdy.Nekdy navařim na sobotu a nedeli jedno jidlo, nekdy uvařím jen na sobotu a v nedeli jdeme do restaurace, nekdy nás pozvou naši.:slight_smile:
27. bře 2013 ve 20:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
já vařím pátek, sobotu, neděli a v týdnu tak 2x, ale většinou rychlovky bez polévky..chlap i dcera mají teplé obědy, já toho většinou navařím fůru o víkendu a pak tak do středy jím zbytky, večeře míváme někdy studené, někdy teplé, ale rychlovky typu palačinky, vajíčka, fazole z konzervy v tomatě, vajíčkový chleba, bramboráky, bramory na loupačku... dceři ale často stačí třeba tvaroh s ovocem, nebo chleba se šunkou a zelenina...můj muž je učitel, tak přes týden nemá potřebu tolik jíst. zato o víkendu lítá celej den venku okolo zvířat, dělá dřevo na sto let dopředu (nebo spíš zim) tak je vyflusanej a uvítá i teplou večeři a něco sladkýho. když jsem chodila do práce, kde jsem většinou teplý oběd neměla, tak jsem každý večer něco teplého dělala, těstoviny s omáčkou, polívku.. nic náročného.skoro mám pocit, že jsem díky absenci teplých obědů v práci vařila častěji, než teď :slight_smile:
každopádně mi přijdou teplé večeře levnější, než studené, když si člověk chce dát na chleba něco kvalitního a ne jen lacinou paštiku nebo gothaj, nebo si udělat velký zeleninový salát ...tak se docela prohne..zatímco koprovka s bramborem a vejcem je za pár kaček a je raz dva hotová..
27. bře 2013 ve 20:28  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tady budu za "černou ovci"... vaření = nejhorší dom.práce pro mě (radši půjdu i umývat WC, zem,... :sweat_smile: ), před MD jsme vařili tak 2-4x do měsíce (na střídačku s MM) - přes týden obědy v práci, o víkendech jsem pořád něco podnikali nebo jezdili k rodičům
Na MD jsem vařila ob den, teď většinou uvařím v pondělí, maso třeba zbyde na úterý, tak udělám jinou přílohu (či naopak), středa je syn v miniškolce = odmítám si kazit volné dopo vařením = chodíváme do pizzerie, kde dělají výborná lehká jídla (saláty, těstoviny,...), ve čtvrtek zas uvařím víc a v pátek k tomu zas dám jen třeb ajinou zeleninu a je.
Teď bude chodit syn do školky , asi to bude šok pro něj, já prostě doma nevařím klas.česká jídla, omáčky, knedlíky, smaž.a obalovaná jídla, ...mám zdr.problémy, takže nekořeníme, nesolíme, jedu hodně v páře, vůbec nesmažíme (drůbeží prsa, ryby, vepřová panenka, brambory, rýže, těstoviny, gnocchi, houby, a k tomu různé druhy zeleniny, lasagne, zap.brambory s brokolicí,.... )
Akortá občas něco upéct mě baví (akortá to jím jen já, tak to mě pak nadšení hned přejde, když to za pár dní vyhazuju) :grinning:
27. bře 2013 ve 20:28  • Odpověz  •  To se mi líbí
U nás se vaří každý den nebo jednou za dva dny,záleží jak naplánuju týden a utrefím množství :slight_smile: dřív sem teda pekla tak 2x za týden,teď už jen 1x nebo 1x za 14dní...
27. bře 2013 ve 20:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
já vařím denně nebo max. každý druhý den. Vzhledem k dietě, co má syn, tak vařím zvlášť pro nás a zvlášť pro malého. Kupovaným jídlům nevěřím, to už je jen v krajní nouzi.
A v restauracích se najíst nemůžeme, tam nevybereme nic vhodného pro malého. Navíc, kdoví, odkud mají maso atd. Prostě tady v ČR celkově jídlu nevěřím. Snažím se kupovat všechno od známých nebo máme domácí zeleninu, vajíčka, králíky apod. Aspoň vím, co jím-dost se o to snažím.
Přijde mi, že na vaření nic složitého není. Než se jídlo uvaří, podusí, upeče, tak si stihnu hrát s malým, uklidit apod. Myslím, že se to dá dost dobře nakombinovat a stíhat. :wink:
27. bře 2013 ve 20:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
vařím každý den či ob den, záleží kolik toho uvařím a kolik zbude na druhý den:slight_smile: Malé vařím každý den, když nemůže to co jíme.
27. bře 2013 ve 20:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek