Kaše a lepek pro miminka

alisha118
5. led 2017

Zdravim damy..mam dotaz ohledně lepku a kaší? Mam dceru ktere bude za tyden 6.měsíců. Od 4.měsíce pomalu dáváme zeleninku. Ted papa uz i kase pred spanim..hodne řídke a dopoledne ovoce. Tyden ji do ovoce davam jeden piškot, aby si zvykala na lepek. Chci zacit misto piskotu dat treba ovesne vlocky. A to je prave otázka, jak připravujete ovesne vlocky, mam jemne ze zdrave vyzivy, mam je povařit nebo jen zalit horkou vodou a s kolika zacit, treba jen lzicku do toho ovoce nebo pul na pul ( papa cca 130 ovoce, přesnídávky ) . A jak je to s ostatními obilovinami. Davam instantni ryzovou kaši od Nominal ale micham normálne do Um par odměrek. Potrebuju vedet jak všechno pripravovat, jako kase instantní nebo krupicky, mam koupenou krupicku ryzovou..nebo klasickou krupicnou na obalu je psano ze staci zalit horkou vodou..jak ji přidávat do jidla abychom takhle zkoušeli lepek. A delate tyhle kaše s vodou nebo s Um? Popr.pokud vite o nejakem článku kde je vse popsané tak sem s tim.☺ diky moc za rady.

leki
5. led 2017

Cauko. Bud si muzes koupit instantni ovesnou nemlecnou kasi pro mimca (ale me osobne ty instantni nechutnaji, tak je nedelam),nebo vzit ty obyc vlocky, podrtit je v mixeru dle libosti (ja tam vzdy nechavala aspon trochu kousky) a pak zalit horkou vodou a nechat odstat (staci 5 min). Micham to s rozmackanym bananem. Od asi 9.mesicu kupuju jemny vlocky a uz je nedrtim vubec. Zacala jsem s asi 3 lzickama k obedu (aby se kdyztak projevila do vecera reakce) a behem tydne jsem najela na celou vecerovou davku. Ono v tech vlockach je lepku minimum (pokud vubec nejakej). Podobne jsem pozdej zkousela i krupicnou kasi, tu mam ale instantni.

leki
5. led 2017

Jinak co se pomeru tyka, tak asi 1ku 5 banan/kase (hruby odhad)

klara2606
5. led 2017

Já kaše připravuju z UM. Ale jen proto. že malej UM z flašky nepije a tohle je jedinej způsob jak to do něj dostat.

alisha118
autor
5. led 2017

Tak si muzu ty vlocky namixovat predem do sacku a pak je jen zalivat vodou a bez mleka? A vecer kdyz ji to budu davat jako kasi tak taky s vodou a muzu k tomu přimíchat trochu um?

alisha118
autor
5. led 2017

A do cca 120g ovocne presnidavky jablko hruškove jsem zkusila asi 1 polévkovou lzici tech vlocek. Taky jsem tam mela trochu kousky a nemixovat muzu kdykoliv az bude zvladat kousky? Ona je totiž sikulka, kolikrát mam kousek brambory že se mi to treba spatne pomixovalo a nikdy ji to problem nedelalo. ☺

alisha118
autor
5. led 2017

Jinak mam nakoupene ze zdravé výživy . To by meli byt vsechny instantní ne?A ta krupicka ryzova?

leki
5. led 2017

S ryzovou zkusenost nemam, malej je alergickej (zatim) na ryzi. Jinak pomixovat ty vlocky muzes jen trochu, pokud mala zvladne kousky. Pokud ne, tsk na docela jemno. Ja to ovoce davam vzdy jen na dochuceni/doslazeni. Jinak ty vlocky jsou fajn i v presnidavkach, pokud si je udelas sama a budou moc ridky. Do te kase davam jen vody, umele mleko nemam, ale pokud ho mas doma, proc ne. Nekdy k tomu pridam i drobek masla uz. Kdyz blbe vychytam pomer voda/vlocky (oni naboptnaj) a je to moc ridky, tak to dohustuju instantni kasi, ted uz mam doma i mlecnou s umelym mlekem. Jinak ty dve pruhledny kase vypadaj instantni. Ja od nich mela kukuricnou. Ty prvni to budou mit urco napsany nekde na krabici, ale podle me budou tez urco instantni 😉

alisha118
autor
6. led 2017

Tak jsem vcera vecer delala ryzovou kasi od Nominal ze jsem dala 150ml vody prevarene do ni 6 odmerek kase a do toho 3 odmerky Um..a jelo ji to..ale v noci se casto budila..tak nevím 😕 jinak kdybych to delala jen s vodou, tak zas bude mit malo mleka za den. Ma jen v noci 150ml, pak rano 150ml a odpoledne 150-180ml no a v te kaši.

alisha118
autor
6. led 2017

A ty vlocky se mi vzdy povedou hodne řídke, takže ji do ovocne domaci přesnídávky dam tak jednu polévkovou lzici abych to zas neprehnala ale popravde to tam nebylo vubec cítit a mala mela stejne po 2 hodinach hlad..snedla toho tak 120.