Kdy jste do příkrmu začaly dávat vajíčko?

lucca2211
30. črc 2017

Ahoj holky, chtela bych se zeptat, kdy jste do prikrmu zacali davat vajicko, tedy spis asi zloutek a jak casto? A jaky olej do prikrmu pouzivate? Repkovy, olivovy a nebo kvalitni maslo? A davate do vsech prikmu nebo jen do masozeleninovych? 🙂 moc dekuji za komentare

nike2015
30. črc 2017

Ahoj, zkusila jsem vajíčko (resp. žloutek) asi v 7. měsíci, ale náš mrňous ho nesnesl (bylo to na něj asi těžké). Zvracel mi ho ještě v roce. Tak jsem to nechala být a jednou za čas kousek zkusila, jestli to nebude lepší. Takže klidně bych zkusila a uvidíš. Jinak jsem se orientačně držela jídelníčku z těchto stránek: http://www.kojeni.net/zavadeni-prikrmu.html
Ohledně oleje - dávala jsem, co bylo. I máslo. Dávala jsem trochu tuku do každého příkrmu, pomáhá to na trávení (hlavně u příkrmů s mrkví, takže vlastně u všech 🙂 ).

rousse
30. črc 2017

Mě sestra na dětském říkala vajíčko zkusit od půl roka, takže od půl roku jsem dávala celé vajíčko jednou za týden nebo za dva....malá s tím neměla problém - všeobecně neměla problém zatím s žádným alergenem. Olej jsem dávala olivový nebo ždibec másla....je to kvůli trávení, ale i kvůli vitamínům rozpustných v tucích.

letadlo13
30. črc 2017

Kolem půl roku jsem začala s vajíčky a dodnes je dost jí, má je rád. Hlavně bílek, žloutky jedině v něčem, samostatně je nejí, do zeleninové polívky a na brambory dávám máslo (10 měsíců).

linee
30. črc 2017

Zacala jsem zloutkem kolem 7.mesice,bilek az po roce. Ze zacatku prikrmu jsem pouzivala vyhradne maslo (stejne ho staci malinko).Kdyz se dcera rozjedla,tak pri vareni slunecnicovy olej.Po roce stridacka slunecnice,oliva,maslo. Pro mne byl ten zlom tedy rok.
Olej se dava na lepsi traveni,davala jsem jenom do obeda.K ovoci mi prisel zbytecny,stejne jako u zrnnych kasi.Na ty jsem ale obcas kapla maslo,at to jde lepe do krku;)

lucca2211
autor
31. črc 2017

Dekuji holky za komentare, my mame ted pet a pul mesice. Zaciname pomalicku. V tydnu budeme zkouset mrkvicku s bramborem, ryzi s dyni a tak 😉 zeleninu mame uz skoro za sebou a bez problemu 😉 tak jeste vydrzim az se poradne rozbasti a zkusim zacit davat vajicko a olej s maslem. Chci se jeste zeptat, kase davate vecer? A od kdy a jake jste pro zacatek zvolily? 🙂

msimankova
31. črc 2017

@lucca2211 ja jsem davala od cca 5. mesice par lzic kupovane kase do vecerniho mleka (nekojila jsem), kasi jako takovou dcerka nikdy nejedla, ted zas zacnu zkouset nejake domaci az v 16 mes.

ladyhacek
31. črc 2017

kdy přesně už nevím - nejdřív zelenina, pak k tomu maso a pak ten žloudek - 1x týdně msíto masa (3x týdně maso a 1x týdně vajíčko)
dávala jsme řepkový olej (ten normálně používáme) masozenina či zelenina, do bramborové kaše jsem dala normálně máslo.
Teď používám buď olej nebo máslo

kerol2016
31. črc 2017

Ahoj, já dala žloutek v půl roce a do teď (10.mesic) dávám cca jednou za 10 dní, většinou ke špenátu a čočce ,že to tak jim taky 😀 a malé moc chutná ,žádná reakce na nic nebyla. Olej dávám z DMka speciální do přikrmu a nebo ždibec másla,to je jedno a jen do maso zeleniny při obědě.

barchen
31. črc 2017

@lucca2211
Dala jsem v půl roce, vařený žloutek k zelenině (myslím, že brokolice nebo hrášek) a dávala jsem tak 1x týdně až 1x za 10 dní, záleží, jak jsem dávala maso. Bílek jsem zatím nedávala, protože malá měla AE, kterého se úspěšně zbavila. Olej používám lněný z DM, pak kvalitní olivový, co mám i pro nás, pak normální slunečnicový ale také máslo, třeba k bramborám, nebo k zelenině kde se mi víc hodí máslo než olej.

ela90
31. črc 2017

http://www.alergieimunita.cz/2012/05/16/prevenc...

My jsme se s tím moc nemazaly a malá ji všechno krásně a bez problémů. Začali jsme pomalu od 4 měsíců. Odkaz opravdu doporučuji. Mám ráda když jsou informace "vědecky podložené".

wampzee
31. črc 2017

Od půl roku žloutek, bílek zkouším teď téměř v roce opatrně. Do kaší je výborné kakaové máslo. Doporučuju. Ale u nás se jedí kaše ke snídani, takže kousek toho másla přes den vybehá 🙂

barchen
1. srp 2017

@ela90 Zajímavý odkaz...Děkuji.
Malá je taky jedlík, dostává toho mnoho ale opatrná jsem začala být, když jí vyrašil AE. Ale myslím, že to nebylo z jídla jako takového ale z toho, co v tom jídle bylo, o čem jsem nevěděla.

netopejr
3. srp 2017

Vůbec nevím 😆 Proste az chtějí jist, tak ji s nama, z toho, co jíme my. Nekdy po roce, beztak. Olej olivový. Maslo klne.bOstatní používám jen do peceni, z toho je blbe i mými žaludku. Kašema je necpu, vyjma toho, kdyz mame.my - doma vařenou - ryzovou ,jahlovou, polentu, ovesnou. Tu a tam. Dite bych umelotinama z obchodu rozhodně nekrmila, natoz každý den, zamíchat nějakej instant, to neni normální jidlo. Zvlast ted je spousta lepsich veci. Pokud kojis, nemusíš resit, kolik čeho sni. Každý dite ji trochu jinak - vek, kdy začne, množství i sortiment 😉