Kdy jste začli jezdit s mimčem na delší cestu autem?

pesinka
6. říj 2015

Ahoj chtela jsem se zeptat kdy jste začli jezdit s mimčem na delší cestu autem.Jde mi o to,že máme rodinu na Slovensku a chteli bychom za dva tri tydny vyrazit coz by malemu bylo 6-7 tt. jedna se o 2,5 - 3 hodky cesty.Tak me zajima vas nazor a zkusenosti.

zitova
6. říj 2015

My sme isli s malym prvykrat 3 hodky autom ked mal 4,5 mesiaca. Skoro cele to prespal, ale raz sme po 1,5 hodine zastavili na kojenie a prebalovanie a aby sa trosku ponatahoval.

karlajasmine
6. říj 2015

@pesinka já mám termín začátkem listopadu a chceme jet na vánoce k rodičům, taky cca 3h v aute..porodni asistentka mi říkala, že by to melo byt ok, ale že vyhýbat se nemocným lidem a davum a v tom autě dělat hodně pauz..jestli má někdo další zkušenost tak si je taky ráda přečtu 🙂

petrinda
6. říj 2015

My v 8-mi týdnech cestovali také na Slovensko, cesta cca 6 hodin a vše OK. Spal téměř celou cestu.

kattyd
6. říj 2015

V 8 týdnech jsme je-li cca 2 hodiny na chalupu, celou cestu prospal. Ve 2,5 měsících na Slovensko cesta cca 3,5 hod. 2 x jsme stavěli nakojit, jinak cesta pohoda. Pozor ale na Slovensko mimčo musí mít občanku nebo pas, tak aby jste stihli vyřídit. Já byla s malým vyřizovat v 6 týdnech a focení tak malého mimča bylo dost náročné.

jitavrtule
6. říj 2015

Můj názor - s menším mimčem je to snazší než s větším děckem. Pokud nemá problém s cestováním autem, pak necelé 3 hoďky cesty nejspíš beztak prospí. My jezdili a jezdíme hodně, malá v autě vždy bezpečně ztuhne. Poprvé na delším výletě byla když jí byl týden - jeli jsme na grilování ke kamarádům a skoro u nich zjistili, že nemáme zavinku (a byla docela zima), tudíž jsme to obrátili a jeli znovu dom a tam....takže se to protáhlo na skoro dvě hodiny cesty. Největší trauma jsme z toho měli my, rodiče, malá to komplet celý prochrápala (včetně naší první hádky o to, kdo je horší rodič a kdo tu zavinku nevzal 😉 )
Ve třech a půl měsících jsme byli v Chorvatsku, cesta 14 hodin, malá to dala opět jak nic, akorát jsme víc stavěli a jeli na noc. V noci spala, přes den si pak i hrála s hračkama. Když bude plakat tak holt zastavíte-přebalíte-nakrmíte-necháte chvíli protáhnout na bříšku..
Uvidíš jak se zaběhnete, až budete mít prcka doma - není od věci to případně naplánovat tak, abyste jeli v době, kdy i doma většinou spinká (tj. vyrazit později večer nebo hodně brzo ráno).

pesinka
autor
6. říj 2015

@kattyd aha no vidite to jsem ani nevedela dekuji

pesinka
autor
6. říj 2015

dekuji za odpovedi.ja si taky myslim,ze to prospi.

blanka.k
7. říj 2015

@pesinka Přes 3 hod. autem ve 3 měs.na dovču.... Přes 3 hod. MHD + vlakama ještě v 6nedělí 😀 Rozhodně to bylo tehdy snažší než z dítětem 2roky a víc 😀