mam 3 mesicni holcicku a je moc sikovna,pomalu se zacina zvedat do sedu ( pritahuje se bud v sedacce nebo v lehatku) strasne rve v kocaru,kdyz ji tam dam,protoze se ji nechce lezet.je to cim dal horsi. a dlouho trva nez se unavi a usne.
dneska jsem cvicne prestavela kocar na sportak (da se uplne polozit ) a nechala ji v nem "sedet".libilo se a nervala,mela vyhled.
zda se mi to ale prilis brzo.kdy jste menili z hluboke korby na sportak?myslite,ze to muze necemu vadit?
Je normální že se ve třech měsících přitahuje do sedu, to děti dělají, ale napřed musí lozit a pak bude teprve stabilně sedět se zpevněnými svaly kolem páteře.
Brzké posazení vadí hodně. Poradím Ti jediné - neposazuj ji - neukazuj jí tuhle polohu, když ji nosíš, tak bříškem dolů na lokti, nebo opřenou o Tvůj hrudník břichem. Neotáčej si ji k sobě zádama a neposazuj si ji na klíně. Je ještě malinká. Obecně se hluboká korba mění v 6měsících. Pokud je dítko příliš velké, tak dřív, ale když se vleze do hluboké korbičky, tak není důvod žádný... a určitě dřív než v 6měs a lépe později se dítko posazuje-podepírá do pololehu..ani ne do sedu.
Myslím, že plače protože není tolik unavená, zkus prodloužit dobu bdění , hrajte si a do kočárku ji dávej opravdu až na spaní.
Je jasné, že se jí líbilo, když měla výhled...ale šiješ si na sebe bič...pokud bude mít tuhle polohu zadarmo nebude chtít lozit a taky chození se opozdí...je to zbytečný zásah do přirozeného vývoje.
To je teda hooodne brzo - osobne bych to nedelala, prece jenom je jeste zima, fouka, v korbe je mimi vic chanene, sedet sama urcite neumi - bud ji dej v kocarku na chvili na brisko at se zabavi, pak az na zada na spani..
pokud mas polohovaci korbicku tak do pololehu jsme davala malyho nekdy na 5 - 6 mesicich a sportak jsme dali nekdy v 8,5m
a to mame fakt akcni ditko...
my teĎ v 7 měsících, mám ho do lehu, ale klidně by ještě měsíc vydržel
Ale taky záleží jak máš velkou korbu. Kamarádka dala malýho ve 4 . měsících do sporŤáku, do hlubokého si ji bohužel nevešel
TAk jí zkus dát do kočárku na břísko a sundat střechu, aby viděla ven, určitě to bude lepší než posazovat. Do sportáku jsem šli v 7 měsích, ale pořád byl v leže, protože malý sám neseděl, pololeh jsem dávala, až když seděl sám.
A co zkusit šátek nebo ergonomické nosítko? Miminko tam má podepřená zádička, může koukat podle libosti a až je unavené, tak opře hlavu a usne. Náš kluk v kočárku nebyl už měsíc, protože taky šíleně řve, že nic nevidí.
Sem začni psát odpověď...
Odešli
Obavam se, ze je brzy, ze by si mohla poskodit zadicka...pokud se uz opravdu pritahuje, jak rikas, a v leze ti nevydrzi, dala bych ji aspon do polelehu, ne do uplneho sedu. To by mela az se sama posadi.
Ja menila az kolem 8-9.mesice.