Kdy se dítě otočilo samo na záda?

gabrieka
14. črc 2016

Ahoj holky, potřebuji radu. Nechci být histerická matka, ale malý má 9 měsíců a na zemi se neotočí z břicha na záda, na posteli mu to ale jde. Ze zád na břicho bez problémů a plazit se taky plazí. Myslíte, že bych to měla začít řešit nebo ještě chviličku počkat? Díky.

veritanas
14. črc 2016

Malý se otočil na záda koncem 7.mesice.. trochu jsem s ním cvičila, protože se nejdříve otočil jenom do půlky a zadek měl na podlaze, tak jsem mu vždycky pomohla se dootocit...a za týden mu to šlo...Zkus ještě počkat do 10.mesicni prohlídky..pokud se na posteli otočí.. myslím, že mu to půjde i na zemi..

zlatkavlk
14. črc 2016

@gabrieka ahojky, dcerka má taky čerstvě 9měs a je to stejné jak píšeš, na bříško se otočí v pohodě (pořád!) ale zpět to nezvládne, jen na měkkém povrchu na posteli, občas se zapomene a překulí se na zemi (pěnové puzzle) a ťukne se do hlavy, tak je pak z toho úplně vykulená co se stalo... taky to zatím neřeším... jo a plazí se mi pozadu 😀

gabrieka
autor
14. črc 2016

@zlatkavlk u nás je to přesně taky tak, když se otočí na puzzleti tak s ťukancem do hlavy. Mně jako někdy přijde, že je spíš pohodlný 😀 než, že by to neuměl 🙂....Uvidím, jak na tom bude než půjdeme na tu 10.měsíční prohlídku.