Kdy vám začaly děti spát celou noc?

5. led 2025

Ahojky,
Zajímalo by mě, v jakém věku začaly vaše děti spát celou noc? Začínám být trosku zoufalá, tak přemýšlím..
Syn spinkal paradoxně od narození do cca 4 měsíců od 22-8:00 vkuse , dokud byl pevně zavinován.
Pak už začalo bříško, přetáčení, atd. Teď už stojí a pohybuje se kolem gauče (8,5 měsíce) ale neustále vstávám min. 2 za noc .
Když je nemoc nebo zoubky je to co půl hodinu…bez paralenu, nurofenu.
A tak si říkám, kdy se opět vrátí období kdy spinkal jako miminko celou noc? 😳🤷🏼‍♀️

azanka
5. led 2025

První asi v pěti letech, druhýmu je pět a dost často přijde. Takže tak 😅

hennrietta
5. led 2025

Dcera se skoro do 2 let budila minimálně 1 - 2krát za noc. Do roka rozhodně častěji.
Teď jsou jí 3 a většinou prospí celou noc, když nepočítám nemoci.

megi89
5. led 2025

Syn bude mít 7 let v březnu a pořád se budí... 🙈 🤣

autor
5. led 2025

No bože… 5,7 let… to bych si to šla hodit. Jako miminko krásně spinkal, tak snad si brzy vzpomene 😀🙈

cilkat
5. led 2025

Starší se kolem pěti let naučil, že když se v noci probere a nemůže usnout, zaleze si do obýváku k mobilu a nebudí zbytek rodiny... mladšímu bude na jaře šest a umí to jen částečně (neumí vyhodnotit třeba to, že pomoct mu se smrkáním není ve tři v noci moje priorita, když si kurník umí ten kapesník vytáhnout z balíčku sám!)

ada22
5. led 2025

Buzení 1-2 za noc je úplná paráda. Od tří měsíců do roka byla dobrá noc, když se vzbudily jen 4 x. Vypadala jsem jak zombie. Kolem roka se to zlepšilo na 2*3. Starší umela od tří let spát celkem celou noc. U mladší to bylo peklicko. Takže ta spala asi až do 7-8 let u nás v ložnici. Prostě potřebovala kontakt a vědět, že jsme blízko. Když jsme dělali různé pokusy s odsunem, tak se byla schopna třeba od druhé ráno budit co hodinu. Pak jsme rezignovali a jednoho dne se sama sebrala a šla spát do pokojíčku sama.

petulkadodo
5. led 2025

Ve čtyřech letech. První půl rok spal nádherně. Pak se budil po dvou hodinách, v době růstu zubů po hodině. To trvalo do 2 let. Pak se budil 2x za noc a opravdu až před půl rokem začal spát celou noc. Kolem toho druhého roku už jsem byla z nevyspání na mašli 🤷🏻‍♀️

lufinka90
5. led 2025

Jeden po 3.roce začal už jen křičet ze spaní a budí se cca každou třetí noc jednou(je mu 6🤣) a druhý když má dobrou noc,tak se vzbudí 2x ale zase vstává v 5🤣

pe_tu_ss_ka
5. led 2025

Starší kolem 4,5 let možná spíš k 5.. mladší se ještě budí..

kubesovaadelka
5. led 2025

Dcera pochopila pointu nočního spánku tak okolo druhého roku, do té doby bdělá okna třeba i 2 hodiny v noci. Teď spavá krásně, ale spím s ní od narození

jitkaabs
5. led 2025

Dcera bude mít příští týden rok. Zhruba od 5 měsíců se budila jen 1x za noc na mlíčko, cca kolem 4. ráno. A teď od začátku roku se už nebudí. Zatím. Ale vůbec to neberu tak, že to bude pořád. Vím, že se může kdykoliv změnit. A při růstu zubů to taky tak úplně není. Ale moje kamarádka je už rok a půl jak zombie. Malou uspává několikrát a pak se jí brzo budí. Jsem strašně vděčná za to, jak to mám. A obdivuju všechny mámy, co dokážou fungovat, i když jsou absolutně nevyspané. I když já kolikrát taky, protože v noci pracuji.

miriam1989
5. led 2025

Tak u nás co se týče nočního spánku, tak u dcery super od 6m spala celou noc. Když nebyli nebo nejsou nějaky trable spala/spí celou noc do teď. Samozřejmě když byla malinká do 1,5roku nám pomáhal dudlík pak jsme ho zrušili. Malej 10m (momentálně), je schopen prospat celou noc asi od 8-9m. Ale už dva měsíce se mu postupně derou zuby, takže jsou ty noci jako na houpačce jednou prospí celou noc a další noc ne. Ale je celkově v noci dost neklidný, takže tam sebou všemožně háže a to budí mě. Jinak malá od 4m na UM a malý kvůli alergii od 2m na UM. 👍

biciklissie
5. led 2025

Dcera spala od te doby, co jsem ji přestala budit na krmení, tedy cca od tří měsíců, sama celou noc. Porad jsem cekaka, ze to zmeni, ale uz je ji sest let a porad stejne, takze uzasne. A cca od tří je schopna čekat, až se probudí ostatní. Ale ona je asi opravdu vzácné dítě. Syn se od narození přes noc párkrát vzbudil a cca od roku do dvou let totální hrůza. V noci několikrát vzhůru i dvouhodinova okna, kdy byl vzhůru. Bez Um nebyl schopný znovu usnout a kolikrát ani s ním. Plus ráno dost brzo vstával. Když už jsem byla zralá na sebevraždu, tak se to samo začalo zlepsovat. Cca od těch dvou let už většinou spí celou noc.

squezy
6. led 2025

Mam dvojčata kluky,skoro 6 let a není noc,kdy by za námi aspoň jeden nepřišel do ložnice a neroztahovali se nam tady. V březnu čekáme miminko. Zvyknes si. Kluci byli rok kojeni, takže v noci kojení a vstávání. A ted behem vanoc poprvé vstavali treba v 6.45, což byla velmi příjemná změna oproti tomu,jak doted vstavali mezi 5 a 6 🙂 Hele, člověk si zvykne na všechno, už mi to ani neprijde a jsem radsi, když usinaji v 19.30 nez ve 22h a mam vecer klid na sebe a manzela, než aby mi tady radili do noci a rano spala do 8 😉

lti
6. led 2025

Okolo 2. roku, max se jednou poda dudlik. A ma klid ve svem pokojicku.

patypresdevaty
6. led 2025

Jsi vtipná :D Starší dcera poprvé celou noc v necelých 2 letech a pak z toho ještě dlouho nebylo pravidlo. To už jsem byla těhotná a tedy jsem se z různých důvodů budila i sama. Pak se narodil v jejích 2,5 letech mladší a zase se nespalo, ten začal spát sem tam celou noc už po roce věku (ale taky jen občas). No a od té doby se střídají období kdy jakž takž spím s horšími obdobími (teď je mladšímu pět a už víc jak měsíc vstává kolem půl šesté 😵 )

te_reza
6. led 2025

Bude ji devět a když ji náhodou donutím spát v pokoji,tak během noci stejně přijde do ložnice.

sarihy
6. led 2025

Starší ve 4,5M, mladší v 1,5R

me_druhe_ja
6. led 2025

Já vím, že to nemyslíš špatně,.ale vstávat ke kojenci 2x za noc je totální luxus. 😀 dcera od narození do roku nespala. Ani přes den, ani v noci. Přes den spala v kuse cca 30min, výjimečně dala hodinu, víc za ten rok asi 2x.
V noci se budila průměrně co hodinu na kojení, někdy i 2-3x do hodiny. Dvě hodiny v kuse spala tak 5x. Pak jsem ji odstavila a zhruba do měsíce začala spát pěkně. Ale i tak se v noci 1-2x probudila ještě nějakou dobu. Řekla bych, že tak od dvou let začala spát pravidelně celou noc (nepočítám nemoci, občasné zlé sny a tak).
Starší jako mimino spal dobře, po měsíci se budil jen 1-2x za noc, po roce spával často celou noc. Nicméně pak jsme vysadili antiepileptika a projevila se spánková porucha. Je mu pět a každá noc je loterie. Někdy spí krásně: 21-6:30, někdy usne v 22 a po 4 už je vzhůru a neusne. Někdy zase bdělá okna 2-3h, kdy se budí mezi 2-3h.....
Takže já jsem se vyspala naposledy tak před 4 lety, když ještě spal dobře a mladší nebyla na světě

autor
6. led 2025

No syn spinká v pokojíčku sám. Je na to zvyklý a vyžaduje to. Vlastně mi nikdy jinde nespí, jen ve své postýlce. Trochu prokletí, ale na druhou stranu fajn. Ale v noci se budí s pláčem, většinou dám čaj, dudu pohladím a spinká dál. To se děje tak 1-2x za noc. Když je nemocný nebo rostou zoubky tak je v noci i vzhůru a nejde mu zabrat jak ho něco bolí.

kokoska29
6. led 2025

Je mu devět měsíců, buzení 1-2x za noc je nádhera. Ted to nemyslím zle ale já pořád nechápu tu posedlost celonočním spánkem. Vždyť ani dospělí kolikrát nespí celou noc...musí na záchod, napít se, nebo ho vzbudí zlý sen, přelržená noha...cokoliv. Proč se to teda vyžaduje od miminek? 🤦
Každopádně dcera bude mít za chvíli dva roky a stále se budí 2-3 v noci. Někdy s velkým pláčem a je potřeba ji mazlit. Večer usíná ve své postýlce a kolem půlnoci když se poprvé vzbudí, tak ji přenášíme k nám do postele.

izz76
6. led 2025

Jen dvakrát za noc? 😀 mladší dcera se v tomhle věku budila x krát za noc. Naštěstí spala se mnou,takže vstávat z postele jsem nemusela. Budit v noci se přestala až když šla do školky ve 3 letech. Straší dcera byla lepší spáč,ale byla sova a spát chodila dost pozdě,taky posun až se školkou. Ja nespím celou noc nikdy,myslím ze sousta lidi nedokáže spat v kuse 8-10. Rozdíl je v tom,ze male dítě k usnutí potřebuje asistenci,vetsi člověk uz si poradi sám.

kleio
6. led 2025

Syn začal spát celou noc ve 2 letech (v devíti měsících se budil v průměru tak 4x za noc), dcera ve spí celou noc od 2 měsíců.

novacek21
6. led 2025

Já jen obdivuji, jak si to všichni pamatuji, mám doma batole a teda kdy se to změnilo si z hlavy nevybavuji. 🤣

mickey100
7. led 2025

Máme to podobně. My se taky namlsali, protože od konce šestinedělí spal celou noc. To se zlomilo v šesti měsícich, když začal být aktivnější na kolinkach, do toho rostly zuby a věčně bolavý břicho. Teď má 14 měsíců a vstáváme pořád. Taky minimálně 2x za noc. Já teda v noci kojím, takže většinou hned usíná. Když se zrovna zadaří a neusne rovnou, tak to nemá cenu zkoušet dřív než za dvě hodiny 🙈 takže naprosto rozumím a taky čekám, kdy si vzpomene jak dříve hezky spinkal 😂

angelinie
7. led 2025

Dcera spala celou noc od 2 měsíců, starší syn od 11 měsíců a mladší asi od 9 měsíců. Pak se ale začal v noci bude kolem 16 měsíců, tak jsme skončili s kojením a opět krásně spinkal celou noc ☺️

dohnalovic
7. led 2025

Obě děti od 17 měsíců spinkaly celou noc. Pokud teda není nějaká nemoc nebo je něco nebolí. Dcera skoro 8 a syn 6. Syn se občas v noci vzbudí když je skaredej sen, vyčurá se a přesune se k nám do postele.

belmonka
7. led 2025

Ja cekala nejaky horor a pritom to mate uplne normalni 🤣
Mne spal celou noc az ve 2 letech a 9 mesicich... Do te doby klidne 5x za noc vzhuru na kojenicko...

belmonka
7. led 2025

@izz76 presne...proste spat s detma a pak se to nemusi resit...🙌

lenkaee
8. led 2025

Cca od 2 měsíců, do té doby jednou 😂😂 ale zase skoro nespal během dne a od cca roku už před den vůbec nebo opravdu výjimečně