Kdy vyměnit vajíčko za autosedačku?

pettull
19. led 2015

Kdy je vhodne vymenit vajicko za autosedacku? Dcerka ma prave 8 mesicu a uvazji uz o vymene. Je sice drobnejsi, ale ted pres zimu, kdy ji dam kombinezu, tak mi tam prijde hodne stisnena. Sama si sice jeste sednout neumi, ale v sede uz vydrzi a autosedacku mohu trosku upravit tak, ze by uplne nesedela. Je uz se spravny cas?

blanka.k
19. led 2015

@pettull Není, dítě musí umět sedět samo a "pořádně", tj. nevyměňovat ani hned další den potom, co dítko začne samo sedět, počkat, až se pořádně "zpevní" 😉 Vajíčko je nejbezpečnější pro jeho páteř = je proti směru jízdy, takže nechat ji tam, co nejdéle to půjde. Syn měl v 5,5měs. 9kg, ale na výšku mu byla dobře až někdy do 10 měs., takže v ní byl dokud "výškově" nepřestala stačit (ale já auto nemám, takže v ní byl minimálně....ale i kdyby ne, jednám stejně). Pokud by ještě neseděl a "vyrost" z vajíčka, je jedinou správnou možností sedačka 0-18, která je proti směru jízdy... sklopit sedačku 9-18 do "pololehu" , co se tady občas radí, je u miminek fakt blbost... to jim pořádnou ochranu nezajistí, to jen ta sedačka proti směru jízdy 😉

martinakl
19. led 2015

Presne tak. Syn se sam posadil az v 11m,takze do roka jezdil ve vajicku. Jeste pockejte..

marecekavendulka
19. led 2015

@pettull vyráběji se i autosedačky polohovatelné do lehu,např,romer safefix.sice drahá,ale nejlepší pro děti,co ještě nesedí. kategorie 0-18. Naše malá se už do vajíčka nevejde. jezdíme daleké cesty a už minule plakala,protože tam byla jak sardinka,tak sme ji koupili polohovací.