Když není syn zavinutý tak se budí

barmo
11. kvě 2019

Dobrý den mám asi hloupý dotaz. Syn 1měsíc. Je zvyklý od porodnice, že má plínkou látkovou stažené ruce. Nechávám ho přes den klidně rozdělaného a to jde ale hrozně se škrábe v obličeji a v noci ho to máchání ručičkama budí dokonce. Chtěla jsem ho nechat i v noci rozdělaného protože s nadcházejícím létem ho stejně zavinovat nebudu jelikož by byl spocený a v bytě bude teplo. Ale bohužel bychom se nevyspali asi ani my a ani syn. Usnul a vzbudil se mácháním rukou. A pořád dokola....

rousse
11. kvě 2019

no tak ho zatím zavinujte a pak zkuste postupně odnaučovat. Já to tak dělala se starší dcerou - ta bez pevného zavinutí ručiček nespala, jakmile byla "na vánočku", tak chrněla i 3 hodiny vkuse. Od 2. měsíce jsem začala postupně zavinovačku stahovat míň, ručičky vytahovat postupně víc - trvalo to tak 14 dní plus mínus.... prostě postupně zvykat na volnější a volnější ručičky - když z pevného zavinutí necháte hned volné ručičky, tak je jasné, že je to budí - dcera tak nebyla schopná spávat ani přes den...

garfulka78
11. kvě 2019

@barmo Ja bych ho klidne zavinovala dal, nase mala tak spala do 4 mesicu, jinak neusnula a brecela, ted je ji 5,5 mesice a uz delsi dobu usne i bez zavinuti. Neter tak spala cca do pul roku a v lete byla zavinuta jen vaflovou osuskou a pod ni mela body s kr. rukavem a nemyslim si, ze byla spocena. Navic cca kolem ctvrteho mesice prestanou mit mimca ze spani takove ty trhave pohyby, ktere je vetsinou probudi.

pe_tu_ss_ka
11. kvě 2019

@barmo malého jsem zavinovala asi do 3 měsíce, a postupně přestala, protože ho to štvalo, ale musel si zvykat na to, že ty ruce má.. Ale takhle malé miminko bych v klidu svázala, aby se dobře vyspalo.. My měli péřovou zavinovačku a pak když z ní vyrostl, tak zavinovačky od swaddleme.. Když z nich dokázal ruce vydolovat, pak už jsem ho nesvazovala a jen přikrývám peřinou..

treasurka
11. kvě 2019

Zavinuj, až povyroste, sám se rozvine, neboj ;)

malenka3
11. kvě 2019

Vůbec se tím netrap a zavinuj, dokud dítě dovolí. Miminka mají silně vyvinutý tzv. Morouv reflex, který je zodpovědný za takové to trhání ručičkami. Vymizí to obvykle kolem 4. až 6. měsíce a spousta dětí lépe spí zavinutá. Já se bála, že dceru budu zavinovat do 15 😂, kvůli létu jsem jí koupila letní lehkou zavinovačku, aby se nepotila a jako na potvoru jsem se trefila zrovna do období, kdy ji to přešlo a byla v ní dvakrát a naučila se spát už bez ní.

barmo
autor
11. kvě 2019

@treasurka no on už teď někdy chytne nerva a ty ruce prostě dostane ven ikdyž je utažený😄

barmo
autor
11. kvě 2019

@malenka3 my zavinovačku jako takovou už nemáme protože byl spocený. Ale zavinuju mu ty ruce do plínky a fakt spí v klidu. Jinak se budí no. Ale v létě to bude asi síla. V bytě bude vedro a ještě ho svazovat ....

dora13
11. kvě 2019

Mas malinke miminko, ktere se meni kazdy den, nema cenu v kvetnu resit, co bude v lete. Mozna uz zavinovani nebude vyzadovat, a pokud ano, tak poridite bambusovou zavinovacku a zas tak se potit nebude🙂

malenka3
11. kvě 2019

@barmo mrkni na tohle https://zavinovacky.heureka.cz/summer-infant-za... ty jsou na léto. Třeba ho to přejde dřív, než přijdou vedra, uvidíš.

barmo
autor
12. kvě 2019

@malenka3 děkuji

merope
12. kvě 2019

Neřeš, co bude v létě - jinak mně vysvětlovali na neonatologii, že pevné zavinutí je uklidňuje, protože jim připomíná prostředí v děloze. To měl zavinutí rád, teď ho často nechám usnout úplně nepřikrytého nebo deku jen přes bříško a pak ho zakryju, protože prostě "musí" kopat nožičkama, jinak křik. Je rozený koncem února ve 33tt, takže vlastně bio má 2,5 měsíce, korigo tak 3 týdny. Na břichu se posouvá a taky chce volnost. A pak vyčerpáním usne a začne mrznout, tak ho musím (opatrně 🙂 protože jinak se vzbudí a chce zase kopat 😀 ) přikrýt. Raději ho víc oblíkám, ať se přikrývat vůbec nemusí.

merope
12. kvě 2019

Jo a ještě k škrábání - pořiď mu rukavičky. Ten můj mrňous si je teda často shodí, takže teď už má zase drápanec na nose, ale aspoň jich má míň 🙂.

barmo
autor
12. kvě 2019

@merope mame a vydrzi mu tak 30 sekund

gracinka7
12. kvě 2019

Starší se narodil v prosinci a byl zavinovany skoro do roka. Mladšímu je 9 měsíců a zavinujeme stále. 😉 Tvoje miminko je malé, dej mu čas. 😉

merope
12. kvě 2019

@barmo Dlouhé rukávy? Jinak já dávám rukavičky přes rukáv a dost to přes sebe přetahuji - takže jedna zpravidla vydrží i dýl. Před tím byl podrápaný o dost víc. Jo a nehtíky stříháme tak 2x týdně.

novgan
12. kvě 2019

@barmo klidne zavinuj, ja tak zavinovala syna do roka. Teda jak byl maly v zavinovaccea pote jak uz bylo leto mel 6 mesicu tak do meho satku z bavlny. Nedokazal spat nezavinuty a to i tak spatne spal v noci. Odnaucili jsme ho to az nedavno.

martiina_k
12. kvě 2019

U miminek to dělá silný Moorův reflex. Určitě zavinuj tak dlouho, jak to miminko bude potřebovat. Vůbec se toho neboj.