Knihy o rodičovství, máte tip?

vendicka
13. dub 2016

Ahoj holky, máte tip na nějaké opravdu dobré knihy o výchově a starání se o miminko? Mám doma 2měsíční mrně a ráda bych si přečetla o tom, jak ho zabavit, jak si s ním hrát, jak mu nastavit denní režim, jak s ním komunikovat, učit ho atd. Na netu je obrovská nabídka, tak prosím napište, jaká kniha vám pomohla, byla poučná a jsou tam třeba i praktické návody. Díky moc 🙂

kajalka
13. dub 2016

@vendicka Hodně přínosné pro mě byly vychováváme děti a rosteme s nimi, děti a pět jazyků lásky, Najděte si svého Marťana, Cesta ke šťastnému dětství - ty 2 rozhodně doporučuju.

lv
13. dub 2016

Respektovat a být respektován

evulina77
13. dub 2016

Princip kontinua

konekokira
13. dub 2016

@evulina77 Koncept kontinua 🙂 také doporučuji

kaccistar
13. dub 2016

Michaela Tilton S láskou i rozumem.

vendicka
autor
14. dub 2016

A co takové ty "encyklopedie" typu Velká kniha o rodičovství apod., je to užitečné?

sara84
14. dub 2016

Od Kiedronove- Rozvijej se detatko. A encyklopedie ne, za me neuzitecne

malva
14. dub 2016

Cesta ke šťastnému dětství je výborná pro začátek a potom určitě některá z knih o respektující výchově, např. Respektovat a být respektován nebo Vychováváme děti a rosteme s nimi. Koncept kontinua za mne nedoporučuji. Sice se tam dají najít podnětné rady pro výchovu, ale člověk se musí prokousat balastem autorčiných zážitků z pobytu v komunitě domorodých obyvatel, kterou si ona úplně idealizuje a na základě velmi krátké návštěvy konstruuje pseudovědecký koncept kontinua - teorii celého světa, bez důkazů a systematického bádání.

panickatlamicka
14. dub 2016

@vendicka encyklopedie ne-e. Byvaji tam casto spatne rady,napr. posazovani miminka,estvil a pod.

tofife
15. dub 2016

Super je knížka Pohodoví rodiče, pohodové děti, nedám na ni dopustit. Psaná českou dětskou psycholožkou pěkně prakticky, jasně a hlavně v souladu s českým prostředím.