Kočka se bojí miminka

summer29
1. pro 2016

Dobrý den,
mám dotaz, který je v souvislosti s miminkem a kočkou. Kočku mám tři roky. Žije jen v bytě, nikdy s ní nebyl problém, není kastrovaná. Mám čtyřměsíční dceru, kočka si jí nevšímá, spíše se bojí. Problém je, že co jsme si přinesli miminko domů je kočka neustále v říji. Čekala jsem, že jí to přejde jako vždy po týdnu, ale trvá to celou tu dobu. Veterinář řekl, že po kastraci se zklidní, ale kastrace může být prý provedená až kočka v říji nebude. Už je to celkem na hlavu, kočka neustále volá, jistě se trápí, do toho budí malou a aby toho nebylo malo počurala (označkovala) nám gauč... Proto se ptám, zda nemá někdo podobné zkušenosti a jak to řešit? Předem děkuji za jakékoliv rady!

vrabcak0007
2. pro 2016

Ahoj, zkusenosti s timto presne nemam. Ale kocky mam spousty let a zaujalo me to. Jen me napadlo, nabidl ti veterinar neco na zklidneni kocky? Ta rije mohla byt spustena jak stresem, tak proste priroda rozpoznala mlade a spustila vlastni hon za nimi...co zkusit nejake tisici prasky (jako v pripade cestovani nebo silvestra)...nebo nam u jedne starsi kocicky po stehovani (zacala byt agresivni a prestala chodit do zachudku) pomohly kocici feromony ve spreji..trvalo to asi 3 tydny, ale zklidnila se..treba by to pomohlo a pak s ni sup hned na kastraci..

anaon
2. pro 2016

Kočky se kastrují i během říje, jen je to více rizikové kvůli většímu prokrvení orgánů. Říje se dá taky uměle zastavit, buď injekcí nebo antikoncepčníma tabletkama. Žádný z těch způsobů není samozřejmě ideální, ale pořád lepší, než abyste se vy i kočka takhle trápili. Chtělo by to poradit se s veterinářem a pokud vás odbyde, tak si najít jiného.

summer29
autor
2. pro 2016

Děkuji Vám moc za rady! 🙂 Určitě se znovu zkontaktuji s veterinářem a popřípadě se obrátím i na jiného. Snad něco pomůže a budeme mít klid my a hlavně Rozárka (kočka). Hezký večer.

hojda
2. pro 2016

Co zkusit nějaké homeo, dává se i zvířátům.