Kojení na střídačku - nezmizí mlíčko?

brigule
5. dub 2013

Ahoj, po 2,5 měsících po porodu nám konečně začlo fungovat kojení 🙂 momentálně to funguje tak, že malej pije z jednoho prsu dokud nemá dost. Při dalším kojení dám druhý prso a malej pije zase dosyta. Kojím zhruba každé 4 hodiny, takže to vychází 6x denně, tj 3x denně z každého prsu. Po porodu mi porodní bába říkala, že prsa musí být stimulována minimálně 6x denně, aby nezmizelo mlíčko. Když je ale u nás stimulováno každé prso jen 3x denně, nemůže to ohrozit tvorbu mlíčka?

napolitano
5. dub 2013

Ahojky,já jsem stejným způsobem odkojila všechny děti,poslední stále kojím,o mlíko jsem nepřišla a zatím mám odkojeno 7,5let.Počkej chvilku a prcek si řekne o víc,budeš dávat obě,jelikož bude mít velkou spotřebu.

brigule
autor
5. dub 2013

během těch 6ti hodin klidu mi prso pěkně ztvrdně a někdy z něj i teče. Nevím, jestli by nebylo lepší dát prsa půl na půl, aby nebyly tak nalitý. Ale ta porodní bába mi jednou říkala, že zkušené matky kojičky kojí tak, že jedno kojení=jedno prso, že prej to mlíčko co přijde později, je právě to nejlepší.

vendullka
5. dub 2013

Ahoj, já tak kojila obě děti, druhé vlastně ještě kojím a žádný problém s tím že by se mlíčko ztrácelo jsem neměla. Asi tak do 4m jsem jedno prso musela někdy trošku odstříkat, aby nebylo přeplněné a samo moc neteklo, ale pak se to samo upravilo a bylo to ok🙂

napolitano
5. dub 2013

To je pravda přední mlíčko je na žízeň a zadní na hlad,jestli ti prso tvrdne,tak odstříkej a dej si zamrazit do mrazáku,bude se hodit,když budeš muset odskočit,může být v mrazáku 6 týdnů(napiš si na něj datum 🙂.Když ti ztvrdnou moc,můžeš dostat zánět,auuuu,díky odstříkávání o mlíčko určitě nepřijdeš.

lv
5. dub 2013

já myslím, že to děláš dobře..když by jsi kojila z obou, bude se dělat mlíčka víc, max bych odstříkala, trochu, pokud by tě to bolelo, samo odtékalo. Nasysly si zásoby do mražáku.

napolitano
5. dub 2013

@lv moje slova 😀

brigule
autor
5. dub 2013

díky moc, tak jste mě uklidnily 🙂 je nepředstavitelné, že mrňous vycucne 150 ml (prej tolik pije, a snad i 190ml ve věku 2,5m) a že mu na to stačí jen jedno prso a že se mlíčko zase dovytvoří. To se tělo pěkně namaká 😀 Vždycky jsem měla malý prsa a teď co kojím tak mám asi tak "normální velikost". Že se do nich toho ale vejde! 😝

napolitano
5. dub 2013

😀 😀 mlíčko se dělá i během kojení a pak že nemůžem zhubnout 😀

tymothy
5. dub 2013

Stejným způsobem jsem odkojila obě děti - nějak to tak vždy přirozeně vyplynulo a vyhovovalo nám to. Ber to tak, že každý je individuální a vyhovuje mu něco jiného. 😉

paaajuska
6. dub 2013

Taky jsem s tím něměla problém a měli jsme to stejně🙂 Tak ať se daří🙂

lucyvivien
7. dub 2013

ja som kojila len na striedačku a uspešne 2 roky ( potom som kojenie už stopla ) 🙂