Kojím 3letého. Je tady někdo, kdo kojil tak dlouho?

25. kvě 2020

Ahoj,
Mám syna v červnu mu budu 4 roky a pořád kojim, malý jí normální jídla co vařím. Přesto kojim tak 4×5 denně, je to krásný pocit,navíc malý kojení miluje a vždy se nato těší. Ale před pár dny se mi stalo že ke mě přišla kamarádka se svými dětmi. A mi s malým jsme zrovna měly čas na kojení, tak ke mě malý přišel, a řekl mami ja chci mličko. A kamarádka na mě koukala jako na blazna ale neměla nějaké poznámky, ale její děti snad dostaly záchvat smíchu 🙄. Začali si dělat srandu, a malý s brekem utekl, když odešli tak pořád brečel že chce moje mličko. Tak jsem ho sice nakojila .Ale jelikož příští rok nastupuje do školky a bude tam i dítě kamarádky mám strach aby si z něho všichni nedělají srandu. Takže od kojení odstavim měla jsem sice v plánu počkat až nebude chtít dítě ale takhle to bude lepší. Je tady někdo kdo kojil tak dlouho jako ja? Nebo jsem exot, co nato říkali lidí ? A jaký byl odstav ?

lstuchlova
25. kvě 2020

Když se ptáš, tak mně jako exot přijdeš z několika důvodů. Ale kdyby ses neptala, je mi to uplně jedno.

nazka
25. kvě 2020

@lstuchlova protože je to klasický troll 🙂

autor
25. kvě 2020

@lstuchlova 🙄,ja se ptám maminek které kojili tak dlouho jako já. To s tím exotem byla řečnicka otázka, ale od takového člověka jako vy rozum ani nečekám.

autor
25. kvě 2020

@nazka máte děti?

loylii
25. kvě 2020

Vís i sama, ze kojit 4 letého není normální, tak proč se tady ptáš, dostaneš jen negativní odpovědi. Zavolej zítra své dětské lékárce, za nemůžeš syna odstavit. Ona ti jiste poradi. A ano, normální to není. A navíc pokud má za měsíc 4.narozeniny, napsala bych, kojim 4 leteho. Ne 3 leteho😉

lstuchlova
25. kvě 2020

Člověka jako já? 🙂)) Nemít rozum, beru si to osobně.

autor
25. kvě 2020

@loylii a představte si tady dole pod mou dizkusi jsem našla dizkusi kde matky kojili i déle než já. Škoda že jsem to nenašla dříve, aspoň bych nestracela čas s blbcí který si myslí že když někdo něco dělá jinak je exot 🤦‍♀️🙄.

sangina
25. kvě 2020

dobrý večer..tak se mi zdá,že takzvaných pitomců je tu víc..klidně kojte...já odstavovala hodně dlouho po 4 roce...a jen do chvíle,než se mi kluk vrátil ze školky s těžkým zápalem plic ..krom antibiotik si přivlastnil má prsa a hltal.Žádná nemocnice se nekonala..bylo mu něco přes 5 let..komu se to nelíbí,necht to napíše slušně...bez urážek...sama víte,co je pro malého nejlepší

lutu11
25. kvě 2020

Hele takhle. Vetsina ženských určite ,,dokoji,, tak do 2 let. Osobné neznám nikoho, kdo koji dele a pro vetsinu spolecnosti je nenormalni kojit takto staré dite. Ale. Ja sama moje 3 lete kojim - jenom navecer a rok SE snažím odstavit. Od ditete vim, že granko ji chutná líp, než moje. Že ju mliko porád tece. A ,,potrebuje,, to jenom na pár minút aby usla. Když nedám, tak máme opravdu velky brek, že nemuze usnout. A jinak je to šikovná holka, upovidana, do školky chodi. Akurát jsem ju rekla ať si nechá pro sebe že má Z prsu mliko, že už je velka holcicka, že už to mliko nepotrebuje.

calvac
25. kvě 2020

Neres, ja kojila dva roky. Nekteri v okoli schvalovali, jini si tukali na celo. Proc by nebylo normalni, ze kojis ctyrleteho? Koj si podle sebe, svych pocitu. Na okoli se vyprdni. Odstav byl u nas v poho. Reklo se, ze mleko neni a musi se koupit. Syn to pobral, nevztekal se, parkrat zkusil, ze chce mliko, ja rekla, ze neni. Po par dnech si nevzpomnel.

iren_nmu
25. kvě 2020

Já jsem kojila první dítě do 3r a 3m, je to úplně normální. Dcera začala chodit do školky v 2r a 10m, tak vzdy v šatně na rozloučenou pila mléko a nikdo nám nic neříkal a nesmál se tomu. Je to vaše věc a vašeho dítěte.

neomenia
25. kvě 2020

Tady na MK ohledně dlouhodobého kojení dostaneš bohužel spíš sodu, než podporu a pochopení. Tak není to úplně standardní, ja si to neumím osobně predstavit, kojit čtyřletého, ale je to každopádně tvoje věc a nic, za co by ses měla stydět. Mrkni na FB dlouhodobe kojení, tam najdeš spoustu podpory. Spousta maminek kojí do samoodstavu... S kamarádkou to zkus probrat, že tě to mrzelo, a pokud není trubka, tak to pochopí a svým dětem to vysvětlí
...

autor
25. kvě 2020

Holky děkuji! Za vaše zkušenosti, konečně mi odpověděli ty maminky kterých jsem se ptala.

nazka
Autor odpověď smazal
Zobraz
nazka
25. kvě 2020

Mám dvě děti.
Upřímně jsem myslela, že je to troll. Ten tu vždy záda téma, kde se akorát všichni porafou a toto je tomu podobné. Když kojis tak dlouho, tak máš k tomu sve důvody a těmi se rid a na ostatní kašli. Co je normální nebo nenormální, je fuk. A můj názor tu psát nebudu, o to tu nejde. Kdo v tyhle společnosti určuje, co je normální? Spíš je blbý, že si tím nejsi jistá..

nazka
25. kvě 2020

A ještě dodám, že ten troll je vždy anonymní.. Takže asi tak ☺️

jasmina1992
25. kvě 2020

Ahoj, já kojila 2 roky a 5 měsíců nelituji nestydím se... ❤️

sudylichozrout
25. kvě 2020

Uz zas? To te to trollovani porad jeste bavi, kdyz uz jsi tak provarena? Ze se na to nevyseres...

kosi_cek
25. kvě 2020

Já kojím, syn taky brzy oslaví čtvrté narozeniny, neřeším to, konec s kojením jsem ještě u žádného z dětí nikdy neplánovala, zatím jsem tedy k němu dozrála vždy spíše já, než dítě, je pravda, že jeho kojím zatím opravdu nejdéle, ale zároveň cítím dost oporu, mám více informací a nebojím se přiznat, že nám to vyhovuje.
S tím postojem dalších dětí je to fakt zvláštní, alespoň mé děti svůj postoj ke kojení velmi rychle po odstavení v sobě převrátily ve stylu, že je to něco fuj nebo nevím (kojené do 2-3.let), přitom ještě krátce před tím se v tom rochnily, samozřejmě občas slýchaly nějaké narážky např. od babiček a tak,...Nevím, čím to je, jestli je to taková obrana, ale každopádně by to vysvětlovalo i ten celkový postoj společnosti, aneb když se nekojím já, tak to není normální a nevím co 😂

Kojené děti nemají na sobě žádné stigma "kojenosti", prostě normální dítě, takže myslím, že ani u vás to děti ve školce nebudou za tak dlouhou dobu řešit, když jim to nebude nic připomínat, takže nevidím důvod zrovna kvůli tomu odstavit, spíš to dělat soukromněji. Můj syn už do školky normálně chodil a veřejnost má taky štěstí, že má pro kojení speciální batolecí výraz, takže leckomu nemusí ani dojít, o co mi to vlastně říká, že by chtěl pokud na to s ním někdy dojde řeč mezi ostatními, tak jsou uchráněni konfrontací situace, která jim není zřeba příjemná a td. 😉

zelenaesmolda
25. kvě 2020

Nez zacnes nadavat ostatnim do blbcu tak si oprav hrubky,trolle 🙂

takyjedna
25. kvě 2020

Kojila jsem sice,,jenom" dva roky, ale i o delsim kojeni si nemyslim nic spatneho. Každého vec🤷‍♀️ Jenom bych si to u takhle velkeho ditete nechala do absolutního soukromi a nerikala nic ani nejlepsi kamaradce. Staci si precist místní komentare...
Jednou jsem cetla hrozne zajimavy clanek o kojeni. Ze kdyby lidi vubec neresili, co je jeste spolecensky ,normalni' a prijatelne a v porovnani s kojenim mladat u jinych savcu versus délka zivota, tak by bylo bezne kojit dite az do jeho 7 let.

martiniquest
25. kvě 2020

Je mi uprimne lito toho maleho, ze se mu smali kvuli kojeni. Nase desne pokrokova spolecnost povazuje za normu nutrilon, ne prso. Je mi z toho smutno. Ja sama kojila do 22m. Prestala jsem proto, ze jsem byla tehotna a jednoho vecera me pri kojeni zacalo bolet bricho, a to jsem si rekla, ze koncim. Jenze jsem nerusila, ze je plod mrtvy a spousti se potrat. To je jina story. Nebyt toho, kojim dal. Mam kolem sebe spoustu zen (podotykam, ze same vysokoskolsky vzdelane), ktere koji do 2 let minimalne, spis dele. Pripada nam to vsem zcela normalni. Co mi ale vadilo, ze to vetsi dite dela s prsem hrozne hovadiny. Takze jakmile se nekojil a jen zuzlal a cucel po vsem kolem, prso jsem vzala. Dlouhodobe kojici zenu nepovazuju za exota, ale naopak pred ni smekam.

martiniquest
25. kvě 2020

A musim rict, ze u teto diskuze je mi absolutne jedno, jestli je to troll nebo ne. Naopak jsem rada, ze se ukazuje charakter mistnich dam a jejich odsuzovani neceho, co pro ne neni spolecensky standardni.

mmichaella
25. kvě 2020

Uprimne mi to přijde minimalne zvláštní. Me by to asi pohorsovalo taky a nerozumim tomu. Jako ze dítě sni kousek pizzy a zapije to mateřským mlékem :D proste tohle to ve mně evokuje... myslím si, ze od určitého věku ditete mají být prsa zase prednosti ženského těla a ne krmítko... je to velmi nadnesene, co píšu, ne doslova... ono obcas vypadá, že ne dite, ale matka neni schopna přestat kojit... kvůli pocitu, fixaci... nevím. V naší společnosti tohle už asi není úplně standard. Ale každého věc

neomenia
25. kvě 2020

@martiniquest souhlasím se vším. Ono vysokoskolacky statisticky kojí častěji a déle, četla jsem. 🙂

sigyn
25. kvě 2020

Některé mamky by ty děti kojily nejraději do 18 let, obhájit se to přece dá vždycky. Mně vždycky přijde, že za tím není nějaké vyšší cítění lásky apod, ale podvědomá touha to dítě, co nejvíc k sobě připoutat a cítit se potřebná. Plínky dítěti budete také ještě ve škole? Nebo tam vám to osamostatnění najednou nevadí?

izz76
25. kvě 2020

Mě je divné, že někdo kdo kojí 4roky potřebuje rady ostatních, to se stalo poprvé, že se někdo podivoval? Většina dlouhokojicich matek to mají v hlavě srovnané, vědí proč kojí 4lete dítě a nevystavují ho posměchu.. Protože v tomto případě je kojení už soukromá záležitost které se nama odehrávat před návštěvou, což normální 4lete dítě pochopí.

klea81
25. kvě 2020

@martiniquest tak 2 a 4 roky je trochu rozdíl 😉

sudylichozrout
25. kvě 2020

@neomenia Jsem vysokoskolacka a kojila jsem 2x a vzdy jen 7 mesicu. Dcerky se mi samy odstavily. Ted kojim, ale mam limit rok. Dele kojit nechci. Za limit, ktery mne osobne prijde jeste v norme, povazuju dva roky. To je ale asi maximum. Pak uz mi to prijde zvlastni.

monikaka95
25. kvě 2020

Já nevím, ale jsem ráda, že mě moje máma kdysi odstavila hodně brzy. Protože pamatovat si jak mě kojí, měla bych trauma dodnes :D