Kombinace Biopronu a BabyCalmu

novacka1276
2. únor 2019

Ahoj, můžu kombinovat BabyCalm s Biopronem? Mám měsíční holčičku a trápí nás prdíky.. Bohužel nám nic nezabírá.. Tak teď už jen zkusit BabyCalm a BioGaiu a jinak už nevím 😑 masáže, teplá plinka, polohování.. Volbě nic nezabírá 😔😔 bohužel většinou nechce spát.. Když usne je vzhůru za hodinu s brekem..

zuzan88
2. únor 2019

@novacka1276 jasně, že můžeš... Probiotika ráno a kapičky před každým papáním, pokud je potřeba. Nám taky nic nezabíralo. Zkus ještě při každém přebalování zacvičit s nožičkama a mazat bříško pupíkem + jestli kojíš dělej si odvar z kmínu. Popřípadě ulevit rourkou. Chce to zkrátka čas ⏰... 😉

cinam
2. únor 2019

@novacka1276 můžeš, my kombinujeme kapky na prdiky s probiotiky. Měli jsme baby calm, espumisan a teď Infacol a z probiotik Apu laktik a bio Gaia. Nicméně malýmu jsou zítra tři měsíce a je to pořád děsný. Výjimečně nějaký den je dobrý, fakt už aby to skončilo 😐

puhelin
2. únor 2019

Zkuste ji bez plenky podrzet v klubicku (hlavicku oprit o svuj hrudnik, ruce drzet pod stehynky), na brisko pustite vlaznou vodu a pockate, az prd vyleti. Delam to tak s dcerkou od narozeni, pri kazdem prebaleni ji oplachuju pod tekouci vodou, nemusela jsem ji davat kapky, krasne se vyprazdila. K tomu nebyla ani opruzena, protoze jsem ji pri tom oplachla od moci i stolice, zadne kremy, zadne vlhcene ubrousky.

bayt
2. únor 2019

@novacka1276 Jediné, co nám zabralo na spaní, byl šátek. První tři měsíce syn spal ve dne v noci v šátku. No akorát pozdě v noci, když zabral, jsme ho byli schopni přemístit do postele. BioGaia probiotika bych dávala tak jako tak, je to dobré na imunitu. Žádné chemické kapičky nedávej, je to doplněk výživy, ne lék - nemá vůbec ověřenou účinnost na prdíky. Ještě nám pomohly tejpy a nahřívat bříško (nejvíc teplé koupele).

cinam
2. únor 2019

Souhlasím s @puhelin, bezplenkovka nám teda taky dost pomáhá

puhelin
2. únor 2019

@bayt Muj gastroenterolog mi u probiotik doporucil vzdy mesic brat a mesic si dat pauzu, aby streva mela prostor na to je vstrebat.

puhelin
2. únor 2019

@cinam Ja jsem ten postup z bezplenkovky volne prevzala, ale priznam se, ze poznat, ze se blizi vyprazdovani, nemam u dcerky vychytane doted...

bayt
2. únor 2019

@puhelin Já jsem četla, že prokázaný účinek byl u braní první tři měsíce v kuse....

puhelin
2. únor 2019

@bayt O tom jsem neslysela. Ja se lecim s Crohnovou chorobou, tak jsem je brala dlouhodobe a v souvislosti s tim jsem dostala tu informaci. Doporucil mi to i u dcerky, ale te jsem je davala jen kdyz mela atb pri angine.

cinam
2. únor 2019

@puhelin nám se to celkem daří. On malej nerad dělá do pliny a začne předtím vyvádět. Jinak to i docela dlouho drží. Třeba i za celou noc má plenku suchou a ráno když ho vezmu nad umyvadlo tak to všechno pustí.

puhelin
2. únor 2019

@cinam Jak si zvykl nemit plenku mokrou, verim, ze se ozve. Tohle delala moje sestra asi pred 25 lety, velmi brzy byla bez pleny, protoze stacila kapka a uz to rvala ze sebe.

lida9
2. únor 2019

nepises jestli kojis, ale pokud ano, uprav hlavne svuj jidelnicek... to bylo jedine co u syna zabiralo, aby ho netrapilo brisko... drzim palce🙂

bayt
2. únor 2019

@lida9 to sem zapomnela - prvni tri mesice jsem nejedla nic z mleka

novacka1276
autor
2. únor 2019

Ne ne, nekojim.. Přestalo se mi dělat mlíko.. Je na UM Beba sensitive

verinikki
2. únor 2019

BioGaia je sice drahá, ale určitě ji zkus. Biopron a BabyCalm se s ničím nebije. Nám tedy nepomohlo nic, nakonaec ani Espumizan.
Ještě jsem slyšela - zkusit vysadit na tři dny Vigantol - může prý způsoboval koliky...tak bys viděla, zda to nemůže být tím.

A vyzkoušela bych hlavně různá UM.

novacka1276
autor
3. únor 2019

@verinikki už má 3 za měsíc.. A nechci ji ještě zatěžovat měnenim mlík 😑