Kombinace kojení a umělého mléka

martinato1989
8. kvě 2018

Ahoj holky,
prosím vás, začala jsem malou (3,5mesice) prikrmovat, protože mi z obou prsou vytahla jen 55 😳. A teď to dělám teda tak ze dam nejdřív prsa a pak um.... potřebovala bych ale vědět, jak by to teď mělo byt s kakanim? Dokud jsem jen kojila, tak kakala tak jednou za 10dni, to vím ze bylo v pořádku, ale nevím jak v kombinaci s UM. A taky bych potřebovala vědět, jestli ji mám kvůli UM dávat pít i vodu nebo nějaký cajik??
Díky za rady!

gabrolo
8. kvě 2018

@martinato1989 S tím kakáním bych to viděla stejně, pokud budeš pozorovat změny, že jí to nejde nebo se nějak kroutí, tak bych dala třeba nějaké kapičky nebo kmínový odvar. Pokud kojíš tak si myslím že zatím není potřeba dávat vodu nebo čajík a raději bych volila vodu. Pokud uvidíš, že bude chtít pít více, tak bych nabídla třeba tu vodu.

fazolkave
21. kvě 2018

@martinato1989 mnozstvi odsani mleka je nepodstatne. Dite si svym sacim reflexem vytahne, kolik potrebuje, pokud ho matka neomezuje, nepouziva lahev. To se pak prcek nesnaží, pze vi, ze dostane lahev a poteče samo. PKojeni dle potreby mimca je dostacujici, nas maly zacal pit jine tekutiny az okolo 15m, do te doby nechtel a nepotreboval. Prospival a stale prospiva v poradku. Zalezi, zda chces kojit ci ne 🙂

ladyhacek
21. kvě 2018

Um také obsahuje vodu 🙂. Dokud nezačnes dávat příkrmy vůbec vodu řešit nemusíš 🙂. Um může způsobovat zácpu takže sledovat zda se nekrozti nebo nemá jiné obtíže. Jinak jak tu bylo uvedeno mléko tvoří na "přání " pokud dítě prochazí růstovým spurtem může být četnost kojení větší, ale během cca týdne se zase vrátí do normálu.
Jak jsi zjistila že ti vycucne jen 55? Jinak když byl syn malinký tak jsem ho i vážila( před kojením a po kojení) a jedno kojení bylo třeba méně a druhé více. Nebylo to pokaždé stejné.

martinato1989
autor
22. kvě 2018

@ladyhacek zjistila jsem to prave tím vážením před a po a u nás to prave bylo min a min. Teď už je to tam ze nemám mliko vůbec, takže jsme už plně na UM.... zkratka mě se podle poptávky nedělalo. Odsavala jsem, dávala malou často na prso a nic. Opravdu jsem zkoušela co se dalo a nic.

ladyhacek
22. kvě 2018

@martinato1989 ono někdy o zkutečně nejde jen bývá obyvklé že na začátku 🙂