Lepší spánek při tikotu budíku?

zukru
21. říj 2016

Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat, zda má někdo podobnou zkušenost?
Po dlouhé nemoci bojujeme se spánkem syna (19 měsíců). Jednak se brzo ráno budí (v 5hodin, chápu, že pro některé je to normální, ale jemu to bohužel nestačí. V 8 by šel zase spát) a usíná až po hodině a půl. To dokáže spát i dvě hodiny a pak vstává jak usměvavé sluníčko. Když neusne, tak je mrzutý, protivný. A odpoledne spí jen hodinu, což je pro něj málo vzhledem k tomu, že brzo vstává. Budí se kolem 1 a ve tři už by zase spinkal, ale nemůže usnout. I když si s ním lehnu do postele, necháme ho samotného, do kočárku... prostě nic.
Ale dnes se mi stalo, že ráno nemohl opět usnout a já už se zoufalství jsem si ho vzala k sobě do obýváku, kde bylo slyšet jen tikot hodin a během chvilky usnul. Jakmile jsem ho dala zpátky do postýlky, tak za půl hodiny byl vzhůru. Večer zase nemohl usnout, tak jsem si ho vzala k sobě a opět během chvilky usnul.
Když jsme zkoušeli si ho dát do postele, tak akorát vyváděl lumpárny a už neusnul. Opravdu hledáme řešení, jak mu zajistit plnohodnotný spánek. Musel jít spát i do vlastního pokojíku, protože když byl s námi v ložnici, tak v noci klidně i 3hodiny nespal. Jak je sám, tak spí celou noc, jen je problém to buzení.
Děkuji za Vaše rady a názory ;)