Malý spí 7 hodin v kuse, ale co moje prsa?

karlajasmine
2. únor 2016

Malý mi začal spat 6,7 hodin v kuse - usne v 6.30 a první krmení chce až o pul jedné nebo i o pul druhé.. Mě se ovšem za tu dobu šíleně nalijou prsa, ztvrdnou..pak mě vzbudí ta bolest. Malý teď ještě spí a já mám mezitím pocit ze dostanu zánět. Mam strašně nality tvrdy bolestivy prso,hrbolky..co s tím? Když začne spat celou noc tak se mi moc nelíbí představa ze já budu vstávat a odstrikavat... Budou mu teď tři měsíce.. Jak to máte vy. Místo toho abych byla ráda že spí tak netrpělivě čekám až se vzbudí ať mu můžu dát prso..

dundee88
2. únor 2016

Taky jsem to řešila, zkoušela jsem různě nahřívat, to nepomáhalo, občas ani ruční odsávačka, když už to bylo fakt moc. Osvědčilo se mi prsa ručně odstříkat aby se mi ulevilo. Alespoň takové to první "odšpuntování" nebo jak to nazvat 🙂 bohužel se s nalitými prsy spát nedá, když to bolí, tak toho jde využít a třeba odstříkané mlíko zamrazit do zásoby.. mě se dítě taky nechtělo kvůli tomu budit. Ale ono postupně se s tim to tělo samo vypořádá tak, že se přestane tolik tvořit v noci, když prcek nebude tolik pít. Teda aspoň já to tak měla.

mialagia
2. únor 2016

@karlajasmine tak to máme stejný "problém" mě by malá spala i snad 12hodin což mi přijde přeci jen moc ve 3měsících..takže ji bohužel budim resp.spíš tak v polospánku ji jen nakojim a dam zase spinkat..jsem ráda že se vyspim ale bojim se o laktaci a prsa fakt bolí..jinak jedině odsávat ale to se mi taky nechce..

mcarlita
3. únor 2016

Ahojky, pokud to je jen trochu možné, zkus si půjčit nebo si kup elektrickou odsávačku mléka Medela Swing elektric. Než půjdeš spát koukni na telku a přilož odsávačku. Je strašně pohodlná a výkonná. Myslím, že dokonce mají i různé velikosti nástavců na prsa. Škoda, že jsem ji neznala i u prvního prcka. Byl předčasný, takže se nedokázal chytit. Tvoje noční utrpení moc dobře znám a uhnala jsem si i zánět, ale ruční odsávačka mi byla na dvě věci. Pokud chceš nějak odstavovat radši si zavolej na gyndu, nebo na laktační ligu. Poradili mi i po telefonu. Ale uvidíš, že jedno pořádný odsátí kolem deváté Ti bude stačit, jestli se budí kolem jedné.

karlajasmine
autor
3. únor 2016

Diky holky, aspoň nejsem sama 🙂 všichni mluví o laktační krizi kolem 3.mesice,ale v noci mám pocit, že mám tolik mlika, ze bych nakrmila celou vesnici. S tou elektrickou odsavackou to není špatný nápad, dam tomu ještě chvíli, jestli se mi nezačne mléko min tvořit, a uvidím.

tria002
3. únor 2016

Mas ho u sebe? Já mela malýho neustále na tele a jedl i co hodinu.
Jak byl sam, mel dlouhe pauzy. Sest hodin se mi zda dost. Zkusila bych mu dat v polospanku.

Jinak, pokud nechces, tak je odsat blbost. Cim vetsi bude vydej, tim vic se bude tvorit. Takze jen rucne odstrikej do ulevy.

karlajasmine
autor
3. únor 2016

@tria002 Jj mam ho u sebe.. on nejdriv pil i treba co dve hodiny, obcas co hodinu, ale postupne se mu ten prvni spanek protahl na 4 hodiny, pak 5, poslednich par dnu 6,7... pak druhej spanek ma 3hodiny, pak jeste jednou 3 hodiny a pres den uz pak moc nespi.. Je mi lito ho budit, protoze pribira spis k horni hranici vahoveho prirustku, tak urcite vic pit nepotrebuje..

mcarlita
3. únor 2016

Moje obě děti spaly celou noc už od porodnice. Tři měsíce už je dost, to se neboj, že by byl nějak podvyživený. Jen si něco udělej s tím přebytečným mlékem kvůli zánětu. Moje kočička to odstříkané vyzunkla přes den. Medela má i calma systém. Taková speciální lahvička. Zkus projet nějaké diskuze, ale nám to vyhovovalo, protože z lahvičky mu může dát napít kdokoliv. Třeba, když jdeš k doktoru nebo na nákup a nechceš v téhle zimě vystrkovat prso.

tria002
3. únor 2016

@karlajasmine jo, tak to já netěšila.. tabulky. Když chtěl, tak mel. A chtěl porad.. 🙂
Dneska už ma 14.měsíců, jedenáct kilo, ale porad kojim kdykoliv chce.
Padla zmínka o lahvickach atd.cokoliv,kde dítě musí sat,je špatně a může to narušit kojení. Je to prostě jiný způsob,at výrobce píše cokoliv. Mimo to,kojeni neni jen o jídle.
Když jsem mela nadbytky mléka, odstrikavala jsem do mrazáku. Lila jsem do koupele, přidávala pak, od osmi měsíců, do prikrmu, když chtěl i něco jiného.