Mediální krční cysta u dětí - operace, máte zkušenost?

shet
12. črc 2015

Dobrý deň, máte prosím niekto skúsenosti s operáciou mediálnej krčnej cysty u detí? Zaujímalo by nás, či sú nejaké dlhodobé následky alebo obmedzenia po operácii (zmena hlasu, pohyblivosť, bolesti,... ). Ako prebehla rekonvalescencia? Kde ste boli operovaní a aké ste mali skúsenosti? Ďakujem veľmi pekne za Vaše príspevky!

veruska007
12. črc 2015

Nevím, co je přesně ta cysta, co máte. Můj 6letý syn má bulku na krku, už několik měsíců. Dr. říkala, že u dětí se to neoperuje, jen sleduje.

shet
autor
13. črc 2015

@veruska007 Muze to byt lymfaticka uzlina, ktora je zvečšená. Tie sa neoperujú. Boli ste na ultrazvuku? Aky bola diagnoza? My máme cystu presne v strede krku. Má to od narodenia. Tiež sa to pravidelne sleduje. Odporúča sa to však operovať, lebo sa može zapáliť (pri angine, laryngitide a pod.) a potom je operacia komplikovanejšia. Niekedy však s tým nie je problém celý život. Ale to dopredu nikto nevie.....

veruska007
13. črc 2015

@shet Nebyli. Dr. se na to podívala a říkala, že u dětí jsou různé bouličky celkem běžné a že se samy mohou ztratit nebo nemusí dítěti nijak vadit a že dnes je tendence je neoperovat, pokud vyloženě neškodí. Tak že to máme jen sledovat. Tož sledujeme. Já jsem z toho teda nervózní, protože v rodině máme četný výskyt rakoviny a kdejakých zhoubných i nezhoubných nádorů... ale doufám, že tohle bude v pohodě.