Menstruace během kojení. Neovlivní to kojení?

lauranic
19. čer 2020

Dobry den,
Dnes jsem poprvé dostala menstruaci - pět měsíců po porodu, i když plně (pravidelně) kojim. Chtěla jsem se proto zeptat, neovlivní to nijak kojení? A tedy spíše, jak to po porodu bývá? Pravidelně jako drive?
Vůbec nevím, co čekat a uprimne jsem to nečekala. Doufala jsem, ze to přijde podstatně později :/
Děkuji za rady 🙂

veronika_tvrda
19. čer 2020

Neovlivní. Sem tam nějaké miminko může vypadat, že cítí změnu chuti mlíčka, ale většinou se nezmění vůbec nic. První menzes přijde, jak se jí zachce - u prvního dítěte jsem to dostala po 8 týdnech po porodu a pak jak hodinky přesně každý měsíc, u druhého dítěte jsem si užila pauzu rok a půl dlouhou 🙂 Obě děti jsem kojila do dvou let.

lauranic
autor
19. čer 2020

@veronika_tvrda Úžasné 😍 Mnohokrát děkuji 🙏😍

misicka1988
19. čer 2020

@lauranic Já dostala MS už 3 měsíc po porodu. Ze začátku byla nepravidelná, klidně i celý měsíc vynechala. Ustálila se cca po trictvrte roce. Kojení to nijak neovlivnilo, dcerku jsem kojila do 22 měsíců.

lauranic
autor
19. čer 2020

@misicka1988 skvěle, děkuji!! 😊😊😊

merope
19. čer 2020

Já četla, že to často změní chuť mlíka a mládě se pak odstaví... no, nevšimla jsem si, že by se odstavoval 😀.

eithelwing
19. čer 2020

Dostala jsem u dcery ms hned na konci šestinedělí. A plně jsem kojila. 🤦😂 Nějaká změna chuti asi nebyla, dcera bastila stejně.
První ms byla bolestivá, ale slabá. Druhá naopak téměř nebolestivá, ale dost silná.
Celkově ms chodila s rozestupy asi 2 měsíce. Když jsem přestala kojit.v noci, už se.ms zpravidelnila.

andelka
20. čer 2020

Občas se může stát,že citlivější dítě pozná změnu,ale obvykle se všechno vrátí do starých kolejí po pár dnech
Mně ms přišla dvakrát po 11 měsících po porodu, kojila jsem 13 a 15 měsíců. Poprvé hned pravidelně a brzy jsem otěhotněla, podruhé mi cyklus dělal psí kusy a srovnal se až po odstavení. Teď naposledy jsem to dostala 14 měsíců po porodu a blbne mi to zas. Malému bude 17 měsíců, kojím pořád, několikrát ve dne i v noci. Počítám,že se mi to srovná až odstavím minimálně přes den.

me_druhe_ja
20. čer 2020

MS hned po šestinedělí (v podstatě skončily ocistky a hned začla MS) a chodí pravidelně každej měsíc. Dítě to má na háku a pije furt stejně. 😀

terla
20. čer 2020

Taky jsem dostala 5 měsíců od M/S a možná byla trochu změna chuti, malá se mi u prsu trhala, u kluka jsem nic nepoznala. Asi první tři měsíce pravidelné M/S jsem ale měla trošku sníženou laktaci, tak jsem dávala přes den častěji, abych to podpořila. Jinak jsem taky kojila do roka a půl.

tynka9
20. čer 2020

u prvního ms přišla po 6 měsících, hned pravidelně. Po druhém porodu přišla po 3 měsících, což mi moc radost neudělalo, šestinedělí bylo spíš osminedělí... je opět pravidelná, mlíka mi během ms ubyde, ale malá se akorát víc hlásí. Prvního jsem kojila rok (byla jsem znovu těhotná a odstavila jsem, bylo mi to moc nepříjemné), mladší je 13 měsíců a pustit se zatím nechce 🙂

zuzekk
21. čer 2020

@lauranic doktor říkal, že při kojení může MS dělat psí kusy, od nesmyslně krátkých intervalů po několikaměsíční.
Kamarádky malá to vždy poznala a ty dny moc nechtěla, ale jiný, nějaký zásadnější, vliv to na kojení nemělo.