Měsíční holčička a špatný spánek

melissamuray
9. črc 2019

Dobrý den,
Máme doma holčičku Zuzanku, narozená 27.5. Ze začátku bylo vše super, hodný miminko naprosto bez problému. Když jí bylo 14dní tak začalo lehce zlobit bříško, nic hrozného. Tak jsem zkoušela Espumisan, ten mi přišel, že nepomáhal. Tak jsem nasadila Baby Calm a ten sice fungoval, ale malá se po něm hrozně kroutila a plakala. Pak už ani nevím jak jsem to řešila dál.
Teď teda dávám ráno kolem 9tě probiotika BioGaiai, před každým jídlem Espumisan a během dne jednu kapku vit D od Terezie (Vigantol nám taky vadil).
No a jedná se mi o to, že Zuzanka je hodně neklidná, pořád se svíjí, tlačí. Náš den vypadá tak, že ráno vstaneme kolem 6, tak do 7 pobrekává, pak jí nakrmím a dám do šátku a tam usne, sice spí ale pořád si tak jako pobrekává a lehce vrtí. Takže během dne jí vždy když se vzbudí tak přebalím, nakrmím a dám do šátku a tam zvládne spát. Odpoledne chodíme na chvíli s kočárkem, tam se taky svíjí a vydrží v něm tak 2hoďky, s tím že teda ty dvě hoďky průběžně pospává a budí se.
Večer většinou usne kolem 9té a povede se mi ji dát do postele a lehnu si k ní. To spíme tak do půlnoci (nevím, zda jsem tak vyřízená a ignoruji, že se mele nebo je fakt klidná). No a od půlnoci tak spí jenom na mě do těch 6ti ráno s tím, že teda se pořád mele,pobrekává, prdí a spí vždy jen chvíli.
Někdy bývá i při kojení hodně neklidná. Odtahuje se, nebo začíná brečet apod.. a někdy i po kojení se spustí řev. Hodně pak taky vyplazuje jazyk a přijde mi, jak kdyby jí něco vadilo v krku.
Teď začla občas i večer a během noci kašlat a vyteče z ní pak vždy trochu toho mlíčka. Většinou se to děje když jí chovám a nebo leží na zádech.
Další co teda jsem vypozorovala, že mi přijde, že jí občas je jakoby trochu cítit nepříjemně z pusinky (nevím zda je to normální). Taky pomalu po každém jídle ublinkává, Kolikrát mi ještě blinká i 2 hodiny po jídle a nebo těsně před dalším krmením si taky ublinkne. Hodně často jí taky jakoby bublá v bříšku.
No můj dotaz zní, zda se to dá nějak vyřešit? Klidně bych zkusila i eliminační dietu, ale vůbec nevím jak začít a zda pomůže :( Taky mě napadlo, zda to nemůže být špatným kojením, ale po jídle jí vždy dávám odříhnout.
Já už začínám být dost na dně jak psychicky tak fyzicky. Koukat se jak se trápí a nemoc jí pomoc je pro mě teda peklo.
No snad jsem na nic nezapomněla.
Děkuji moc za odpověď

veruuu_kubesovic
9. črc 2019

@melissamuray já nedám dopustit u děti na kapky proti prdíkům Sab Simplex, a že jsem se u mladšího syna něco "navyzkoušela" - espumisan, infacol atd, Bio Gaiu jsem nikdy nedávala, stačilo obyčejná probiotika Biolac baby 🙂

melissamuray
autor
9. črc 2019

@veruuu_kubesovic pomohli jo? no já přemýšlím, že ještě kdyžtak zkusím jiné. Když ona hezky prdí, tak nevím zda ty kapky pomáhají, ale pořád se svíjí :(

smuclik
9. črc 2019

Dobrý den. Maličká je opravdu zatím maličká na to, aby se daly udělat nějaké závěry. Teprve si všechno sedá a nějakou chvíli bude trvat, než se to ustálí. Podle popisu vše nasvědčuje refluxu, což je u miminek běžné. Doporučuje se mírně matraci na straně pod hlavou zvednout, aby bylo miminko zešikma a nevracelo se mlicko tolik zpátky. Některá miminka bývají na tyto obtíže haklivejsi. Nicméně pokud se Vam to zda už hodně, nejlepší je určitě porada s lékařem. A co se týče různých preparátů na úlevu, nejsou vždy účinné, ba naopak mohou i škodit, což můžu v našem případě jen potvrdit. Naše tretirozene od začátku taky dost trpelo na nadýmání a reflux, no od zavedení prikrmu jedeme vyloženě z kopce. Espumisan, BabyCalm, Sabsimplex, Duphaston a podobně problémy jen zhoršují. Probiotika jak by smet. U těch miminek ještě pomáhá nahřát polštářek s tresnovymi peckami (pohankou apod) a přiložit na bříško. Cvičit s nožkami, polohovat (na tygrika), popř se dá koupit mazání na masáž bříška (Pupík). Nejlépe pozkouset, co zabere. Drzim pěsti 🙂

veruuu_kubesovic
9. črc 2019

@melissamuray a zkoušela jsi jí nosit na tygříka? ono já si pamatuju co jsem si s malým užila, byl úplně neklidný, zhruba do půl roka, pořád ho trápilo bříško že jsem zkoušela kde co...

melissamuray
autor
9. črc 2019

@smuclik k doktorce jdeme zítra, tak to s ní vše proberu. Ráno se přijede podívat i laktační poradkyně, koukne na kojení a rovnou se s ní taky o tom všem poradím. Taky jsem už slyšela, že někdy ty kapky víc škodí než pomáhají. Až doděláme ten espumisan (už ho moc nezbývá) tak jsem si řikala, že zkusím třeba týden bez jakýkoliv kapek a uvidím zda to je horší nebo lepší.
No to mi snad ani neříkejte 🙄🙈 já celou dobu se těším až jí budou ty 3-4 měsíce, že se to údajně vše zlepší 😀
No jinak zbytek z toho vše děláme 🙂

melissamuray
autor
9. črc 2019

@veruuu_kubesovic jojo na tygříka nosíme, ale teď jsem zjistila, že nejlepší je když si jí dám prostě na mě na břicho, tak ona přitom hezky prdí. Ale bohužel svíjí se pořád a nevyspíme se pořádně ani jedna :(

michaela_2
9. črc 2019

@melissamuray to vypadá na reflux, na ten některá miminka trpí. Dat klín do postýlky i kočárku, aby nelezela úplně rovně a po kojení delší dobu podržet na rameni nebo na tygrika (i když v něm mi syn hodně zvracel)
Postupně se to bude zlepšovat 🙂

michaela_2
9. črc 2019

@melissamuray doporučuji masáže kojenců, ty většinou mohou zlepšit to trávení a taky společné teplé koupele 🙂

puhelin
9. črc 2019

My jsme dcerku davali v klubicku vypoustet ven plyny. Pustila se ji vlazna voda na brisko a ona se vyprazdnila. Delali jsme to pri kazdem prebalovani, nebylo potreba ani otirat vhcenymi ubrousky (ty nepouzivame vubec) a ani ty kapky nepotrebovala.

terkapali
10. črc 2019

Nám na prdy úplně TOP balonix med, nic jiného nezabírá, jen tohle. Jinak asi máte reflux, moje obě děti ho měli, syn ho pořád má, je to peklo, potřeba klín do postýlky, všude nejlíp víš hlavu a hodně odrihnout

martinau5
10. črc 2019

My jsme měli něco podobného a ukázalo se, že má malý nějakou virozu. A bolení bříška mu způsobovaly hleny, které polykal. Doktorka napsala biopron baby, sab simplex a tussin.

gracinka7
10. črc 2019

Těch kapiček na prdy je na trhu moc, musíš je dávat aspoň dva měsíce, aby byl opravdu znát výsledek. A neměla bys je míchat, může to dělat neplechu. Můžeš dávat po lžičkách fenyklový čaj nebo kmínový odvar, ale to taky může mít opačný účinek. Musíš zkoušet. Časem si to sedne. Šátek je super, pěkně se vyprdí 😉