Měsíční miminko - spánek a pláč. Poradíte, prosím?

isabel95
21. zář 2022

Mam měsíční holčičku z porodnice kojena (cca prvních 14 dní) pak jsme byli u dětské lékařky a nám tam ze dne na den zatrhla protože beru léky na epilepsii.
Jsme na hippu kterým byla dokrmována už v porodnici.
Ale malá mi dokáže celý den probrecet a nevím už co s ní. Upřímně je to vyčerpávající když pořád pláče, ven s ní nemůžu, protože pokud zrovna někdo nepřijde nemůžu si dojít ani na záchod, usne mi bez problémů akorát na večer. A budí se kolem 6 a pak třeba do 9 ještě spí, jenže to jsem tak hotová že spím s ní, nebo stihnu akorát udělat flašky a připravit jídlo a jedem znovu.
Když zrovna nepláče má hrozný problém usnout usíná mi třeba 2 hodiny, a dle Dr, bych ji za hodinu měla budit znovu na jídlo -to mi přijde jako hovadina
Zkoušela jsem usinačky, kočár se jí nelíbí,dudlika mi plive, jediný u čeho dokáže usnout je flaška ale to by na ni musela být celý den a nesměla bych ji odložit do
postýlky.
Mě už opravdu dochází síly poradíte někdo něco prosím ?

zmrzlinka
21. zář 2022

@isabel95 a přibírá?Břisko ji netrápí?Kaká?
Můžeš zkusit společné spaní.Moje dcera byla neodložitelna.Kdyz jsem něco dělala ,tak jsem většinou měla na rukou 🤷A proč by stě nemohli ven?Možná by Ti venku v kočárku spala ...
Já když s dcerou jezdila ze synem do školky i na tréninky a prostě když nebylo zbytí tak brečela.....

marketanovakova14
21. zář 2022

@isabel95 Taky mě napadá bříško. Kaká dobře? Nemá prdíky? Popř. dáváš babycalm, nějaká probiotika, espumisan? Co zkusit změnit značku mléka? Popř. pokud dáváš Vigantol tak vyměnit za něco jiného?
Zkoušela si šátek nebo nosítko pro úplně malá miminka? V tom věku jsme měla šátek (je od 3,6kg, nevím, kolik ti dcera váží). Malá v něm dokázala spát i přes hodinu, jinak neodložitelná a nespavá. Zvládla jsem doma trochu něco pouklízet nebo se najíst (musela jsem u toho stát a houpat se). A nosítko mě zachraňuje dodnes (dcera 6m).
Vím, že je to těžké, ale vydrž, bude lépe ❤️

lenule86
22. zář 2022

Mě přijde, že malé chybí ta blízkost a pocit, kterou měla při kojení.Pro takhle malé mimčo je odstavení ze dne na den šok. Pokud to není bolestmi bříška, zkusila bych opravdu nošení v šátku nebo v nosítku od narození.A pokud budete unavené obě, lehněte si spolu do postele.
Z vlastní zkušenosti vím, že nervozita a špatná nálada se přenáší z maminky na miminko a je z toho začarovaný kruh.
Pokud to jde, mazlete se, vyzkoušejte i miminkovskou masáž, krásně zklidňuje a zkuste se tolik nestresovat tím, že třeba nemáte uklizeno nebo uvařeno. Svět se nezboří. Až vám oběma bude lépe, uděláte to potom, případně zkuste požádat jiné členy rodiny o pomoc s domácností.
Držím palce, ať je brzy lépe. ♥️

tereterez
25. zář 2022

@isabel95 jako by jsme mluvila o naší situaci. Dcera takhle probrecela první 2 měsíce. Zkoušeli jsme všechno zvýšit dávku mlicka, pak jestli to nejsou prdiky takže espumizan, probiotika. Prakticky celou dobu bdění byla schopna plakát. Bylo to neúnosny. Uspat ji byl horor i v náručí a pak po přenesení do postýlky se budila a zase řev. A pak po cca 2 měsících jak když utne a od té doby je zlatá. Držím palce a věřím že se to u vás taky spraví časem😚 jinak zkuste na spani bílý šum to na ty malé prcky zabírá dobre.

isabel95
autor
26. zář 2022

@marketanovakova14 s kakanim ani prdy nemá problémy, mysleli jsme si to taky tak jsme ji dávali espumisan na doporučení ale bylo to spíš horší než lepší tak jsme změnili Vit. D ( vigantol) za jiný - přestala jsem dávat espumisan a jednou denně dávám probiotika do mlíka a je to lepší , na ni je prostě vidět že jí chybí ten kontakt z kojení .. a s tím nevím už upřímně co mám dělat kolikrát bych ji to prso nejraději dala jak mi ji je líto ale zase ji nechci ublížit léky, které brát musím ...

isabel95
autor
26. zář 2022

@lenule86 to si myslím taky že je to pro ni šok když neustále hledá prso, a většinou ( přiznávám že nekdy jsem z toho taky pěkně nervní) ale spíš mi ji je hrozně líto, nejraději bych ji ho dala aby se uklidnila ale zase se na druhou stranu bojím že ji tím ublížim, (což zase taky nechci). Nejvíc ale nechci aby byla takhle vynervovana ..
Přikládám ji kůže, na kůži aby měla alespoň nějaký kontakt, chovám co to jde( většinou pořád) kromě doby kdy jdeme ven, nosítko taky používáme jinak by mi asi upadli ruce. Postel jsem taky zkoušela ale ona jak je vzteklá přijde mi že nic nepomůže, ona má takový záchvaty že jsme ji už asi 5x museli buď fouknout do pusy aby se nadechla a nebo ji nahodit otočením a poplácání po zádech ...

lenule86
27. zář 2022

@isabel95 tak to musí být opravdu o nervy.Je mi to líto ale nevím, co dál vám poradit. Myslím, že vše děláte dobře, nezbývá než jen vydržet, až si mimčo na novou situaci zvykne. Přeji vám pevné nervy a ať se to brzy poddá.
Ještě mě napadá,že děti chtějí pít nejen z hladu, ale také, že mají žízeň. Zkuste ji dát, když bude hledat prso čerstvý vlažný čajík pro miminka v lahvičce. Třeba j jí to uklidní.

maxulekapcule
27. zář 2022

To je úplně jak u nás, akorát, ze já to mám už 10 měsíců, a budí se několikrát i v noci. Porad kojeny, ale vypozorovala jsem, ze je to opravdu tim, ze mu chybí společnost. Takže záchod, sprcha se u nás rovná peklu, nemluvě o tom, ze bych nutně potřebovala aspoň párkrát za měsíc do prace.

isabel95
autor
27. zář 2022

@lenule86 čajik taky dávám když se vzteká mezi krmením , proto si myslím že to je prostě jen tím šokem z odstavení 😢

markii30
28. zář 2022

Zkuste nasadit BEBA LACTOSE FREE, já používala u obouch děti , prostřední dcera byla urvana do 2,5 měsíce , kojila jsem měsíc, pak jsem nasadila Sunar , vystřídala více značek pořád stejně , pak jsem se dočetla že takto malé miminka neumí strávit Laktózu ( nejde o bílkoviny kravského mléka ale o cukr v UM) proto mají bolesti bříška , po nasazení BEby bylo z malé úplně jiné konečně hodne miminko 🙂 . U nejmladšího syna jsem s bábou lactoze free začla okamžitě a byl nejhodnější mimco, spokojený , bolesti bříška u něj vůbec neznám 🙂 . Já bych tuto variantu zkusila u mě osvědčená a uvidíte ☺️🌺