Miminko chce spát, ale těsně před spaním vytrvale pláče

veronikahappy
16. led 2017

Ahoj maminky, malá má 3 měsíce a když chce usnout (ne vždy ale tak 1-2x denně), Tak začně vytrvale plakat a pak usne. Vím, že chce spinkat ale jakoby nemohla zabrat a tak mi připadá že se unaví plakáním a pak spinká. Zažíváte to taky někdo?
PS : Jinak máme den bez pláče (zatím)

netopejr
16. led 2017

Spis az u větších, když nedám spat, když přijde únava (kvůli dalším dětem to holt někdy nejde). Tak pak place, ale u prsa většinou usne. Zed byly nějaký erupce, dítě jecelo, nic nechtelo (čurat, kakat, mliko, spi se mnou v posteli), pomahalo dat na rameno a nosit. Malicky můžete zkusit satek nebo nosítko a chodit, nebo ke dobry ten velky balon hopsaci, jestli mate. Můžete zkusit jal v satku/nositku sednou a pohipovat, nebo jen tak dat ditki na polštář (lip se odkládá, když usne) sedět a hppsat. Pokud je muz doma, klidně si u toho povidejte, deti to uklidňuje a usinaji přitom nejlíp, to vlastně taky zabira, pokecat si u postylek, kdyz dětem nejde usnout, ctena pohádka u nas ten efekt nemá.
Na některý mimina funguje dobře dat si je do satku/nositka na záda, vyžehlit, uklidit kuchyň, porovnat, pouklozet nějaké věci ap, bud usnou a pak se jen prendaji, pokud se proberou, cucnou mliko a spi dal, a i když neusnou, tak se tim tzv.dorazi a taky uklidni, a pak jsou krásné vlacny a uplne zraly na spani
Někdy v tomhle veku deti trápí brisko, coz byste asi poznala, nicméně uspavani podobne.
Nebo krom balonu, hačka, houpací kočárek, houpat, k tomu treba zpívat... Taky zazracnej efekt.
At na něco přijdete a funguje vam to!

barumat
16. led 2017

@netopejr No já bych na tohle teda moc cíleně neučila... Myslím jako to nošení, uhoupávání, atd. Samozřejmě pokud už miminko pláče, tak utišit, pochovat, ale cíleně takhle uspávat je podle mě cesta do pekel. @veronikahappy Spíš si myslím, že necháváte miminko vzhůru prostě moc dlouho. Zkuste to vychytat a dát spinkat dřív, než začne být až takhle unavené. Třeba moje dcera v tomhle věku teprve vlastně začínala být víc vzhůru, první tři měsíce prakticky prospala nonstop. Zkuste tedy vychytat, jak dlouho tak mimčo vydrží a zkusít ji předběhnout. Podle mě je prostě přetažená.

netopejr
16. led 2017

@barumat Ja si to naopak neumím představit bez toho 😀 Ja to cilene neucim, oni to cilene vyzadujou 🙃 Nez uspávat kdovíjak dlouho, tak je to otázka par minut. Úspora času a nervů obří. Mimina začnou byt ukňouraný třeba v 18, ale stejně dřív nez v 19 neusnou. Takže co s nima v mezičase?
Ja vám to necpu, jen jsem autorce dotazu napsala, co se osvědčilo u nas, at si sama vybere. 😉

lucizal
16. led 2017

@barumat ja treba malyho taky jinak neuspala a nebyl na to cilene naucenej. Ale pokud mate hodinu sedet u postylky nebo mit za 5 minut "uhopsano",tak pak je volba jasna. A malej se to odnaucil sam. Proste jsem to brala tak,te me potrebuje a delalabych to klidne znovu 🙂

barumat
16. led 2017

Jasně, ale tazatelka právě říká, že to je jen někdy, tak bych to cíleně neučila, když to umí i jinak 😉

drakenn
16. led 2017

No ja jsem a mimcem fungovala tak jak popsala @netopejr. Prcek v satku a ja mela uklizeno, navareno, vyprano, nakoupeno, s druhym hriste a zadne revy se nekonaly. Prijde mi to prirozene..ne naucene. Dite se neunavi plakanim, nybrz usne samo za denniho provozu, sumu a hlaholu.
Tak to zakladatelko vyzkousejte. Treba potrebuje ke spani pomoci vasim pohybem

jitka_zowie
16. led 2017

@veronikahappy Nektera miminka takhle proste spaluji zbytek energie, nez usnou. Dospelak kdyz je unavenej, uz nechce sedet ani chodit, tak si zaleze do postele a treba si cte a u toho usne. To miminko jaksi neumi, tak si proste pobreci a usne. Pokud to nejsou hodinove zachvaty kriku, tak bych se tim netrapila.

veronikahappy
autor
17. led 2017

Děkuji vám za rady !