Miminko má v noci přivřené oči a mele sebou. Myslíte, že spinká?

jana_os
27. zář 2020

Ahoj holky, naše 2.5 měsíční miminko sebou v noci od cca 2 hodiny strašně mele, má i fáze, kdy má u toho přivřené oči a skoro celou noc vydává šílené zvuky, hekání, úpění...
Je částečně na UM a doktorka nám radila ho na jídlo už v noci nebudit. V noci jsem teď poslední dobou krmila (kojení) jen 1x. Myslíte, že spinká, pokud sebou s přivrenyma očkama mele a skuhrá? Přes den spí v kuse vždy 30 min, pak se budí.

barulina
27. zář 2020

Poradne do zavinovacky.

barulina
27. zář 2020

A muj syn s srbouvsice vvte dobe nesil, ale taky nemusi mit uplnevzavrene oci

jana_os
autor
27. zář 2020

@barulina děkuju, v zavinovačce spavá, ale mele sebou i tak..

amelia000
27. zář 2020

@jana_os a nebude mat problemy s bruskom? Prdiky? Nasa mala to robi a to kvoli prdikom povacaine. Alebo je hladna.

elencze
27. zář 2020

Může spát, i když má pootevřené oči, manžel takhle někdy spí i teď a vypadá to děsivě, ale prostě spí.

jana_os
autor
27. zář 2020

@amelia000 děkuju, příště ho asi z z postýlky vytáhnu a zkusím nakojit. Stejně se mi zdá divné nechat ho celou noc spát...

klokanka31
27. zář 2020

@jana_os A nemá jen sny?

barulina
28. zář 2020

@jana_os a proc se ti zda divne nechat ho soat ceou noc. Obe me deti spi v podatqte od narozeni celou noc a urcite hlady netrpi a nabirahi az moc

jana_os
autor
30. zář 2020

Holky, děkuju, dnes zase očí přivřené, mele sebou i v zavinovačce a skuhrá... Když jsem ho pohladila nereagoval. Tak já nevím, takový spánek se mi zdá divný, že si snad ani neodpočine... Ale kdyby nespal, tak to snad nevydrží skoro celou noc? Ad buzení: jen mi přijde blbé ho nechat celou noc, když má takové divné spaní. Kdyby spinkal jak dřevo, neřeším.

mariegroth
30. zář 2020

Rekla bych, ze ma problem s prechodem ve spankovem cyklu. To by odpovidalo tomu spanku ve dne, kdy spi jen 30 minut. Nektera miminka jsou schopna jit sama z jednoho cyklu do druheho, ale nektera miminka se probudi nebo se zacnou prevalovat. Co treba ho zkusit pochovat aby vedelo, ze tam jsi?

amelia000
30. zář 2020

@jana_os inak je taka super poloha...samozrejme bez zavinovacky..ked dojis babatko pokrc mu jednu nozku a zapri ju do bicepsu..moja sa pritom tak super vyprdi a napapa.

jana_os
autor
30. zář 2020

@mariegroth Děkuju za radu, asi má problém přejít do další fáze spánku i v noci. Zkusím příště pochovat, snad ho to nevzbudí úplně 🙂 Ráda bych mu pomohla se spánkem i ve dne, aby spal dýl, ale nevím jak, budí se opravdu vždy, ať už ho chovám, v kočárku, nosítku... Nějaká rada?

mariegroth
1. říj 2020

@jana_os Ty kratke spanky jsou pomerne normalni. Zkusit zavinovacku, bili sum, tmavou mistnost

tasimia
1. říj 2020

@jana_os naše takové zvuky vydává - já tomu říkám, že je můj vetřelec :D fakt škreky atd.kdyz ze spaní tlačí. Má to většinou k ránu. Okolo té 3 to začne a skončí v 6 cca. A pak má pořádně v plince :D. A jinak nechápu jak přitom může spát :D.

tasimia
1. říj 2020

Jinak teď jsme byly v nemocnici a sestra co chodila kontrolovat, tak jsem se jí schválně ptala co to je. Tak mi říká, no maminko to je trávení toho se bát nemusíte, většinou do 6m to zmizí 🙂. Ale jako musím říct,ze na začátku mě to děsilo co ze sebe vydala.. ja si normálně myslela, že mi někdo spí u postele :D. A ty oči jak protáčí a rukami mele. Nohy vykopne :D. Tak nemůže to být i u tebe ono?

jana_os
autor
1. říj 2020

@tasimia No je to možné, mně hlavně přijde divné, jak má ty přivřené oči a mele sebou. Na zvuky už bych i i zvykla,ale ty přivřené oči... Člověk neví, jestli spí nebo co dělá...

tasimia
1. říj 2020

@jana_os tak divně je kulí jakoby nahoru?

tasimia
1. říj 2020

Teda, ze jde vidět (ehm to barevné je zornička? 🤣🤣 ) Jak to stoupa nahoru k obočí?

jana_os
autor
1. říj 2020

Má je většinou přivřené, třeba zrovna teď. A když je má otevřené, tak s nimi i koulí, jakoby protáčí oči. Nebo jakoby mrká.