Miminko přes den nespí, prosím poraďte triky

veronikanika224
10. črc 2018

Dobrý den,

Mám 3,5 měsíční holčičku, která už od 1. měsíce přes den nespavá. V noci mi spinká krásných 11-13 hodin s 1-2 krátkými přestávkami na kojení.
Ať se snažím jak se snažím, nechce mi ale přes den usnout, ani u prsa, ani nošením ani v kočárku. Jedine po kojení občas usne na max 5 minut. Přesto, že malá přes den nespí je veselá a prakticky vůbec nepláče.

Poradily byste mi prosím, jak uspáváte přes den vy? Potřebovala bych přes den sem tam něco udělat.

ariadna12
10. črc 2018

Noseni v Manduce nebo satku.

vecerinka
11. črc 2018

Mě dcera taky přes den nechtěla spát. Bydleli jsme v paneláku bez balkonu, tak jsem nemela moznost dat na cerstvy vzduch. Ven jsme s ni chodila často, ale porad to taky neslo. Pustila jsem ji fen na vlasy a ona při tom zvuku usnula. Tohle vždycky zabralo 🙂

kamste
11. črc 2018

Používala jsem trik "vypnout svět" - prostě stáhnout čepičku přes oči - když mimčo potřebovalo spát, tak spokojeně usnulo, když ne, tak se rozbrečelo (a později si i čepičku sundávali sami - nejčastěji si potřebovali odříhnout a prostě by stejně nespali) - a uspávala jsem tak "jak koho - jak kdy" nejčastěji v šátku (volné ruce jsou fajn), ale i v kočárku nebo houpacím lehátku...

lajla
11. črc 2018

mate krasny rezim...spi v noci krasne co jine by za to daly..proc spat ve dne kdyz nepotrebuje..
pozor na to..at to uplne nenabourate..a zacne se Vam budit a nespat v noci.
nechte to tak jak to je..za par mesicu to zase muze byt jinak

daanuush
11. črc 2018

Přesně , taky bych to tak nechala, když je tak krásná noc a dítě přes den spokojené 😉

barulina
11. črc 2018

Bud rada, ze spi v noci.🙂

packaf
11. črc 2018

Fén, u nás zabírá digestoř a vysávání. Nošení v šátku a pohupování. Miminka první 3 měsíce potřebují hlavně maminku. Chtějí nosit, cítit teplo a vůni maminky a zvykat si na okolní svět. Dopřejte mu to, co nejvíce a nebojte se, že jej rozmazlíte. Miminko se jednou "odtulí". 20 měsíční dcera už takový mazel není a dost mi to chybí.

linbrno
11. črc 2018

Taky bych to neřešila, maximálně nosila v šátku nebo nosítku, pokud potřebujete doma něco udělat. Pro mě bylo 11-13h spánku v noci s 1-2 kojeními u obou dětí absolutní utopie. Aspoň nemusíte nastavovat režim, že v noci se spí a ve dne bdí.

packaf
11. črc 2018

a ještě spaní na bříšku, to pospí nejvíce. Musíte vyzkoušet co nejvíce poloh, které zabírají.

drakenn
11. črc 2018

A v čem je problém?

nikolaamiminko
11. črc 2018

@veronikanika224 a proc byste nemohla neco udelat, kdyz je vzhuru? Pisete ze neplace, tak ji nechte v postylce nebo na zemi (na dece/puzzle) a delejte co je treba... nebo proc nemuzete nic udelat kdyz nespi??

1nelinka
11. črc 2018

@veronikanika224 jestli neplace tak bych to vubec neresila..me co zacala mala spat celou noc tak prez den taky spala hodne hodne malo..nechala jsem ji na hraci dece a normalne jsem fungovala-varila,uklizela atd aspon si zvykala ze ji netaham 24h denne a ze se muze zabavit i sama..ted je ji 1,5roku a krasne si sama hraje a neni zadny zavyslak..

veronikanika224
autor
11. črc 2018

Děkuji moc moc za rady, objednala jsem si ergo baby, tak snad i trošku pospinká, a když ne,budu mít volné ruce. A určitě vyzkouším nějaký ten elektrospotřebič, a pokud ani tak se jí nebude chtít spát, tak to asi tak má být 🙂
I presto, že nepláče nerada nechávám malou samotnou, protože má ted období, že začíná válet sudy. Tak kdyby na chvilku usnula, moc by mi to pomohlo.

linbrno
12. črc 2018

@veronikanika224 No tak deku, pěnové puzzle nebo cokoliv do místnosti, kde potřebujete být. A máte ji pod dohledem a můžete dělat, co chcete. To byste za chvilu neudělala vůbec nic, bo to dítě bude čím dál tím víc pohyblivé. Jestli se hodně bojíte, začněte už teď přizpůsobovat byt, aby se miminku nic nestalo, nebo fakt pak budete celý den jen sedět a kontrolovat, aby si neublížilo. A teda jestli můžu malinko poradit, ergobaby není úplně nejvhodnější ergonomické nosítko. Hlavně prosím nenosit čelem ven, to už Vám pak nebude spát vůbec (přehlcení podněty).

nikolaamiminko
12. črc 2018

@veronikanika224 Jinak jeste k tem spotrebicum ;) existuje spousta aplikaci na telefon/tablet s bilym sumem (zvuky fenu, sumici televize apod.) ja mam napr. Guva - je to zadarmo a nemusite mit zapnuty fen/vysavac. Jen nekam pobliz mimca date telefon/tablet s timto zvukem, myslim ze je to pohodlnejsi i levnejsi nez nechat bezet spotrebice. Jo a fakt to funguje skvele 🙂

packaf
12. črc 2018

Co se týče nosítka, šátek je lepší nebo šátkové nosítko, pokud si netroufnete na úvaz do šátků. Ergo baby kazí kyčle a vůbec držení těla, malé tím spíš ublížíte. Podívejte se na FB do skupinky Nosíme děti nebo Ergonomické nošení dětí a zjistíte v čem děláte chybu s Ergo baby. @linbrno má pravdu. BTW mě dcera nespala 5h. večer, prostě od 7 do půlnoci byla vzhůru a byla jak zajíček Duracel. Až potom mi došlo, že je to mou stravou a jde to vše do mléka. Večer jsem už byla tak vyčerpaná, že jsem slupla tabulku čokolády a všechen cukr šel do mléka!!!

bayt
12. črc 2018

@veronikanika224 Nevím, co je ergo baby, ale máme Kibi, je to rostoucí nosítko pro děti a je to bomba. Nesnáším šátky, jak se to všude courá, navázání trvá atd. Tohle je jak nasazení batohu, hezky v tom nakojím a malej spí bezvadně. Akorát už je moc těžký, abych ho nosila celé dny. Jinak kyčle má přímo ukázkový.

packaf
12. črc 2018

@bayt Ano, Kibi je ergonomické nosítko a je to snazší jako šátek. Mám oboje a synátor je ještě do něj malý, tak mám šátek a jsem také spokojená. Trvá to déle, ale je to o cviku a zvyku a někomu to prostě nesedne a chápu. Kyčle má ukázkové, protože máte správné nosítko 😉

bayt
12. črc 2018

@packaf Ahá a ergo baby není? Myslela jsem, že když je to "ergo", tak je ergo 😃

packaf
12. črc 2018

nazvat si to mohou jak chtějí, zákony na to nejsou! 😀 Možná nějaké nosítko od nich je ergo, ale to bych se podívala do těch FB skupinek do souboru doporučených nosítek. Přehled nemám až tak přesný, tak je to krásně vypsané. Mě se moc líbí od Fidelly.

krina
12. črc 2018

@packaf Muzu se zeptat, jak jste prisli s @linbrno na to, ze nositko ergobaby kazi kycle a drzeni tela? Mame doma klasickou verzi a kdyz jsem si delala pruzkum pred jeho porizenim, nikde jsem nic podobneho nenasla. I ted, kdyz jsem se divala na FB skupinu Nosime deti, tak tam proti klasickemu ergobaby (alespon prvnich par komentaru/dotazu, ktere jsem ted rychle projela) nikdo nic nenamita. Jedine od verzi Adapt a 360 odrazuji, ale klasika je ok. Tak prosim o naky odkaz na studii, ktera vase komentare potvrzuje. Diky

linbrno
12. črc 2018

@krina cituji: "není úplně nejvhodnější" - nepsala jsem nic o držení těla ani kyčlích. Jen opravdu existuje spousta mnohem pohodlnějších (ergonomičtějších) nosítek, například těch šátkových, které taky nacvaknete raz dva, ale jsou měkčí a určitě pohodlnější pro malé miminko.Žel bohu, jako snad u žádného nosítka, neexistuje prozatím žádná vědecká studie, respektive několik studií, aby to bylo věrohodné a prokazatelné (statisticky významné), které by to potvrzovaly. Paní nepsala, jakou verzi koupila, proto jsem považovala za vhodné upozornit na nevhodnost nošení čelem ven (o čemž překvapivě dost lidí neví), které je možné u verze 360 a ta z tohoto důvodu není považována za ergonomickou (samozřejmě najdete x diskuzí, kde bude psáno, že to není pravda).

packaf
12. črc 2018

@krina tak se studiemi na mě nechoďte, na to já nejsem. Mě stačí občas použít selský rozum a logické uvažování. Nepotřebuji na vše 10 studií! Tak jak vám bude někdo tvrdit, že visítka jsou ergo a že má na to "atesty a studie", tak tento výrobce bude pomlouvat ergo nosítka, že jsou výmysl výrobců a že jen to jejich je správné, protože se dá třeba nosit čelem ven. Psala jsem "možná nějaké jejich nosítko ergo je" … jelikož jsem po této značce nešla z toho důvodu, že nějaké nosítko není doporučené a jiné ano, tak jsem to odmítla hledat a hlídat zda toto nebo ono! a ano, jak píše @linbrno existuje víc pohodlnějších nosítek, koukla jsem na jejich "klasiku" jak uvádíte a také bych si nevzala. Je strašně vycpané, pro mě dost nepohodlné a takové "monstrum". Malé mimi se v tom musí úplně ztratit.

lajla
12. črc 2018

ergo je uuplne ok...adapt proste nenosit celem od sebe a je to..ad vycpane..to je vec co komu vyhovuje..jako stihla potrebuji vic vycpane neb me pak boli kosti..kdybych mela 30kg navic vycpani nepotrebuji

fandysek_1
12. črc 2018

@veronikanika224 mě moc malý taky přes den nespí, ale spí docela dobře v noci. Takže to neřeším a věnuji se jemu. A když potřebuju vařit, vařím buď s ním v tule nebo je v zidlicce, případně si hraje na zemi. Taky se koupu ve vaně a malý je se mnou. Pokud nespí nauč si dítě, aby vše dělalo s tebou. Spát bych ho nenutila.

krina
12. črc 2018

@linbrno s temi kyclemi to psala @packaf, tak jsem se jen ptala, odkud to ma. Chapu,ze ne kazdemu muze tohle nositko vyhovovat a pro male miminko bych take radeji volila treba elastictejsi satek, ale pani psala, ze ho ma objednane a ja ho mam doma a mam s nim dobrou zkusenost, tak jen pridavam do placu a kdyz ho nekdo nedoporucuje, tak me jen zajimalo proc. Myslim, ze i u verze s nosenim dopredu je snaha o ergonomicky posed,tedy nozicky do M a ohnuta zadicka, ale zkusenost s tim nemam.

packaf
12. črc 2018

@krina zkuste si to jako paní na obrázku. Při nošení čelem sice zádička ohnuté jsou, ale naopak! Prostě, pokud nosítko, tak si o tom něco načíst, i když na FB. Musím uznat, že mám z více jiných skupinek dobrou zkušenost s odbornou znalostí adminek, takové ani někteří lékaři nemají, protože se nevzdělávají. A ano, ti co budou papouškovat názory lékařů a že od doktora má na to či ono studii, tak si stejně pojednou své a omílat, že máte FB nebo google univerzitu! Opravdu na vše nepotřebujete studie, jde to i bez nich 😉

alemari
12. črc 2018

@packaf v ergo JSOU nohy do M a zádička uvolněná. Je to stejné jako v Manduce. Taky se nosí jen obličejem k sobě. Nikde ve skupinách o ergu nic špatného nepíšou tak odkud teda jsou ty infofmace že nevyhovuje?

urtica
13. črc 2018

Pokud v noci krásně spí a ve dne je spokojená - tj. není protivná, protože by byla unavená a nevyspalá, nic jí nechybí. Jako maminka, která se s dcerou v noci vyspala až ve dvou letech, se přidávám k těm, co radí nedělat nic a považovat si možnosti se vyspat!

myjusiatko
13. črc 2018

@veronikanika224 jak vypada to usnuti na 5min? Zustava su ni? Nebo odchazis? Urcite bych zkusila satek/nositko. 🙂