Miminko se vzteká úplně kvůli všemu

mamcaterus
12. zář 2016

Ahoj holky, moc jsem nehledala,tak tu už někde je podobný příspěvek, tak se dopředu moc omlouvám.
Naše dcerka je vztekloun už od narození, ale čím dál víc se to stupňuje. Úplně ráno je celkem v klidu, vydrží si i chvilku hrát, ale pak příjde na řadu krmení (jsme na UM) a je konec poklidného dne. Začala se mi totiž vztekat u jídla. Trochu vypije, začne se jakoby celá prohýbat,šponovat a pak spustí křik. Zkusím jí trochu změnit polohu pro jídlo ale to už se jí za chvilku zase nelíbí a je to tu nanovo. Když jí konečně nějak nakrmím, začne křik znova,protože jsem jí vzala lahev (prázdnou) ale ona by si asi dala ještě. Bohužel když jí toho mlíčka dám víc,tak potom hrozně blinká,nebo má škytavku, ze které následně taky blinká a opět křičí. Následně celé dopoledne vyžaduje neustálou pozornost, nemohu doma udělat prakticky nic bez toho aniž by se spustil nehorázný křik,který občas nejde utišit ani v náručí. Přijde mi že je asi věčně nespokojené miminko, Oblékáme,krmíme, položim jí do postýlky nebo kamkoli, odejdu na WC... Pořád křik. Odpoledne je to sice lepší,protože jdeme ven a to v kočárku většinou prospí. Spí mi celou noc,prospívá dobře. Prdíky nemá, vše je v pořádku,jen prostě pořád a občas prakticky i bezdůvodně křičí. Občas to už dochází tak daleko že celá zrudne a vzteky se začne klepat. Budou jí 4 a pul měsíce, začali jsme už i s příkrmem a na noc kašičkou ale po dvou dnech jí asi začly vadit ty hrutky v tom nebo já nevim.
Holky prosím, nemáte na to nějakou radu? Děkuju

drakenn
12. zář 2016

Tvé dítě má vždy důvod ke křiku. Termín "bezdůvodně" křičí prostě nebude bezdůvodně. Tak svou dceru nikam neodkládej. Měj ji pořád u sebe, mluv na ni. Existují šátky, nosítka.. že nic neuděláš? No a ? Co je přednější, spokojené dítě nebo uklizená domácnost.? Dítě chce neustálou pozornost matky, matka je středobod jeho života, je to holt normální..

lucianap
12. zář 2016

Rada zní, vydržet a nezbláznit se 🙂 je to normální, že dcerka chce tvou pozornost, udělej si plán, pokud je hodná v kočárku a venku se ji líbí, tak s ní chod co nejvíce ven, uvař si večer jak spí, tak samo uklid, ať se jí dopoledne můžeš věnovat, kup si šátek, manducu něco v tom stylu a nos ji, chce tvou blízkost, s tím pitím mlíka a podobně, třeba to má jen určité období, zase to přejde, ty děti jsou každý den jiné, každý den je jiný. Holt chce to mít pevné nervy, ještě toho bude.