Miminko usne pouze v jedné poloze, co by to mohlo být?

sheitancz
13. dub 2015

Zdravím všechny maminky, dlouho si lámu hlavu tím, že moje holčička (7m) usne pouze v jedné poloze. Když ji dám na záda, hnedka si sedne a přepadne na levou stranu a tak usne. Nevím, jak to mám popsat, ale prostě si hledá jenom jednu polohu. Na bříšku spí také, ale když ji přijdu třeba po hodině zkontrolovat, opět spí na té levé straně a jakoby s přitaženýma nožičkama. Nevíte, co by to mohlo být? Jestli se s tím někdo setkal, tak prosím poraďte, budu moc ráda, jestli nemáme jít třeba na nějaký vyšetření apod.
P.S. Dělá mi to také při bdění, jakmile ji položím na záda, jako by se bála a opět se posazuje, nebo se otáčí na bříško.
Předem děkuji

zanri
13. dub 2015

Poslední 2 měsíce mi malej taky nechce ležet na zádech, ani při přebalovaní 😒 , hned se otáčí, ale to je prý normální. Při spaní taky preferuje levý bok a tvoří takové písmeno C, ručičky natažené před sebe, ale během noci polohy střídá.

sheitancz
autor
13. dub 2015

ahojky děkuju za odpověď, dělá to přesně jak říkáš, i při přebalování, myslíš, že se to někdy časem zlepší?

zanri
13. dub 2015

🙂 já taky usínám na boku🙂)))
teď prý ani ne, objevuje nové polohy, na zádech ležel do teď, teď už má víc možností, posiluje nové části těla, sedí, stojí - tak pro ležet na zádech, že?🙂 A to zkroucení do C je proti bolení bříška - líp se jim prdí🙂

zo_ja
14. dub 2015

Pokud se vyvíjí normálně, hýbe během dne na obě strany symetricky, tak bych vůbec neřešila. Spí v poloze, která je jí nejpohodlnější, což je normální.
Že přes den nechce být na zádech může mít spoustu jiných důvodů - chce se hýbat, nevidí atp., to s tím myslím nesouvisí.