Miminkovský pokojíček, co máte za vybavení?

bru_cka
13. črc 2017

Ahoj holky, vy ktere mate miminko od narozeni (nebo od brzske doby od narozeni) miminko v jeho pokojicku, co vse mate v pokojicku za vybaveni?
Postylka a prebalovak jsou jasne. Mate tam ale take napriklad postel pro Vas? Nebo jen kreslo na kojeni?

Monitor dechu? Chuvicku?

Lustr a jeste nejake dalsi, tlumene svetlo nad postylkou ci prebalovakem?
A v cem mate dane veci (obleceni, pleny...)? V komode? V nejake skrince? Vubec nevim kolik mista takove veci zaberou 🙂

Dekuju moc za postrehy

listopadka1
13. črc 2017

Ahoj, my stěhovali malou v půl roce, nejdřív měla v pokojíku jen postýlku, křeslo na kojení, komodku na oblečení a ještě jednu prázdnou skříňku. Lampičku na stěnu jsme přidávali až potom a teď v létě jí stejně nepoužíváme, a pak samozřejmě chůvu, abych jí v ložnici líp slyšela. Jak rostla, tak tam postupně přibývaly hračky, takže prázdná skříňka už není prázdná a ještě jsme přidali jednu poličku na deky a plyšáky.
Co se týče ležení pro mě, mám akorát vedle její postýlky zchumlanej kojící polštář a když nemůže usnout, ležím na zemi vedle ní. Ona ale spí dobře, takže jsem tam nikdy nebyla dýl než pár desítek minut.
Přebalovák tam nemáme a nikdy jsem ho neměla, jak se naučila přetáčet, zdrhala a ze stolu by sletěla, takže přebaluju na zemi. A přes noc nepřebaluju vůbec, protože spí v kuse a nebudí se, takže v pokojíku plenky nepotřebuju.

Ale na tvém místě bych to moc neřešila, ono se dá všechno přizpůsobit tomu, jak vám to bude vyhovovat, a lepší je začínat s málem a přidávat, než hned na začátek nacpat pokoj nábytkem a pak nevědět, co s ním. A co už leze a hraje si, tak stejně nejvíc ocení velkou volnou plochu na podlaze.

kjp
13. črc 2017

Ahoj. Taky máme miminko od narození samostatně v pokojíčku. Postýlku, přebalovák-ve spodním regálu zásoba plín a koš na poblinkané oblečky, komodu se třemi šuplíky - věci se nám zatím vejdou. Monitor dechu jsme dostali darem a nakonec nepoužili, chůvičku jsme neměli vůbec, pláč jsme slyšeli a to nám stačilo. Postel pro sebe s nočním stolkem, tu jsem užila a o křesle jsem uvažovala taky, ale pokojík je moc malý. Osvětlení jsme řešili rozsvícením v místnosti naproti, v noci jsme v pokojíčku nerozsvěceli vůbec.